Çalışmanın amacı zeytinyağının sağlık açısından önemini ortaya koymak ve zeytinyağının önemi hakkında bilgi düzeyini belirlemektir. Bu araştırmada ayrıca zeytinyağı türleri, ambalajlanması, satın alınması, depolanması ve kullanımdaki püf noktaları irdelenmektedir. Bu amaç doğrultusunda Ankara ili Gölbaşı ilçe hane halkından 400 katılımcıya anket uygulanmıştır. Anket sonucunda elde edilen verileri yorumlayabilmek için her bir ifade, frekans ve yüzde dağılımları alınarak değerlendirilmiştir. Ayrıca her bir ifadeye yönelik görüşlerin katılımcıların bazı özellikleri ve zeytinyağı tüketim durumlarına göre 0,05 anlamlılık düzeyinde önemli bir farklılık gösterip göstermediği Bağımsız Örnekleme İçin t-testi ve Tek Faktörlü Varyans Analizi ile test edilmiştir. Elde edilen bulgular katılımcıların genel olarak zeytinyağı konusunda yeterince bilgi sahibi olduğunu göstermektedir. Fakat katılımcıların zeytinyağına ilişkin görüşleri ile zeytinyağı tüketim durumlarının bazı özelliklerine (zeytinyağı türü, ambalaj tercihi ve zeytinyağı kullanım alanı) göre anlamlı farklılıklar belirlenmiştir
The aim of this study, is to examine the olive oil’s importence in healthy and examine that Turkish persons’ knowledge grade about olive oil. Otherwise, in this search is examined that olive oils’ types, packaging preference, purchising, storing and trick about olive oil when using.To achieve this goal, 400 partisipants in Gölbaşı, who are presidents in Gölbaşı, were selected and surveyed.. In order to describe the data, obtained at the end of the application, each statement frequency and ratio have been evaluated. Besides, whether views about each statement show great difference on 0,05 meaningful level by some qualification of participants and participants’ olive oil consumption condition through Independent-Samples T Test and One-Way ANOVA (One-Factor Variance Analyse). The results obtained reveal that participants have competent knowledge concerning the effects of relationship marketing. However, their views about olive oil show significant difference by some qualifications (olive oils’ types, packaging and usage field) of participants
Diğer ID | JA79SB44CB |
---|---|
Bölüm | Makale |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 3 Sayı: 1 |