Araştırma Makalesi

DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU

Cilt: 1 Sayı: 2 1 Haziran 1992
Esin Eskitascioğlu *, Hüsnü Barutoğlu
PDF İndir

DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU

Öz

Doğum ve ölüm süreçleri bir poisson sürecidir. Yani bu süreçler durum uzayı kesikli ve parametresi sürekli olan markov sürecidir. Bu çalışmada ilk olarak doğum ve ölüm süreçlerinin tanımı verilerek doğum ve ölüm denklemleri ele alınmıştır. Bu denklemlerde µn=0 ise denklemler kendilerinin poinson dağılımına eşit olurlar. Eğer λn=λ ve µn=µ ise denklemler bir tek kanallı kuyruğu oluştururlar. İşte burada tek kanallı kuyruk durumu ve bunların çözümleri ele alınarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler

doğum, ölüm, tek kanal durumu

Kaynakça

  1. KAYNAKÇALAR PDF DOSYASI ŞEKLİNDE VERİLMİŞTİR.

Kaynak Göster

APA
Eskitascioğlu, E., & Barutoğlu, H. (1992). DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 1(2), 1-9. https://izlik.org/JA34UF24CH
AMA
1.Eskitascioğlu E, Barutoğlu H. DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU. YYUFBED. 1992;1(2):1-9. https://izlik.org/JA34UF24CH
Chicago
Eskitascioğlu, Esin, ve Hüsnü Barutoğlu. 1992. “DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1 (2): 1-9. https://izlik.org/JA34UF24CH.
EndNote
Eskitascioğlu E, Barutoğlu H (01 Haziran 1992) DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1 2 1–9.
IEEE
[1]E. Eskitascioğlu ve H. Barutoğlu, “DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU”, YYUFBED, c. 1, sy 2, ss. 1–9, Haz. 1992, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34UF24CH
ISNAD
Eskitascioğlu, Esin - Barutoğlu, Hüsnü. “DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1/2 (01 Haziran 1992): 1-9. https://izlik.org/JA34UF24CH.
JAMA
1.Eskitascioğlu E, Barutoğlu H. DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU. YYUFBED. 1992;1:1–9.
MLA
Eskitascioğlu, Esin, ve Hüsnü Barutoğlu. “DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 1, sy 2, Haziran 1992, ss. 1-9, https://izlik.org/JA34UF24CH.
Vancouver
1.Esin Eskitascioğlu, Hüsnü Barutoğlu. DOGUM VE OLUM SURECLERININ TEK KANAL DURUMU. YYUFBED [Internet]. 01 Haziran 1992;1(2):1-9. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34UF24CH