The Effects of Different Storage Conditions and Oxygen Absorber on the Quality of Sun-dried Tomatoes
Yıl 2005,
Cilt: 42 Sayı: 1, 1 - 12, 01.03.2005
Neslihan Uzun
Fatih Şen
İsmail Karaçalı
Kaynakça
- Aksoy, U. ve Dokuzoğuz, M. 1984. Kuru incirlerde saklama koşullarının meyve kalitesine etkileri. Türkiye’de Bahçe Ürünlerinin Depolanması, Pazara Hazırlanması ve Taşınması Sempozyumu, Tübitak Yayınları, No:587, Ankara.
- Cemeroğlu, B. ve Acar, J. 1986. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Derneği, Yayın No:6, Ankara.
- Chichester, C.O. ve McFestre, R., 1971. Pigment Degeneration During Processing and Storage, Pages 707-719, in The Biochemistry of Fruit and Their Products Ed. A.C. Hulme, Vol. 2, New York.
- Demirbüker, B. 2001. Güneşte kurutulmuş domateslerin depolanması sırasında meydana gelen değişmeler, Yüksek Lisans Tezi, C.B.Ü. Fen Bil. Enst., Manisa.
- Karaçalı, İ. ve Şen, F. 2001. Kuru kayısı meyvelerinin kitlesel depo olanaklarının araştırılması, S. 281-288. I: Sert Çekirdekli Meyve Sempozyumu, 25-28 Eylül, Yalova.
- Karaçalı, İ., 2002. Meyve ve Sebze Değerlendirme, E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları. Ders Notları, 19/4, İzmir.
- Leung, H.K., 1987. Influence of water activity on chemical reactivity, Pages 27-54, in Water Activity: theory and applications to food. Eds. L.B., Rockland and L.R. Beuchats., Institude of Food Technologists, 221N Lasalle st. Chicago, Illinois.
- Sanchez, E.S., Femenia, A., Simal, S., Rosello, C. 1999. Effects of modified atmospheres on cell wall composition, colour and SO2 contents of dehydrated apricots during storage, Pages 629-632, in Proceedings of the XI. International Symposium on Apricot Culture, Volume 2, Greece.
- Ural, A. ve Pazır, F. 1984. Koruyucu gazların gıda ambalajlanmasında kullanılmaları, S. 242-259. Gıda Sanayiinde Teknolojik Gelişmeler Sempozyumu, 16-18 Mayıs, İzmir.242-259.
- Uzun, N., Şen, F. ve Karaçalı, İ., 2005. Güneşte Kurutulan Domatesin Değişik Koşullarda Saklanmasının Kalite Üzerine Etkileri. Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg. (Basım aşamasında).
Güneşte Kurutulmuş Domateslerin Kalitesi Üzerine Farklı Depolama Koşulları ve Oksijen Absorbantının Etkisi
Yıl 2005,
Cilt: 42 Sayı: 1, 1 - 12, 01.03.2005
Neslihan Uzun
Fatih Şen
İsmail Karaçalı
Kaynakça
- Aksoy, U. ve Dokuzoğuz, M. 1984. Kuru incirlerde saklama koşullarının meyve kalitesine etkileri. Türkiye’de Bahçe Ürünlerinin Depolanması, Pazara Hazırlanması ve Taşınması Sempozyumu, Tübitak Yayınları, No:587, Ankara.
- Cemeroğlu, B. ve Acar, J. 1986. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Derneği, Yayın No:6, Ankara.
- Chichester, C.O. ve McFestre, R., 1971. Pigment Degeneration During Processing and Storage, Pages 707-719, in The Biochemistry of Fruit and Their Products Ed. A.C. Hulme, Vol. 2, New York.
- Demirbüker, B. 2001. Güneşte kurutulmuş domateslerin depolanması sırasında meydana gelen değişmeler, Yüksek Lisans Tezi, C.B.Ü. Fen Bil. Enst., Manisa.
- Karaçalı, İ. ve Şen, F. 2001. Kuru kayısı meyvelerinin kitlesel depo olanaklarının araştırılması, S. 281-288. I: Sert Çekirdekli Meyve Sempozyumu, 25-28 Eylül, Yalova.
- Karaçalı, İ., 2002. Meyve ve Sebze Değerlendirme, E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları. Ders Notları, 19/4, İzmir.
- Leung, H.K., 1987. Influence of water activity on chemical reactivity, Pages 27-54, in Water Activity: theory and applications to food. Eds. L.B., Rockland and L.R. Beuchats., Institude of Food Technologists, 221N Lasalle st. Chicago, Illinois.
- Sanchez, E.S., Femenia, A., Simal, S., Rosello, C. 1999. Effects of modified atmospheres on cell wall composition, colour and SO2 contents of dehydrated apricots during storage, Pages 629-632, in Proceedings of the XI. International Symposium on Apricot Culture, Volume 2, Greece.
- Ural, A. ve Pazır, F. 1984. Koruyucu gazların gıda ambalajlanmasında kullanılmaları, S. 242-259. Gıda Sanayiinde Teknolojik Gelişmeler Sempozyumu, 16-18 Mayıs, İzmir.242-259.
- Uzun, N., Şen, F. ve Karaçalı, İ., 2005. Güneşte Kurutulan Domatesin Değişik Koşullarda Saklanmasının Kalite Üzerine Etkileri. Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg. (Basım aşamasında).
Toplam 10 adet kaynakça vardır.