BibTex RIS Kaynak Göster

Measurement and evaluation of e-government applications and interoperability in Türkiye

Yıl 2011, Sayı: 2, 79 - 95, 01.03.2011

Öz

In government applications dynamic and flexible service concept globalising world and continuous changing needs bring about to emerge e-government applications. Information technology, which is a great dimension of globalization, has continued to create effects which radically change conception of service among individuals, organizations and institutions by reshaping competition environment. E-government applications which are developed for services of government accommodate to composed conditions of competition for being effective and sustainable, oblige not only be institutional framework but also provide information sharing and communication among organizations along with that information technology work with development in other fields interactively. In order to transform e-government applications to qualified service producing applications, working together that enables efficient information sharing and realizing this share between the organisations in compliance with the procedures and standards are significant tools. In this study, it is aimed that evaluations about contrubition of e-government application's efficiency, productivity and interoperability to quality of government services are made by investigating a part of realize and realizing e-government applications as a means of interviewing releated authorities (by means of survey).

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının ve birlikte çalışabilirliğin ölçüm ve değerlendirilmesi

Yıl 2011, Sayı: 2, 79 - 95, 01.03.2011

Öz

Küreselleşen dünya ve sürekli değişen ihtiyaçlarla birlikte devlet uygulamalarında esnek ve dinamik bir hizmet anlayışı e-Devlet uygulamalarının ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Küreselleşmenin önemli bir boyutu olan bilişim teknolojileri, kullanıldığı alanlarda rekabet ortamını yeniden şekillendirerek birey, kurum ve kuruluşlar arasındaki bilgi paylaşımını kökten değiştiren etkiler yaratmaya devam etmektedir. Bilişim teknolojilerinin diğer alanlardaki gelişmelerle etkileşimli çalışması ile birlikte, oluşan rekabet koşullarına devlet uygulamalarının ayak uydurabilmesi, devletin üretmiş olduğu hizmetin etkin ve sürdürülebilir olabilmesi için geliştirilen e-Devlet uygulamalarının sadece kurumsal çerçevede değil, kurumlar arası bilgi paylaşımını da sağlar durumda olması zorunlu hale gelmiştir. Kurumlar arası bilgi paylaşımının vatandaşın talep ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olabilmesi için e-Devlet uygulamalarının kaliteli hizmet üreten uygulamalar haline dönüşmesi gerekmektedir. Bu çalışmada, ülkemizde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmekte olan e-Devlet uygulamalarından bir kısmı, yerinde incelenerek ve ilgili yetkililerle yüz yüze görüşmeler yapılarak (daha önce hazırlanmış bir soru formu kapsamında), e-Devlet uygulamalarının etkinliği, verimliliği ve birlikte çalışabilirliğin devlet hizmet kalitesine sağlamış olduğu katkılar ile ilgili değerlendirmelerin yapılması amaçlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Halil İbrahim Bülbül Bu kişi benim

Talat Postacı Bu kişi benim

Leyla Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 16 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bülbül, H. İ., Postacı, T., & Yılmaz, L. (2011). Türkiye’de e-devlet uygulamalarının ve birlikte çalışabilirliğin ölçüm ve değerlendirilmesi. Verimlilik Dergisi(2), 79-95.

                                                                                                          23139       23140           29293

22408  Verimlilik Dergisi Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.