ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ

Cilt: 9 Sayı: 15 1 Haziran 2011
  • A. Gamze Çiftçi Aytekin
PDF İndir
EN TR

ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ

Öz

Günümüzde iki veya daha çok yanıtı beraber analiz ederek ürünün kalitesi üzerindeki etkileri belirleyen ve buna göre en iyi kombinasyonları ortaya koyan yaklaşımlar önem kazanmıştır. Bu yaklaşımlardan biri de Taguchi Deney Tasarımı Yöntemidir. Bu yöntemde klasik deney tasarımlarının aksine faktör ve seviyeler teker teker değiştirilmek yerine eşzamanlı olarak değiştirilerek deneyler yapılmaktadır. Bu çalışmada, optimizasyon problemlerinde başarılarını kanıtlayan ve kalite geliştirmenin yanı sıra ürünün kalitesini tasarım aşamasında sağlayan deney tasarımı metodu incelenmiştir. Ortogonal dizileri kullanarak deney sayısını büyük ölçüde azaltmaya ve kalite kayıplarına neden olan faktörleri belirleyerek kontrol edilemeyen faktörlerin etkilerini en küçüklemeye çalışan aynı zamanda da bir deney tasarımı tekniği olan Taguchi Yöntemi robotik gazaltı kaynak işlemine uygulanmış ve modelden elde edilen sonuçlar yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

A. Gamze Çiftçi Aytekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2011

Gönderilme Tarihi

23 Ocak 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 9 Sayı: 15

Kaynak Göster

APA
Aytekin, A. G. Ç. (2011). ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ. Journal of Management and Economics Research, 9(15), 7-28. https://izlik.org/JA85DK63BF
AMA
1.Aytekin AGÇ. ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ. Journal of Management and Economics Research. 2011;9(15):7-28. https://izlik.org/JA85DK63BF
Chicago
Aytekin, A. Gamze Çiftçi. 2011. “ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ”. Journal of Management and Economics Research 9 (15): 7-28. https://izlik.org/JA85DK63BF.
EndNote
Aytekin AGÇ (01 Haziran 2011) ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ. Journal of Management and Economics Research 9 15 7–28.
IEEE
[1]A. G. Ç. Aytekin, “ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ”, Journal of Management and Economics Research, c. 9, sy 15, ss. 7–28, Haz. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85DK63BF
ISNAD
Aytekin, A. Gamze Çiftçi. “ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ”. Journal of Management and Economics Research 9/15 (01 Haziran 2011): 7-28. https://izlik.org/JA85DK63BF.
JAMA
1.Aytekin AGÇ. ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ. Journal of Management and Economics Research. 2011;9:7–28.
MLA
Aytekin, A. Gamze Çiftçi. “ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ”. Journal of Management and Economics Research, c. 9, sy 15, Haziran 2011, ss. 7-28, https://izlik.org/JA85DK63BF.
Vancouver
1.A. Gamze Çiftçi Aytekin. ROBOTİK GAZALTI KÖŞE KAYNAK İŞLEMİNİN TAGUCHI YONTEMİ İLE ENİYİLENMESİ. Journal of Management and Economics Research [Internet]. 01 Haziran 2011;9(15):7-28. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85DK63BF