Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Nematik Sıvı Kristal Bir Filmin Elektro-Optik Özelliklerinin İncelenmesi

Yıl 2007, Cilt: 12 Sayı: 1, 16 - 23, 01.01.2007

Öz

Nematik sıvı kristal ince filmler bilgi gösterimi amacıyla çeşitli gösterge amaçlı elektro-optik devrelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Nematik sıvı kristal bir ortamda moleküllerin ortalama yönelim doğrultusundaki bir değişim, maddenin özelliklerini ortam içinde aydınlık ve karanlık alanlar oluşturacak biçimde değiştirir. Bu durum çeşitli elektro-optik olayların ortaya çıkmasına neden olur. Bu çalışmada nematik sıvı kristal ince bir filmin bazı elektro-optik özellikleri araştırılmıştır. Nematik sıvı kristal bir filme bir elektrik alan uygulanarak filmden geçen ışık şiddetindeki değişimler optiksel olarak incelenmiştir.

Kaynakça

  • Kaynakça verildi.

lnvestigation of Electro-Optical Properties of a Nematic Liquid Crystal Film

Yıl 2007, Cilt: 12 Sayı: 1, 16 - 23, 01.01.2007

Öz

Nematic liquid crystal thin fılms are used widely in many information display devices. Any variation of the molecular orientation gives rise to bright and dark regions in the nematic liquid crystal phase. This effect leads ta several electro-optical effects in the medium. in this work, some of the electro-optical properties of a nematic liquid crystal thin film have been iinvestigated. By applying an electric field ta the nematic liquid crystal film, light transmission characteristics have been optically analyzed.

Kaynakça

  • Kaynakça verildi.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ridvan Karapınar

Nilay Özçankaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2007
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karapınar, R., & Özçankaya, N. (2007). Nematik Sıvı Kristal Bir Filmin Elektro-Optik Özelliklerinin İncelenmesi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 12(1), 16-23.