BibTex RIS Kaynak Göster

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 93 - 97, 01.06.2016

Öz

Sağlık iksiri olan zeytinyağına ilgi ve talep her geçen gün artış göstermektedir. Buna televizyon programları ve ünlü doktorların medya vasıtasıyla göstermiş oldukları hassasiyette önemli derece etki eden unsurlardır. Bununla birlikte zeytinyağı ile ilgili yanlış bilgilerde halka yansımaktadır. Buna bağlı olarak literatürde yapılan taramalar sonucu, tüketicilerin zeytinyağı ile ilgili bilgi düzeylerinin belirlenmesine ilişkin yeterli sayıda çalışma olmadığı görülmüştür. Aşçılık iyi yiyeceği seçme, hazırlama, sunma ve bunlardan tat almayı da gerektiren bir tür sanat olarak tanımlanır ve bu sanata gastronomi adı verilmiştir. Bu açıdan bakıldığında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin iyi zeytinyağını seçebilmeleri için zeytinyağının özelliklerini doğru bilmeleri gerekmektedir. Yapılan bu çalışmada Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerin zeytinyağı ile ilgili bilgi düzeylerini ölçmek, çalışma sonunda elde edilen verilerden hareketle dört yıllık eğitim süreçlerinde konu ile ilgili bilgilerini artırmak ve literatürdeki eksikliği gidermek amaçlanmıştır. Bu kapsamda 185 öğrenciye ulaşılmıştır. Zeytinyağının depolanması sırasında olumsuz etkileyebilecek unsurlar konusunda yeterli bilgiye sahip oldukları fakat öğrencilerin %51.4’ ünün depolama sıcaklık derecesinin ne olması gerektiğini ve %76.2’si zeytinyağı tanklarının boş kısımlarının azot ile doldurulması gerektiğini bilmemektedir

Knowledge Level Universty Students in Gastronomy and Culinary Arts Department About Olive Oil

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 93 - 97, 01.06.2016

Öz

The interest in the olive oil which is the elixir of the health is increasing day by day. One of the significant factors is the sensibility that is provided with TV programmes and famous doctors by means of media. On the other hand, the wrong information reflects to the public. According to this, as a result of the scanning in literature, it is realised that there is not enough studies on determining the level of the information of the olive oil consumers. Cooking is identified as a kind of art that requires selecting good food, preparing, presenting and also enjoying, and this art has been termed as gastronomy. When viewed this aspect, the students of the Gastronomy and Culinary Arts Department should have the exact information about the features of the olive oil to be able to select the real olive oil. In this study, it is aimed to evaluate the level of the information of Gastronomy and Culinary Arts Department students, and according to the data of the study, to increase their information about this subject and to eliminate the deficiency in the literature in the four- year duration. 185 students participated in the study. During storage of olive oil they have adequate knowledge about the elements that can have a negative impact but 51.4 % of the student 's what the storage temperature should be 76.2 % of the oil tanks and the empty part is knowing that needs to be filled with nitrogen

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA47CD55AH
Bölüm Makale
Yazarlar

Merve Güdek Bu kişi benim

Kadir Çetin Bu kişi benim

Fügen Durlu Özkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Güdek, M., Çetin, K., & Durlu Özkaya, F. (2016). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri. Zeytin Bilimi, 6(2), 93-97.
AMA Güdek M, Çetin K, Durlu Özkaya F. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri. Zeytin Bilimi. Haziran 2016;6(2):93-97.
Chicago Güdek, Merve, Kadir Çetin, ve Fügen Durlu Özkaya. “Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri”. Zeytin Bilimi 6, sy. 2 (Haziran 2016): 93-97.
EndNote Güdek M, Çetin K, Durlu Özkaya F (01 Haziran 2016) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri. Zeytin Bilimi 6 2 93–97.
IEEE M. Güdek, K. Çetin, ve F. Durlu Özkaya, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri”, Zeytin Bilimi, c. 6, sy. 2, ss. 93–97, 2016.
ISNAD Güdek, Merve vd. “Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri”. Zeytin Bilimi 6/2 (Haziran 2016), 93-97.
JAMA Güdek M, Çetin K, Durlu Özkaya F. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri. Zeytin Bilimi. 2016;6:93–97.
MLA Güdek, Merve vd. “Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri”. Zeytin Bilimi, c. 6, sy. 2, 2016, ss. 93-97.
Vancouver Güdek M, Çetin K, Durlu Özkaya F. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri. Zeytin Bilimi. 2016;6(2):93-7.