Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı

Yıl 2013, , 0 - 0, 01.06.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416

Öz

Su ürünlerinde “tazelik” unsuru işleme ve tüketim açısından her zaman ön planda gelmektedir. Su ürünleri tüketiminin zamanla artması sağlık ve güvenlik endişelerini de beraberinde getirmektedir. Bu amaçla su ürünlerinin kalitesinin hızlı ve doğru bir biçimde ölçülmesi oldukça önem kazanmaktadır. Bunun yanısıra su ürünlerinin fiziksel kalitesinin (boy, şekil, renk) belirlenmesinde bilgisayarlı sistemlerin kullanımı da subjektifliği ortadan kaldırmaktadır. Bu derlemede su ürünlerinin çeşitli kalite özelliklerinin belirlenmesinde, elektronik burun ve yapay görme sistemlerinin kullanımının incelenmesi amaçlanmıştır

Kaynakça

  • Yeşilsu ve Özyurt / Yunus Arş. Bül. 2013 (3): 39-45
Yıl 2013, , 0 - 0, 01.06.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416

Öz


Kaynakça

  • Yeşilsu ve Özyurt / Yunus Arş. Bül. 2013 (3): 39-45
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ahmet Faruk Yeşilsu Bu kişi benim

Gülsün Özyurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013

Kaynak Göster

APA Yeşilsu, A. F., & Özyurt, G. (2013). Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. Aquaculture Studies, 2013(3). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416
AMA Yeşilsu AF, Özyurt G. Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. AquaST. Haziran 2013;2013(3). doi:10.17693/yunusae.v2013i21904.235416
Chicago Yeşilsu, Ahmet Faruk, ve Gülsün Özyurt. “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun Ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”. Aquaculture Studies 2013, sy. 3 (Haziran 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
EndNote Yeşilsu AF, Özyurt G (01 Haziran 2013) Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. Aquaculture Studies 2013 3
IEEE A. F. Yeşilsu ve G. Özyurt, “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”, AquaST, c. 2013, sy. 3, 2013, doi: 10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
ISNAD Yeşilsu, Ahmet Faruk - Özyurt, Gülsün. “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun Ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”. Aquaculture Studies 2013/3 (Haziran 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
JAMA Yeşilsu AF, Özyurt G. Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. AquaST. 2013;2013. doi:10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
MLA Yeşilsu, Ahmet Faruk ve Gülsün Özyurt. “Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun Ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı”. Aquaculture Studies, c. 2013, sy. 3, 2013, doi:10.17693/yunusae.v2013i21904.235416.
Vancouver Yeşilsu AF, Özyurt G. Su Ürünlerinin Tazeliğinin Değerlendirilmesinde Elektronik Burun ve Yapay Görme Sistemlerinin Kullanımı. AquaST. 2013;2013(3).