BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2005, Cilt: 3 Sayı: 3, 147 - 157, 01.06.2005

Öz

Development of tourism by protecting natural enviroment, cultural and historical heritage, constitutes the basic of sustainable development. The aim of this Study is to stress the position and importance of culture m Ayvalık tourism, m the framework of sustainable tourism policies. Ayvalık hos a great importance in protecting the natural and enviromental valves, and using them in tourism; developing tourism without destroying the architectural and cultural beauties; using the local and authentic historical building in tourism; creating policies to addapt the sustainable tourism.

KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ

Yıl 2005, Cilt: 3 Sayı: 3, 147 - 157, 01.06.2005

Öz

Doğal çevrenin, kültürel ve tarihi mirasın korunarak turizmin geliştirilmesi sürdürülebilir kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı kültürün, sürdürülebilir turizm politikaları çerçevesinde Ayvalık turizmindeki yeri ve önemidir. Ayvalık, sahip olduğu doğal ve çevre değerlerinin korunarak turizm amaçlı kullanılması, mimari ve kültürel dokunun tahrip edilmeden turizmin geliştirilmesi, yöresel ve otantik tarihi binaların turizm amaçlı kullanımının sağlanması, turizmin sürdürülebilirliğine uyum gösterecek politikalar oluşturulabilmesi açısından oldukça önemlidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Engin Taşkın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Taşkın, E. (2005). KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Yönetim Ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 3(3), 147-157.
AMA Taşkın E. KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi. Haziran 2005;3(3):147-157.
Chicago Taşkın, Engin. “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”. Yönetim Ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi 3, sy. 3 (Haziran 2005): 147-57.
EndNote Taşkın E (01 Haziran 2005) KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi 3 3 147–157.
IEEE E. Taşkın, “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, c. 3, sy. 3, ss. 147–157, 2005.
ISNAD Taşkın, Engin. “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”. Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi 3/3 (Haziran 2005), 147-157.
JAMA Taşkın E. KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi. 2005;3:147–157.
MLA Taşkın, Engin. “KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ”. Yönetim Ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, c. 3, sy. 3, 2005, ss. 147-5.
Vancouver Taşkın E. KÜLTÜRÜN AYVALIK TURİZMİNDEKİ YERİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ. Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi. 2005;3(3):147-5.