Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Changes in Quality Criteria, Fatty Acid Composition and Minor Components During Storage Period of Ayvalık Olive Oil, Obtained from Olives collected at Various Harvest Times with Addition of Olive Leaf

Yıl 2012, Cilt: 3 Sayı: 2, 81 - 90, 01.06.2012

Öz

In this study free fatty acidity (FFA), peroxide value, absorbency in ultra-violent (K232 and K270) values, chlorophyll content, total phenol content, α-tocopherol content, fatty acid composition of Ayvalık olive oil which was obtained at different harvest times with addition of different olive leaf ratio (0%, 1% and 3%) were investigated during storage period (18 months). The olive oils FFA (p

Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi

Yıl 2012, Cilt: 3 Sayı: 2, 81 - 90, 01.06.2012

Öz

Bu çalışmada farklı hasat zamanlarında, farklı oranlarda (%0, %1 ve %3) zeytin yaprağı ilave edilerek elde edilen Ayvalık zeytinyağında serbest yağ asitliği miktarı, peroksit değeri, ultraviyole ışığında özgül soğurma (K232 ve K270) değerleri, klorofil miktarı, toplam fenol miktarı, α-tokoferol miktarı, yağ asidi kompozisyonu depolama süresi boyunca (18 ay) incelenmiştir. Yaprak ilavesine göre elde edilen zeytinyağlarının serbest yağ asitliği miktarı (p

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Gıda Mühendisliği
Diğer ID JA32SP72DZ
Bölüm Makale
Yazarlar

Didar Sevim Bu kişi benim

Özlem Tuncay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sevim, D., & Tuncay, Ö. (2012). Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi, 3(2), 81-90.
AMA Sevim D, Tuncay Ö. Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi. Haziran 2012;3(2):81-90.
Chicago Sevim, Didar, ve Özlem Tuncay. “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”. Zeytin Bilimi 3, sy. 2 (Haziran 2012): 81-90.
EndNote Sevim D, Tuncay Ö (01 Haziran 2012) Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi 3 2 81–90.
IEEE D. Sevim ve Ö. Tuncay, “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”, Zeytin Bilimi, c. 3, sy. 2, ss. 81–90, 2012.
ISNAD Sevim, Didar - Tuncay, Özlem. “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”. Zeytin Bilimi 3/2 (Haziran 2012), 81-90.
JAMA Sevim D, Tuncay Ö. Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi. 2012;3:81–90.
MLA Sevim, Didar ve Özlem Tuncay. “Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu Ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi”. Zeytin Bilimi, c. 3, sy. 2, 2012, ss. 81-90.
Vancouver Sevim D, Tuncay Ö. Farklı Hasat Zamanlarında Toplanan Zeytinlerden Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Ayvalık Zeytinyağının Kalite Kriterleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Minör Bileşenlerindeki Değişimin Depolama Süresi Boyunca İncelenmesi. Zeytin Bilimi. 2012;3(2):81-90.