BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye'de makarna sektörünün rekabet gücü açısından değerlendirilmesi

Yıl 2008, Sayı: 4, 115 - 125, 01.05.2008

Öz

Türkiye'de gıda sanayi milli gelire katkısı, dış ticaretteki yeri, istihdam ve katma değer yaratması gibi özellikleriyle ülke ekonomisi için büyük önem taşımaktadır. Makarna sanayi gıda sanayi kapsamında un ve unlu mamuller sanayisi içerisinde yer alan önemli alt sektörlerden birisidir. Türkiye dünya makarna üretiminde %4,3'lük payıyla 5. sırada yer almaktadır. Sektörde teknolojide kaydedilen ilerlemelerin de katkısıyla uluslar arası piyasalarda rekabet edebilir konuma gelmiştir. Hammadde sorunu başta olmak üzere tüketim azlığı, pazarlama sorunları ve desteklerin yetersizliği gibi sorunların çözümlenmesi sektörün rekabet gücünü arttıracak ve gelişimine yardımcı olacaktır.

Evaluation of macaroni sector in Turkey with regard to competition power

Yıl 2008, Sayı: 4, 115 - 125, 01.05.2008

Öz

Food industry is indispensible for the country economy in Turkey due to its contribution to national income, foreign trade, creation of employment and additional value. Macaroni sector is one of the important subsectors in pastry industry. Turkey is the 5th country in macaroni production with 4,3 % portion and has managed to compete in international market with the contribution of technical developments. Solution of the problems related to raw material, low consumption level and marketing will increase competition power of the sector and help its improvement.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şule Turhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2008
Gönderilme Tarihi 16 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Turhan, Ş. (2008). Türkiye’de makarna sektörünün rekabet gücü açısından değerlendirilmesi. Verimlilik Dergisi(4), 115-125.

                                                                                                          23139       23140           29293

22408  Verimlilik Dergisi Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.