ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK

Cilt: 6 Sayı: 9 1 Haziran 2008
  • İbrahim Aksu
  • Ahmet Uğur
  • Yusuf Cahit Çukacı
PDF İndir
EN TR

ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK

Öz

Büyük şirketler ile ilgili yaşanan skandallar, mahkemeye intikal eden uyuşmazlıklardaki artış ve mahkemelere intikal eden olayların çeşitli nedenlerle karmaşık olması nedeniyle çözümlenmesinde hukukçuların yetersiz kalması adli muhasebecilik mesleğinin doğmasına neden olmuştur. Ülkemizde fazlaca bilinmemesine karşın adli muhasebe son yıllarda, muhasebe mesleğinin hızlı gelişen alanlarından biri haline gelmiştir. Adli muhasebeciler uyuşmazlıkların çözümünde hakimlere yardım etmelerinin yanı sıra hile ve suçları önleyici tedbirlerin alınması ve bu amaca dönük sistemlerin kurulmasında da faaliyet göstermektedir. Bu çalışmanın amacı, adli muhasebecilik mesleğini ve adli muhasebeciliğin bir kolu olan bilirkişilik mües-sesesini tanıtmaktır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

İbrahim Aksu Bu kişi benim

Ahmet Uğur Bu kişi benim

Yusuf Cahit Çukacı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2008

Gönderilme Tarihi

23 Ocak 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2008 Cilt: 6 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA
Aksu, İ., Uğur, A., & Çukacı, Y. C. (2008). ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK. Journal of Management and Economics Research, 6(9), 63-71. https://izlik.org/JA36CK87XD
AMA
1.Aksu İ, Uğur A, Çukacı YC. ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK. Journal of Management and Economics Research. 2008;6(9):63-71. https://izlik.org/JA36CK87XD
Chicago
Aksu, İbrahim, Ahmet Uğur, ve Yusuf Cahit Çukacı. 2008. “ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK”. Journal of Management and Economics Research 6 (9): 63-71. https://izlik.org/JA36CK87XD.
EndNote
Aksu İ, Uğur A, Çukacı YC (01 Haziran 2008) ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK. Journal of Management and Economics Research 6 9 63–71.
IEEE
[1]İ. Aksu, A. Uğur, ve Y. C. Çukacı, “ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK”, Journal of Management and Economics Research, c. 6, sy 9, ss. 63–71, Haz. 2008, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA36CK87XD
ISNAD
Aksu, İbrahim - Uğur, Ahmet - Çukacı, Yusuf Cahit. “ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK”. Journal of Management and Economics Research 6/9 (01 Haziran 2008): 63-71. https://izlik.org/JA36CK87XD.
JAMA
1.Aksu İ, Uğur A, Çukacı YC. ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK. Journal of Management and Economics Research. 2008;6:63–71.
MLA
Aksu, İbrahim, vd. “ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK”. Journal of Management and Economics Research, c. 6, sy 9, Haziran 2008, ss. 63-71, https://izlik.org/JA36CK87XD.
Vancouver
1.İbrahim Aksu, Ahmet Uğur, Yusuf Cahit Çukacı. ADLİ MUHASEBE ve ADLİ MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN BİR KOLU OLARAK BİLİRKİŞİLİK. Journal of Management and Economics Research [Internet]. 01 Haziran 2008;6(9):63-71. Erişim adresi: https://izlik.org/JA36CK87XD