BibTex RIS Kaynak Göster

A Study to Determine the Knowledge Level of University Students About Olive Oil

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 69 - 75, 01.06.2016

Öz

Olive,which takes its roots from Anatolia and olive oil, which is obtained by processing olive, have significant usage area in Turkish cousine.The studies conducted so far have proved that olive oil has positive effect on health.This study tries to determine the knowledge level of the students of tourism faculty of Gazi university about olive oil. According to the findings of this study, the students have have sufficient knowledge about olive oil. However, it was detected that the students are indecisive about purchasing olive oil, the impacts of olive oil on health and the features of olive oil during cooking. The hypotheses have been refused due to the fact that no difference was observed among the knowledge levels according to demographic characteristics and the regions

Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 69 - 75, 01.06.2016

Öz

Anavatanı Anadolu olan zeytin ve sıkılıp işlenmesiyle elde edilen yağın Türk mutfak kültüründe çok önemli bir kullanım alanı vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda zeytinyağının sağlık açısından da olumlu etkileri olduğu ortaya konulmuştur. Bu çalışmada, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin zeytinyağı hakkındaki bilgi düzeylerini belirlemeye yönelik bir araştırma yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre öğrencilerin zeytinyağı konusunda yeterince bilgi sahibi oldukları belirlenmiştir. Buna karşın öğrencilerin, zeytinyağı satın alımı, sağlık üzerine etkileri ve pişirme sırasındaki özellikleri hakkında verdikleri cevaplarda kararsız kaldıkları sonucuna ulaşılmıştır. Yapılan hipotez testlerinde demografik özellikler ve yaşanılan bölgelere göre zeytinyağı bilgi düzeyleri arasında farklılık tespit edilemediğinden hipotezler reddedilmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83EP84DG
Bölüm Makale
Yazarlar

Muhabbet Çelik Bu kişi benim

Mustafa Aksoy Bu kişi benim

Fügen Durlu Özkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çelik, M., Aksoy, M., & Durlu Özkaya, F. (2016). Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Zeytin Bilimi, 6(2), 69-75.
AMA Çelik M, Aksoy M, Durlu Özkaya F. Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Zeytin Bilimi. Haziran 2016;6(2):69-75.
Chicago Çelik, Muhabbet, Mustafa Aksoy, ve Fügen Durlu Özkaya. “Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Zeytin Bilimi 6, sy. 2 (Haziran 2016): 69-75.
EndNote Çelik M, Aksoy M, Durlu Özkaya F (01 Haziran 2016) Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Zeytin Bilimi 6 2 69–75.
IEEE M. Çelik, M. Aksoy, ve F. Durlu Özkaya, “Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”, Zeytin Bilimi, c. 6, sy. 2, ss. 69–75, 2016.
ISNAD Çelik, Muhabbet vd. “Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Zeytin Bilimi 6/2 (Haziran 2016), 69-75.
JAMA Çelik M, Aksoy M, Durlu Özkaya F. Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Zeytin Bilimi. 2016;6:69–75.
MLA Çelik, Muhabbet vd. “Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Zeytin Bilimi, c. 6, sy. 2, 2016, ss. 69-75.
Vancouver Çelik M, Aksoy M, Durlu Özkaya F. Üniversite Öğrencilerinin Zeytinyağı Bilgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Zeytin Bilimi. 2016;6(2):69-75.