Bu araştırmada üç sıra aralıgı ve üç farklı gübre dozu kullanılarak dort adi fig çeşidinin verim ve kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Sıra aralıgı ve gübre dozlarının ortalaması olarak: bitki boyu(34.09 cm), kuru otverimi (115.20 kg/da) ve tohum verimi (43.64) L-2635 çeşidinde elde edilmiş. diger taraftan en yüksek ham protein oranı (96 20.659) L-147 çeşidinde elde edilmiştir. Çeşit ve gübre dozlarının ortalaması olarak: aşagıdaki sonuçlara varılmıştır: en yüksek bitki boyu 135.08 cm) 60 cm sıra aralıgında, kuru ot verimi 1121.06 kg/da) 20 cm sıra aralıgında, en yüksek tohum verımi 141.12 kg/da) 40 cm sıra aralıgında en yüksek ham proteın oranı (% 20.23) 40 ve 60 cm sıra aralığında. Çeşit ve sıra aralıgının ortalaması olarak; en yüksek bitki boyu (33.26 cm), ham protein oranı (% 20.22) ve tohum verimi (38.Ol kg/da 1 4 N -20 P,,O,.•, kg/da gübre dozunda elde edılmis.. diger taraftan kuru ot verimi (109.11.107.65 kg/da 1 2 N - 10 p.,,Q'' ve 4 N - 20 Pc·iY' kg/da gübre dozunda elde edilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik, Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1992 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 1992 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1992 Cilt: 1 Sayı: 2 |