Araştırma Makalesi

VAN YORESINDE DOGAL VE MER'ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR

Cilt: 1 Sayı: 2 1 Haziran 1992
Şener Kurt , Cengiz Andiç
PDF İndir

VAN YORESINDE DOGAL VE MER'ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR

Öz

Arastırmada yöredeki çayır ve meralardaki yabancı otların en yoğun olarak rastlananlarının yüksek olanlarının ortam ve örtüs derecesi en yüksek kullanma olanlarının ortam faktörleri yönünden iliskileri saptanmıstır. Çayır mer'a alanlarının incelenmeleri, genislikleri ''En kücük alan" (Minimal area) metoduyla belirlenen örnek parseller üzerinden yapılmıs, teshisi yapılan bitki türleri de, yabancı ot kategorisindeki kriterlere göre gruplandırılmıstır. Yabancı ot karakteri tasıyan bitki tUrleriyle toprak faktörleri arasındaki iliskinin tespiti amacıyla alınan toprak örneklerinin pH, Total Tuz, CaCo3 (kirec), P205 (Yarayıslı Fosfor), Organik madde ve Tekstür analizleri yapılarak, bu parsellerde 173 yabancı ot saptanmıstır. Bunların 76'sına cayırlarda, 97'sine mer'alarda rastlanmıstır.Bunların icinde en cok rastlanan parsel sayısına göre 37 tür, parsellerde en yoğun olarak bulunan ve örtüs derecesi yüksek 20 tur belirlenmistir.

Anahtar Kelimeler

van, mera, yabancı ot

Kaynakça

  1. Makale Kaynakçası PDF olarak verilmiştir.

Kaynak Göster

APA
Kurt, Ş., & Andiç, C. (1992). VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 1(2), 101-109. https://izlik.org/JA96XY76YD
AMA
1.Kurt Ş, Andiç C. VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR. YYUFBED. 1992;1(2):101-109. https://izlik.org/JA96XY76YD
Chicago
Kurt, Şener, ve Cengiz Andiç. 1992. “VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1 (2): 101-9. https://izlik.org/JA96XY76YD.
EndNote
Kurt Ş, Andiç C (01 Haziran 1992) VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1 2 101–109.
IEEE
[1]Ş. Kurt ve C. Andiç, “VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR”, YYUFBED, c. 1, sy 2, ss. 101–109, Haz. 1992, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA96XY76YD
ISNAD
Kurt, Şener - Andiç, Cengiz. “VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1/2 (01 Haziran 1992): 101-109. https://izlik.org/JA96XY76YD.
JAMA
1.Kurt Ş, Andiç C. VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR. YYUFBED. 1992;1:101–109.
MLA
Kurt, Şener, ve Cengiz Andiç. “VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 1, sy 2, Haziran 1992, ss. 101-9, https://izlik.org/JA96XY76YD.
Vancouver
1.Şener Kurt, Cengiz Andiç. VAN YORESINDE DOGAL VE MER’ALARDA SORUN OLUSTURAN YABANCI OTLAR UZERINDE ARASTIRMALAR. YYUFBED [Internet]. 01 Haziran 1992;1(2):101-9. Erişim adresi: https://izlik.org/JA96XY76YD