Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar

Yıl 1999, Cilt: 10 Sayı: 1, 17 - 18, 01.06.1999

Öz

This study was aimed to invettigate some metal (Cu. zn and Mn) residiues in white and Mrby cheue soid in Van.. Total 60 cMese anıples, 30 white and 30 herby (mo.tured) were used as mlllerial. esulıs showed that Cu, zn. and Mn values in white CMese sanıples wue between 0./5-5./5 mg/lg ( mean /.n;O.3/), 39.5/ -5/ .20 mglkg ( mean 45.80;0.68) and 0.26-/.// mg/lg ( mean 0.6/ ;0.05); in herby cMese sanıp/es were a/sq betwun 0. / 8- /.78 mglkg ( mean 0.49;0./1), /5.54-58.35 mglkg (mean 38.82±2.70) and 0./ 9-8.50 mg/kg (mean 2.63;t{).36). respectively. A,s a resu,lt, in herby cMese samples Mn level, in white cheese samples Cu and zn 'eve,s were found higMr. FurtMrmore, 46.6 % ( J4 sanıp es) ofwhite cheese and 20 % (6 samples) otherby cheese were not agreable with iM Tu,rhsh Standardsfor Cu values. 

Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar

Yıl 1999, Cilt: 10 Sayı: 1, 17 - 18, 01.06.1999

Öz

Bu çalışma. Ilan 'da lUutime sunu/an beyaz ve otlu peynirierde bazı metal (Cu, zn ve Mn) kalınt. düzeylerini belirlemek amacıyla yapıldı. Çalış a mareryalini 30 adel beyaz ve 30 adet adu (olgunl~m lf) olmak üzere toplam 60 peyn;T rneği lıqtıırdu. Yapılan ana/izler sonucundı:ı, Cu, zn ve Mn dtizeyleri, beyaz peytıiT iJrnd1erinde 0.15·5.15 mg/kg (on . 1.77i.O.3/), J9.5J-5/ .20 mg/kg (011. 45,80:tO.68) ve 0.26-1./1 mgl/cg (ort. O.6Jil!.05); adu peynjr iJmelduinde iu 0. 18·1.78 mg/kg (ort. O.49:fO./ J), 15.54·58.35 mglkg ( ort. 38.82:t2.70) ve o.i9·8.50 mglkg (ort.
2.63:tO.36) değerleri arasında tespit edildi. Sonuç olarak, incelenen peynir çqitlerinden otlu peynir örneklerinde Mn, beyaı. peynir Om elderinde ise Cu ve zn diizeyleri dalra yüksek olarak belirlendi. Ayrıca beyaz peynirierin % 46.6 'sı (/4 örnek), otlu peynirierin "ıd 'si (6 Om ek) Cu mikuJrl yöniinden Tiirk Standart/anna uygunluk göstermedi. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ağaoğlu S Bu kişi benim

Mengel Z Bu kişi benim

Tutsi F. Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA S, A., Z, M., & F., T. (1999). Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 10(1), 17-18.
AMA S A, Z M, F. T. Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar. YYU Vet Fak Derg. Haziran 1999;10(1):17-18.
Chicago S, Ağaoğlu, Mengel Z, ve Tutsi F. “Beyaz Ve Otlu Peynirde Bazı Metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 10, sy. 1 (Haziran 1999): 17-18.
EndNote S A, Z M, F. T (01 Haziran 1999) Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 10 1 17–18.
IEEE A. S, M. Z, ve T. F., “Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar”, YYU Vet Fak Derg, c. 10, sy. 1, ss. 17–18, 1999.
ISNAD S, Ağaoğlu vd. “Beyaz Ve Otlu Peynirde Bazı Metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 10/1 (Haziran 1999), 17-18.
JAMA S A, Z M, F. T. Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar. YYU Vet Fak Derg. 1999;10:17–18.
MLA S, Ağaoğlu vd. “Beyaz Ve Otlu Peynirde Bazı Metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 10, sy. 1, 1999, ss. 17-18.
Vancouver S A, Z M, F. T. Beyaz ve otlu peynirde bazı metal ( Cu,Zn,Mn ) kalıntı düzeyleri üzerine araştırmalar. YYU Vet Fak Derg. 1999;10(1):17-8.