Bu araştırma Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde Melezleme ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi isimli projede üretilen tipler içerisinde yağlık çeşit tescil potansiyeline sahip Gemlik ve Edincik su melezlemesi ile elde edilen zeytin tiplerden 3 tanesinin yağ içeriklerinin ve yağ asitleri komposizyonlarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla seçilen zeytinler 2013/2014 hasat döneminde hasat edilmiş ve olgunluk indekslerine göre ayrılmıştır. 3. ve 5. olgunluk indeksine giren zeytinler alınmış ve analizler bu 2 olgunluktaki zeytinlerde gerçekleştirilmiştir. Zeytinlerin yağları soxhlet (
The study was conducted in Atatürk Bahçe Institution at the aim of determining oil content and fatty acid composition of 3 olive types obtained with hydridization of Gemlik and Edincik su which have registry potential for oil kind among types produced in the project named as Obtaining New Olive Types with Hybridization.Chosen olives for this purpose were harvested in 2013/2014 harvest period and were separated according to their maturity index. The olives which are at 3 and 5. maturity index were taken and analysis were carried out in olives at these index. The oils of olive were obtained with soxhlet (
Diğer ID | JA39MS27BT |
---|---|
Bölüm | Makale |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2 |