BibTex RIS Kaynak Göster

STUDY ON THE DETERMINATION TOLERANCE OF THE IMPORTANT APRICOT CULTIVARS TO LOW TEMPERATURES

Yıl 1994, Cilt: 4 Sayı: 1, 87 - 94, 07.06.2016

Öz

his research was carried out to determine tolerance of fıve standart apricot cultivars and one wild apricot cultivar, to low temperatures in different phenological stages. The important differences were found in the between cultivars, and phenological stages from the point of view tolerance to low  critic temperatures . Iıı this  study,  Kabaaşı  was found  to  be  tolerant

staiıdart; c_ultivar and Hatıhaliloğlu was sensible cultivar. At the ballon stages


 

 
10 c0

at tlıe stage of the full blooming -2 C0  and -3 C0  and, at the small fruit

C° were favorable low critic temperatures for determining


stage -3 C0  and - 4

folerance levels of cultivars.

BAZI KAYISI ÇEŞITLERININ DONA TOLERANSLARININ SAPTANMASI ÜZERINDE BIR ARAŞTIRMA

Yıl 1994, Cilt: 4 Sayı: 1, 87 - 94, 07.06.2016

Öz

Bu çalışma ülkemiz kayısı yetiştiriciliğinde ekonomik öneme sa.ı'ıip kurutmalık beş çeşit ile tanık olarak bir zerdali tipi üzerinde yürütülmüştür. Fenolojik safhalar arasında farklı düşük sıcaklık derecelerine tolerans bakımından   çeşitler   arasında   farklılıklar   saptaruiııştır.   Pembe   tomurcuk


döneminde  -10 C0


tam çiçeklenme döneminde -2 C0   ve -3 C0 küşük meyve döneminde ise -3 C0 ve -4 C0 ler çeşitlerin donlara toleranslarını belirleyen kritik düşük sıcaklıklar olarak belirlenmiştir.

Farklı fenolojik safhalarda, düşük kritik sıcaklıklara en tölaranslı çeşit Kabaaşı, en hassas çeşit ise Hacıhaliloğlu saptanmıştır. Çöloğlu , Hasanbey ve Soğancı çeşitleri dona tolerans bakımından Kabaaşı ve Hacıhaliloğlu arasında yer almıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Bayram Asma Bu kişi benim

Emel Yiğit Bu kişi benim

Yaşar Akça Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Asma, B., Yiğit, E., & Akça, Y. (2016). BAZI KAYISI ÇEŞITLERININ DONA TOLERANSLARININ SAPTANMASI ÜZERINDE BIR ARAŞTIRMA. Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences, 4(1), 87-94.

Creative Commons License
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.