The use of cost accounting techniques and identify costs of unit product in livestock enterprises and meat industry plants are amongst necessary applications for successful organization and management of enterprise. Furthermore, rational and profitable enterprise management can only be achieved with minimization of costs, establishing good relationship between quality and price, operating an economically optimum scale of production and improving of marketing chain productivity in every stage (from production to consumption). On the other hand, determining expenses in all production phases of final product and semi-finished product has a great importance particularly in meat industry plants.
Hayvancılık ve et sanayi işletmelerinde, maliyet muhasebesi tekniklerini kullanmak ve birim ürün maliyetlerini belirlemek başarılı bir işletme yönetimi ve organizasyonu için gerekli uygulamalar arasında bulunmaktadır. Bunun yanında, karlı ve rasyonel bir işletme yönetiminin sağlanması; maliyetlerin minimizasyonu, kalite-fıyat ilişkisinin iyi bir şekilde kurulması, ekonomik olarak optimum ölçekte üretim yapılması ve pazarlama zincirinin her aşamasında verimliliğin geliştirilmesi (üretimden-tüketime) ile başarılabilecektir. Diğer taraftan, üretim sürecinde yer alan tüm safhalarda nihai ürün ve yarı mamul ürünlerin masraflarının saptanması da özellikle et sanayi işletmelerinde büyük önem taşımaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2008 |
Gönderilme Tarihi | 16 Ağustos 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Sayı: 3 |
Verimlilik Dergisi Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.