BibTex RIS Kaynak Göster

Ambalaj Tasarımına İlişkin Sorunların Tüketim Ergonomisi Açısından Analizi

Yıl 2007, Sayı: 2, 91 - 106, 01.03.2007

Öz

Kaynakça

  • 1. Butters,M.,Dixon,R.,1998, Ergonomics in Consumer Product evaluation: an evolving process, Applied Ergonomics, 29:55-58
  • 2. Caner,C, 2004, Gıda Ambalajının Fonksiyonları, Standard, 43(511):57-62
  • 3. Jesiolowski, R., 2000, Technical and commercial considerations.In Design and Technology of Packaging Decoration for Consumer Market, (Ed. By:G.A.Giles).John Wiley& Sons,USA
  • 4. McKinlay, A.H.,1997, Distrubition packaging, In The Wiley Encylopedia of Packaging, (Ed by: A. Brody, L. Aoran, K. S
  • Marsh), John Wiley& Sons, New York.307-311
  • 5. Ott,D.,1988, Trends in Food Packaging, Journal of Home Economics.Fall :36-42
  • 6. Özgen,L., 2004, Tüketicilerin Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları, Beslenme Etiketi ve Ambalaj Tercihleri ile İlişkili Faktörler, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bilim Dalı. (Basılmamış Doktora Tezi)
  • 7. Rosenbald-Wallin,E.,1985, User-oriented product development applied to functional clothing design, Applied Ergonomics, 16(4):279-287
  • 8. Ufuk, H., 2002, Engellilerin İhtiyaç ve Sorunlarının Tüketim Er gonomisi Açısından İncelenmesi, Verimlilik Dergisi, 4:109-122
  • 9. Voorbij, A. I. M., Steenberks, L. P. A., 2002, The twisting force of aged consumers when opening a jar. Applied Ergonomics, 33:105-109
  • 10. Winder, B., 2002, Food and drink packaging, Who is complaining and who should be Complaining, Applied Ergonomics, 33:433-438
  • 11. Yiğit,V., 1987, Cam Ambalajda Gelişmeler, Verimlilik Dergisi, 16:138-143
  • 12. Yiğit,V., 1991, Ambalaj ve Tasarım, Anahtar,3 (35):11

Ambalaj Tasarımına İlişkin Sorunların Tüketim Ergonomisi Açısından Analizi

Yıl 2007, Sayı: 2, 91 - 106, 01.03.2007

Öz

Kaynakça

  • 1. Butters,M.,Dixon,R.,1998, Ergonomics in Consumer Product evaluation: an evolving process, Applied Ergonomics, 29:55-58
  • 2. Caner,C, 2004, Gıda Ambalajının Fonksiyonları, Standard, 43(511):57-62
  • 3. Jesiolowski, R., 2000, Technical and commercial considerations.In Design and Technology of Packaging Decoration for Consumer Market, (Ed. By:G.A.Giles).John Wiley& Sons,USA
  • 4. McKinlay, A.H.,1997, Distrubition packaging, In The Wiley Encylopedia of Packaging, (Ed by: A. Brody, L. Aoran, K. S
  • Marsh), John Wiley& Sons, New York.307-311
  • 5. Ott,D.,1988, Trends in Food Packaging, Journal of Home Economics.Fall :36-42
  • 6. Özgen,L., 2004, Tüketicilerin Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları, Beslenme Etiketi ve Ambalaj Tercihleri ile İlişkili Faktörler, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bilim Dalı. (Basılmamış Doktora Tezi)
  • 7. Rosenbald-Wallin,E.,1985, User-oriented product development applied to functional clothing design, Applied Ergonomics, 16(4):279-287
  • 8. Ufuk, H., 2002, Engellilerin İhtiyaç ve Sorunlarının Tüketim Er gonomisi Açısından İncelenmesi, Verimlilik Dergisi, 4:109-122
  • 9. Voorbij, A. I. M., Steenberks, L. P. A., 2002, The twisting force of aged consumers when opening a jar. Applied Ergonomics, 33:105-109
  • 10. Winder, B., 2002, Food and drink packaging, Who is complaining and who should be Complaining, Applied Ergonomics, 33:433-438
  • 11. Yiğit,V., 1987, Cam Ambalajda Gelişmeler, Verimlilik Dergisi, 16:138-143
  • 12. Yiğit,V., 1991, Ambalaj ve Tasarım, Anahtar,3 (35):11
Toplam 13 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emine Gönen Bu kişi benim

Emine Özmete Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2007
Gönderilme Tarihi 16 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gönen, E., & Özmete, E. (2007). Ambalaj Tasarımına İlişkin Sorunların Tüketim Ergonomisi Açısından Analizi. Verimlilik Dergisi(2), 91-106.

                                                                                                          23139       23140           29293

22408  Verimlilik Dergisi Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.