BibTex RIS Kaynak Göster

Afyonkarahisar'da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi

Yıl 2006, Cilt: 17 Sayı: 1, 87 - 91, 01.06.2006

Öz

Afyonkarahisar'da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi

Yıl 2006, Cilt: 17 Sayı: 1, 87 - 91, 01.06.2006

Öz

Bu çalışmada, Afyonkarahisar il merkezinde bulunan semt pazarlarından satın alınan 100 adet beyaz peynir örneğinde Listeria monocytogenes ile Salmonella spp.’nin varlığı ve yaygınlığı araştırılmıştır. L. monocytogenes’in izolasyon ve identifikasyonunda Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (Food and Drug Administiration/FDA), Salmonella spp.’nin izolasyon ve identifikasyonunda ise Uluslararası Standart Ofisi’nin (International Standart Office/ISO) önerdiği metotlar kullanılmıştır. Analize alınan 100 adet peynir örneğinden %6’sında (6/100) L. monocytogenes ve % 2’sinde (2/100) Salmonella spp. tespit edilmiştir. Araştırma sonuçları, Afyonkarahisar’da tüketime sunulan beyaz peynirlerin L. monocytogenes ile Salmonella spp. ile bulaşmada kaynak olabileceğini ve halk sağlığı açısından potansiyel bir tehdit oluşturabileceğini ortaya koymuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Levent Akkaya Bu kişi benim

Mustafa Alişarlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akkaya, L., & Alişarlı, M. (2006). Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1), 87-91.
AMA Akkaya L, Alişarlı M. Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi. YYU Vet Fak Derg. Haziran 2006;17(1):87-91.
Chicago Akkaya, Levent, ve Mustafa Alişarlı. “Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria Monocytogenes Ve Salmonella Spp. Varlığının Belirlenmesi”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17, sy. 1 (Haziran 2006): 87-91.
EndNote Akkaya L, Alişarlı M (01 Haziran 2006) Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17 1 87–91.
IEEE L. Akkaya ve M. Alişarlı, “Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi”, YYU Vet Fak Derg, c. 17, sy. 1, ss. 87–91, 2006.
ISNAD Akkaya, Levent - Alişarlı, Mustafa. “Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria Monocytogenes Ve Salmonella Spp. Varlığının Belirlenmesi”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17/1 (Haziran 2006), 87-91.
JAMA Akkaya L, Alişarlı M. Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi. YYU Vet Fak Derg. 2006;17:87–91.
MLA Akkaya, Levent ve Mustafa Alişarlı. “Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria Monocytogenes Ve Salmonella Spp. Varlığının Belirlenmesi”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 17, sy. 1, 2006, ss. 87-91.
Vancouver Akkaya L, Alişarlı M. Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Belirlenmesi. YYU Vet Fak Derg. 2006;17(1):87-91.