BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel ve Ekonomik Gelişmeler

Yıl 2010, Cilt: 1 Sayı: 1, 15 - 22, 01.03.2010

Öz

Türkiye’de zeytincilik, gerek Osmanlı İmparatorluğu gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra daima önemli tarımsal faaliyet alanlarından biri olmuştur. Dünya’da değişen düzenin tarımsal üretime getirdiği yeni bakış açıları, Türkiye’de tarım, gıda ve dolayısıyla zeytin ve zeytinyağı politikaları üzerine etkili olmaktadır. Bu bakış açılarından bazıları, kimi ekonomik bütünleşmelerde - (Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Bankası, Avrupa Birliği (AB), Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) - görülen hedef farklılaşmaları, sağlıklı ve uzun yaşam kaygısı, gelir dağılımındaki farklılıklar, alternatif tarım uygulamaları ve markalaşma eğilimleri olarak ifade edilebilir. Bu makalede, Türkiye zeytinciliğindeki gelişmeler söz konusu bu yeni bakış açıları ve ulusal bazda tarihsel ve ekonomik açıdan incelenmeye çalışılmıştır. Türkiye zeytinciliğinde oluşan gelişmelerde tarım politikalarının önemli olduğu ve zaman içerisinde fiyat yanında diğer bazı politika araçlarının da dikkate alındığı anlaşılmaktadır

The Historical and Economic Developments of Olive Growing in Turkey

Yıl 2010, Cilt: 1 Sayı: 1, 15 - 22, 01.03.2010

Öz

Olive growing in Turkey, the Ottoman Empire and Turkey after the establishment of the Republic always has been one of important agricultural cultivation. Changing order in world agricultural production has brought new perspectives olive and olive oil in Turkey due to agricultural and food policy has also affected. This perspective are explained some common economic integrations differentiations -Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), World Bank, (WB) European Union (EU), World Trade Organization (WTO), healthy and long life concerns, differences in income distribution, alternative farming practices and branding trends. In this article, it mentioned the developments in Turkey olives and fresh perspectives on the historical and economic aspects of national and international level have been studied. The olive growing in Turkey are important agricultural policy developments in price by some other policy instruments are also understood to be taken into consideration in time

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA35TE92GN
Bölüm Makale
Yazarlar

Renan Tunalıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tunalıoğlu, R. (2010). Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel ve Ekonomik Gelişmeler. Zeytin Bilimi, 1(1), 15-22.
AMA Tunalıoğlu R. Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel ve Ekonomik Gelişmeler. Zeytin Bilimi. Mart 2010;1(1):15-22.
Chicago Tunalıoğlu, Renan. “Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel Ve Ekonomik Gelişmeler”. Zeytin Bilimi 1, sy. 1 (Mart 2010): 15-22.
EndNote Tunalıoğlu R (01 Mart 2010) Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel ve Ekonomik Gelişmeler. Zeytin Bilimi 1 1 15–22.
IEEE R. Tunalıoğlu, “Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel ve Ekonomik Gelişmeler”, Zeytin Bilimi, c. 1, sy. 1, ss. 15–22, 2010.
ISNAD Tunalıoğlu, Renan. “Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel Ve Ekonomik Gelişmeler”. Zeytin Bilimi 1/1 (Mart 2010), 15-22.
JAMA Tunalıoğlu R. Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel ve Ekonomik Gelişmeler. Zeytin Bilimi. 2010;1:15–22.
MLA Tunalıoğlu, Renan. “Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel Ve Ekonomik Gelişmeler”. Zeytin Bilimi, c. 1, sy. 1, 2010, ss. 15-22.
Vancouver Tunalıoğlu R. Türkiye Zeytinciliğinde Tarihsel ve Ekonomik Gelişmeler. Zeytin Bilimi. 2010;1(1):15-22.