BibTex RIS Kaynak Göster

Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik ve Toksik Bileşiklerin Giderimi

Yıl 2013, Cilt: 4 Sayı: 1, 31 - 44, 01.03.2013

Öz

Bazı kimyasalların (Mn3O4, KIO3) ve radikal tutucuların (Na2CO3, t-butil alkol) sonikasyon (SN) ile zeytinaltı atıksuyundan (ZA) giderim verimine etkisi incelendi. Maksimum (mak.) toplam fenol (TF) ve toplam aromatik amin (TAA) giderimleri %88 ve %79, sırasıyla, 60oC yalnızca 150 dakika (d) SN’la bulundu. Mak. fenol giderimi %98 ile 19mg/L perfluorohekzan ile %99 TAA giderimi 16mg/L KIO3’le gözlendi. Katekol, tayrosol, quersetin, kaffeic asit, 4-metil katekol, 2-fenil fenol (2-FF) ve 3-fenil fenol (3-FF) fenol ara ürünleri; trimetilanilin, anilin, otoludin, o-anisidin, dimetilanilin, etilbenzen ve duren (1,2,4,5-tetramethilbenzen) TAA ara ürünleri ZA’da tanımlandı. Mak. akut toksisite giderimleri sırasıyla, %98 Vibrio fischeri ve %97 Daphnia magna’dir. TF, TAA ve toksisitenin ZA’dan SN’la gideriminde etkili ve ekonomiktir

Treatment of Dephenolization, dearomatization and detoxification of olive mill wastewater with sonication

Yıl 2013, Cilt: 4 Sayı: 1, 31 - 44, 01.03.2013

Öz

The effects of some additives (Mn3O4, KIO3) and some radical scavengers (Na2CO3, t-buthyl alcohol) on the sonication of olive mill effluent wastewater (OMW) were investigated. The maximum (max.) total phenol and total aromatic amines (TAAs) removals were 88 and 79%, respectively, at 60oC with only 150 min sonication. The max. phenol removal was observed as 98% with 19mg/L perfluorohexane with the max. TAAs removal was 99% with 16mg/L KIO3. Cathecol, tyrosol, quercetin, caffeic acid, 4-methyl catechol, 2-phenyl-phenol (2-PHE) and 3-phenyl-phenol (3-PHE) were detected as phenol intermediates while trimetlyaniline, aniline, o-toluidine, oanisidine, dimethylaniline, ethylbenzene and durene [1,2,4,5-tetramethylbenzene] were identified as TAAs intermediates in the OMW. The max. acute toxicity removals were 98% Vibrio fischeri and and 97% Daphnia magna, respectively. Total phenol, TAAs and the toxicity in an OMW were removed efficiently and cost–effectively through sonication

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA79MS43DB
Bölüm Makale
Yazarlar

Delia Teresa Sponza Bu kişi benim

Rukiye Öztekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sponza, D. T., & Öztekin, R. (2013). Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik ve Toksik Bileşiklerin Giderimi. Zeytin Bilimi, 4(1), 31-44.
AMA Sponza DT, Öztekin R. Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik ve Toksik Bileşiklerin Giderimi. Zeytin Bilimi. Mart 2013;4(1):31-44.
Chicago Sponza, Delia Teresa, ve Rukiye Öztekin. “Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik Ve Toksik Bileşiklerin Giderimi”. Zeytin Bilimi 4, sy. 1 (Mart 2013): 31-44.
EndNote Sponza DT, Öztekin R (01 Mart 2013) Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik ve Toksik Bileşiklerin Giderimi. Zeytin Bilimi 4 1 31–44.
IEEE D. T. Sponza ve R. Öztekin, “Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik ve Toksik Bileşiklerin Giderimi”, Zeytin Bilimi, c. 4, sy. 1, ss. 31–44, 2013.
ISNAD Sponza, Delia Teresa - Öztekin, Rukiye. “Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik Ve Toksik Bileşiklerin Giderimi”. Zeytin Bilimi 4/1 (Mart 2013), 31-44.
JAMA Sponza DT, Öztekin R. Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik ve Toksik Bileşiklerin Giderimi. Zeytin Bilimi. 2013;4:31–44.
MLA Sponza, Delia Teresa ve Rukiye Öztekin. “Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik Ve Toksik Bileşiklerin Giderimi”. Zeytin Bilimi, c. 4, sy. 1, 2013, ss. 31-44.
Vancouver Sponza DT, Öztekin R. Sonikasyonla Zeytinaltı Atıksuyundan Fenolik, Aromatik ve Toksik Bileşiklerin Giderimi. Zeytin Bilimi. 2013;4(1):31-44.