İçinde yaşadığımız dönemde eğitimde küresel bir devrim gerçekleşmektedir. Bilgi teknolojisi sadece disiplinleri değiştirmekle kalmamakta, aynı zamanda sınıf ortamını ve öğrenme süreçlerini de değişime uğratmaktadır. İronik bir şekilde yüzyıllar öncesine ait eski İngiliz yükseköğretim sistemi bugün yeniden ele alınabilmektedir çünkü teknoloji her yaştan öğrenci için artık ulaşılabilir hale gelmiştir. Bu değişimin getirdikleri zorlukların üstesinden gelebilmek için, öğretim üyesi atama ve yükseltme kriterleri ile birlikte sabit maliyetleri düşürme ve sorumlulukları artırma gibi yükseköğretim politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerekecek, bu da, yükseköğretim sisteminin ulaştırılmasında ve öğrenme paradigmalarında küresel boyutta yeni değişiklikleri zorunlu kılacaktır. Bu dönemin zorlukları, öğrenci ve öğretim üyelerinin gelecekte eğitim-öğretim program yapılanmaları ve içeriklerindeki gerekli değişiklikleri benimsemelerini sağlamak için üst düzey yöneticilerin farklı bir stratejik değerlendirme yapmalarını gerektirecektir.
Teknoloji ve sınıf yükseköğretim politikası değişimi yükseköğretimde değişim.
A global revolution to education is occurring. Information technology is not just changing disciplines but is also materially affecting the delivery process of a classroom and the learning process. Ironically the old British higher education system from centuries ago may revisit today because technology available to students of all ages. Addressing the challenges of this change will require higher education to revisit policies such as tenure requirements with the focus being to reduce fixed cost and increase accountability. It will require new changes in delivery systems and learning paradigm globally. Challenges of this era will require a different strategic assessment by key administrators to assure that future students and faculty affirm the necessary changes to programs and delivery of content.
Diğer ID | JA76EG99RZ |
---|---|
Bölüm | Ampirik Araştırma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Yükseköğretim Dergisi, bünyesinde yayınlanan yazıların fikirlerine resmen katılmaz, basılı ve çevrimiçi sürümlerinde yayınladığı hiçbir ürün veya servis reklamı için güvence vermez. Yayınlanan yazıların bilimsel ve yasal sorumlulukları yazarlarına aittir. Yazılarla birlikte gönderilen resim, şekil, tablo vb. unsurların özgün olması ya da daha önce yayınlanmış iseler derginin hem basılı hem de elektronik sürümünde yayınlanabilmesi için telif hakkı sahibinin yazılı onayının bulunması gerekir. Yazarlar yazılarının bütün yayın haklarını derginin yayıncısı Türkiye Bilimler Akademisi'ne (TÜBA) devrettiklerini kabul ederler. Yayınlanan içeriğin (yazı ve görsel unsurlar) telif hakları dergiye ait olur. Dergide yayınlanması uygun görülen yazılar için telif ya da başka adlar altında hiçbir ücret ödenmez ve baskı masrafı alınmaz; ancak ayrı baskı talepleri ücret karşılığı yerine getirilir.
TÜBA, yazarlardan devraldığı ve derginin çevrimiçi (online) sürümünde yayımladığı içerikle ilgili telif haklarından, bilimsel içeriğe evrensel açık erişimin (open access) desteklenmesi ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, bilinen standartlarda kaynak olarak gösterilmesi koşuluyla, ticari kullanım amacı ve içerik değişikliği dışında kalan tüm kullanım (çevrimiçi bağlantı verme, kopyalama, baskı alma, herhangi bir fiziksel ortamda çoğaltma ve dağıtma vb.) haklarını (ilgili içerikte tersi belirtilmediği sürece) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported (CC BY-NC-ND4.0) Lisansı aracılığıyla bedelsiz kullanıma sunmaktadır. İçeriğin ticari amaçlı kullanımı için TÜBA'dan yazılı izin alınması gereklidir.