B u çalışma Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Ödemiş Meslek Yüksekokulu’nun deneme tarlalarında 2005 ve 2006 yıllarında, ana ürün yetiştirme sezonunda yürütülmüştür. Denemede, mısır bitkisinin ÇT-1, Helen, C-955, Brasco çeşitleri kullanılmış ve bu çeşitlerin iki farklı toprak yapısına sahip lokasyonlarda göstermiş oldukları silaj kalite özellikleri (silaj kaybı, silaj kuru madde oranı, silaj pH’sı, Flieg puanı, renk, koku, strüktür ve DLG puanı) incelenmiştir. Araştırma sonuçları, genel olarak silaj kalitesi bakımından lokasyonlar ve mısır çeşitleri arasında önemli farklılıklar bulunmadığını göstermiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2012 |
Gönderilme Tarihi | 25 Kasım 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 |