BibTex RIS Kaynak Göster

İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?

Yıl 2011, Cilt: 3 Sayı: 8, 24 - 36, 01.12.2011

Öz

İnternet Çağı her şeyin değişim i dem ekti -uluslararasılaşm a, ticaret, gazetecilik, yönetim şekli- her şey dönüşecekti; tıkla­m ayla eşit ve sınırsız hale gelecekti. A rtık bunun gerçekleşm ediğin i itira f etm enin zam anı geldi ve bu kötü öngörüden daha dailginç olanı başlangıçta bunların çok cazip görünm esiydi.1990'larda uzm anlar, politikacılar, kam u görevlileri, iş çevreleri ve gazeteciler internetin dünyayı değiştireceğini ön gör­düler. İntern et işin organizasyonunda devrim yaratacak ve bir refah dalgasına yol açacaktı. E gem en ku llanıcıların -sonradan"prosum ers" 1 olarak adlandırıldılar- denetim inde olan yen i bir kültürel dem okrasi başlatacaktı; eski m edya egem enleri çürü­yecek ve ölecekti. İntern et popü ler referandum larla dem okrasiyi güçlen direcekti; bazı yorum lara göre de e-devleti sağlayacaktı.D ünya gen elin de otokratların gü ç kaybetm esiyle ve gü ç ilişkilerinin yeniden düzenlenm esiyle gü çsü zler ve m arjin aller g ü ç ka­zanacaktı. K ü resel bir araç olan internet evreni küçültecek; uluslar arasında iletişim i ve küresel düzeyde anlayışlılığı teşvikedecekti. Ö zetle, internet durdurulam az bir gü ç olacaktı: m atbaanın ve barutun icadı gib i toplum u kalıcı ve g eri döndürülem ezbiçim de değiştirecekti

Why Did the Internet Generate Very Little Change?

Yıl 2011, Cilt: 3 Sayı: 8, 24 - 36, 01.12.2011

Öz

The Internet A ge was m eant to change everything - internationalism, commerce, journalism , governm ent - all would be transformed, m ade equal and boundless by the click. It's time to adm it this has sim ply failed to happen, and what is m ore interesting than the bad forecasting is the reason that they seem ed so tem pting in thefirst place. This is the text o f a lecture delivered in Sydney in D ecem ber 2011 In the 1990s, leading experts, politicians, public officials, business leaders and journalists predicted that the internet would transform the world. The internet w ould revolutionise the organisation o f business, and lead to a surge o f prosperity. It would inaugurate a new era ofcu ltu ral dem ocracy in which sovereign users - later dubbed 'prosumers' - would call the shots, and the old media leviathans would decay and die. It would rejuvenate democracy - in som e versions by enabling direct e-government through popular referendums. A ll over the world, the w eak and m arginal would be empowered, leading to th efa ll o f autocrats and the reordering ofp ow er relations. M ore generally, the global medium o f the internet would shrink the universe, prom ote dialogue between nations, and foster global understanding. In brief, the internet would be an unstoppable force: like the invention o f print and gunpowder, it w ould change society perm anently and irrevocably. These arguments were mostly inferences derivedfrom the internet's technology. It was assum ed that the distinctive technological attributes o f the internet - its interactivity, global reach, cheapness, speed, netw orking facility, storage capacity, and alleged uncontrollability - would change the world beyond all recognition. Underlying these predictions was the assum ption that the internet's technology would reconfigure all environments. Internet-centrism , a beliefthat the internet is the alpha and om ega o f technologies, an agency that overrides all obstacles, and has the pow er to determ ine outcomes, lies at the heart ofm ost o f these prophecies.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

James Curan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 3 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Curan, J. (2011). İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?. Yeni Fikir Dergisi, 3(8), 24-36.
AMA Curan J. İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?. Yeni Fikir Dergisi (YFD). Aralık 2011;3(8):24-36.
Chicago Curan, James. “İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?”. Yeni Fikir Dergisi 3, sy. 8 (Aralık 2011): 24-36.
EndNote Curan J (01 Aralık 2011) İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?. Yeni Fikir Dergisi 3 8 24–36.
IEEE J. Curan, “İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?”, Yeni Fikir Dergisi (YFD), c. 3, sy. 8, ss. 24–36, 2011.
ISNAD Curan, James. “İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?”. Yeni Fikir Dergisi 3/8 (Aralık 2011), 24-36.
JAMA Curan J. İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?. Yeni Fikir Dergisi (YFD). 2011;3:24–36.
MLA Curan, James. “İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?”. Yeni Fikir Dergisi, c. 3, sy. 8, 2011, ss. 24-36.
Vancouver Curan J. İnternet Neden Çok Az Değişim Meydana Getirdi?. Yeni Fikir Dergisi (YFD). 2011;3(8):24-36.

YENİ FİKİR ULUSLARARASI AKADEMİK FİKİR ARAŞTIRMA DERGİSİ

Yeni Fikir International Journal of Academic Research and Ideas 

www.yenifikirdergisi.com / yenifikirjournal@gmail.com


ISSN:1308-941
e-ISSN: 2757-7120