Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 54 - 55, 01.06.2011

Öz

Türkiye'de Yükseköğretim: Karşılaştırmalı Bir Analiz

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 54 - 55, 01.06.2011

Öz

Bekir S. Gür ve Talip Küçükcan'›n kaleme ald›¤› "Türkiye'de Yüksekö¤retim: Karfl›laflt›rmal› Bir Analiz" kitab› SETA Yay›nlar› taraf›ndan 2009 tarihinde yay›nlanm›flt›r. Türk yüksekö¤retim sistemini dünyadaki belli bafll› ülkelerin yüksekö¤retim sistemleri ile karfl›laflt›rmal› olarak derinlemesine inceleyen bu kitap, di¤er ülkelerin yüksekö¤retimlerini inceleyerek Türk yüksekö¤retiminin benzer ve farkl› yönlerini, güçlü ve zay›f yanlar›n› gözler önüne sermektedir. Böylece, Türk yüksekö¤retime dair afl›lamayan sorunlar›n baflka ülkelerce nas›l çözüldü¤ü konusunda okuyucular› ayd›nlatmaktad›r. Bu kitap, yüksekö¤retim konusuna gönül verenlerin ve yüksekö¤retim ile ilgili meselelerin çözümü için u¤raflanlar›n kütüphanelerinde bulunmas› gereken önemli bir eser oldu¤u söylenebilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Eğitim Üzerine Çalışmalar
Diğer ID JA74AK35BR
Bölüm Kitap Değerlendirmesi
Yazarlar

Süphan Nasır Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Nasır, S. (2011). Türkiye’de Yükseköğretim: Karşılaştırmalı Bir Analiz. Yükseköğretim Dergisi, 1(1), 54-55.

Yükseköğretim Dergisi, bünyesinde yayınlanan yazıların fikirlerine resmen katılmaz, basılı ve çevrimiçi sürümlerinde yayınladığı hiçbir ürün veya servis reklamı için güvence vermez. Yayınlanan yazıların bilimsel ve yasal sorumlulukları yazarlarına aittir. Yazılarla birlikte gönderilen resim, şekil, tablo vb. unsurların özgün olması ya da daha önce yayınlanmış iseler derginin hem basılı hem de elektronik sürümünde yayınlanabilmesi için telif hakkı sahibinin yazılı onayının bulunması gerekir. Yazarlar yazılarının bütün yayın haklarını derginin yayıncısı Türkiye Bilimler Akademisi'ne (TÜBA) devrettiklerini kabul ederler. Yayınlanan içeriğin (yazı ve görsel unsurlar) telif hakları dergiye ait olur. Dergide yayınlanması uygun görülen yazılar için telif ya da başka adlar altında hiçbir ücret ödenmez ve baskı masrafı alınmaz; ancak ayrı baskı talepleri ücret karşılığı yerine getirilir.

TÜBA, yazarlardan devraldığı ve derginin çevrimiçi (online) sürümünde yayımladığı içerikle ilgili telif haklarından, bilimsel içeriğe evrensel açık erişimin (open access) desteklenmesi ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, bilinen standartlarda kaynak olarak gösterilmesi koşuluyla, ticari kullanım amacı ve içerik değişikliği dışında kalan tüm kullanım (çevrimiçi bağlantı verme, kopyalama, baskı alma, herhangi bir fiziksel ortamda çoğaltma ve dağıtma vb.) haklarını (ilgili içerikte tersi belirtilmediği sürece) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported (CC BY-NC-ND4.0) Lisansı aracılığıyla bedelsiz kullanıma sunmaktadır. İçeriğin ticari amaçlı kullanımı için TÜBA'dan yazılı izin alınması gereklidir.