Açıkgöz, N., Akkaş, M.K.E., Maghaddom, A. ve Özcan, K. 1993. Tarist, Pc’ler İçin İstatistik Kantitatif Genetik Paketi. Uluslararası Bilgisayar Uygulamaları Semp. s.133. (19 Ekim, Konya).
Anonim, 2001. Ege İhracatçı Birlikleri Kayıtları, İzmir, Türkiye.
Atalay, İ.Z. 1977. İzmir ve Manisa Bölgesi Çekirdeksiz Üzüm Bağlarında Bitki Besini Olarak N,P,K,Ca ve Mg’un Toprak-Bitki İlişkilerine Dair Bir Araştırma. E.Ü.Ziraat Fakültesi Yayın No:345:159.
Atalay, İ.Z. ve Anaç, D. 1991. Salihli Bağlarının Beslenme Durumunun Toprak Ve Bitki Analizleri İle İncelenmesi. TÜBİTAK Proje No:TOAG-659.
Aydın, Ş. ve Çoban, H. 2002. Ege Bölgesinde Bağların Beslenmesi, s. 176-183. Türkiye V. Bağcılık Ve Şarapçılık Sempozyumu Bildirileri (5-9 Ekim, Nevşehir).
Beattie, J.M. and Forshey, C.G. 1954. A Survey of The Nutrient Element Status of Concord Grapes in Ohio. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 64: 21-28.
Bergmann, W. 1986. Farbatlas. Ernaehrung Störungen Bei Kulturpflanzen Gustav Fischer Verlag. Jena. Pages 385.
Beyers, E. 1962. Diagnostic Leaf Analysis For Deciduous Fruit. South African Journal of Agricultural Sci. 5(2): 315-329.
Boulay, H., Calvet, G. and Etourneaud, F. 1984. La Ferlisation Raisonnee De La Vigne. SCPA,2, Place Du Generale De Gaulle-68100 Mulhouse,22-26.
Chaoon, G.A. 1970. Survey of Foliar Content of American and French Hybrid Grapes in Fourteen Research Demostra Tion Vineyards in Southern Ohia.Res- Summ. Ohio Agric. Res. Development Center, 44:24-27.
Christensen, L.P., Kasimatis, A.N. and Jensen, F.L. 1984. Grapevine Nutrition and Fertilisation San Janquin Valley. Agr. Sci. Pub. Univ. Of Calif. Div. Of Agr. Sci. Berkley, 33-37.
Conradie, W.J. 1986. Norms For Leaf Analyses of Vines. Leaflet. Viticul.and Oenolog. Res. Inst., Stellenb.
Cook, U.A. 1961. Some Problems in Determining Nitrogen Needs in California Vineyards-Wines and Vines 42(2):23-31.
Dulac, J. 1964. Nouvelles Sources D’information Permattant D’apprecier I’alimantation Minerale De La Vigne. Le Controle De La Nutrition Minarele Et De La Fertilisation Des Cultutes Mediterraneennes. (I.Colog. Eur. Medit. Montpellier).
Etourneaud, F. and Loue, A. 1984. Le Diagnostic Petiolarie De La Vigne En Relation Avec L’Interpretation De L’analyse Des Sol Pour Le Potassium Et Le Magnessium. Pages 189-198, 6th International Colloquim For The Optimization of Plant Nutrition, Montpellier.
Fregoni, M. 1984. Nutrient Needs in Wine Production. Nutrient Balances and Fertilizers Needs in Temperate Agriculture. Pages 319-322, 18th Colloquim of The International Potash Institute, Bern.
Hakerlerler, H. 2000. Bitki Besin Maddelerinin Karşılıklı Etkileşimleri Üzerine Bir Araştırma s.195-216. TYUAP Ege Marmara Dilimi 2000 Yılı Bahçe Bitkileri Bilgi Alışveriş Toplantısı Bildirileri Kitabı (20-22 Haziran Menemen).
Jungk, S.M., Im, Y.K. and Lee, K.Y. 1971. Studies on The Nutritional Diagnosis of Korean Grape Vines By Means of Leaf Analysis. Hort. Exp. Sta. Suwon Korean Research Reports of The Office of Rural Development. Horticulture, 14:57-64.
Kacar, B. 1972. Bitki Ve Toprağın Kimyasal Analizleri II. Bitki Analizleri, A.Ü. Ziraat Fak. Yayınları 453, Uygulama Klavuzu 155 s.
Kovancı, İ. ve Atalay, İ.Z. 1977. Alaşehir Bağlarının Beslenme Durumunun Yaprak Analizleri Yöntemiyle İncelenmesi. E.Ü.Ziraat Fak. Dergisi.14(1):119-129.
Kovancı, İ. ve Atalay, İ.Z. 1987. Bağlarda Toprak-Bitki İişkileri, s.256-272. Gübre Semineri, Bitkisel Üretimde Azot, Potasyum İnteraksiyonu, (6,7 Ekim, Ankara).
Larsen, R.P., Kentworthy, A.L., Bell, H.K., Bass, S.T. and Benne, E.J. 1956. Nutritional Conditions of Concord Vineyard in Michigan. I. Nutrient Element Content of Petioles İn Relation To Production. Michigan State Univ. Agric. Exp. Sta.Qwuart. Bull, 39: 63-70.
Levy, J. F. 1968. Application Du Diagnostic Foliaire Ala Determination De Besiins Alimentaires Des Vignes,.pages 295-305. Le Controle De La Fertitisation Des Plantes Cultivees II.Collog, Eur. Medit . Sevilla .
Mills, A. H. and Jones, J.B.Jr. 1996. Plant Analysis Hand Book II. A Practical Sampling Preparation Analysis and Interpretation, Guide ,U.S.A., pages 422.
Özgümüş, A., Atalay, İ.Z. ve İrget, M.E. 1997. Potassium Status in Soils and Crops, Recommendations and Present Use in Turkey, pages 33-47. In Food Security in The WANA Region, The Essential Need For Balanced Fertilization (Ed: A.E. Johsnton). Regional Workshop of The İnternational Polash Institute in Cooperation With The Ege University, Faculty Of Agriculture, Department of Soil Science ( 26-30 May Bornova, İzmir) Turkey.
Reuter, D.J. and Robinson, J.B. 1986. Plant Analysis. An Interpretation Manuel. Inkata Pres. Melbourne, Sydney, pages 131.
Robinson, J.B. 1990. Grape Nutrition On Uptade. The Aust. Grapegrower and Winemaker. November 9-12.
Yener, H., Aydın, Ş. ve Güleç, I. 2002. Alaşehir Kavaklıdere Yöresi Bağlarının Beslenme Durumu. Ege Tarımsal Araştırma Ens. Dergisi. (ANADOLU) 12(2):110-139.
Bağda Yapraktan KNO3 Uygulamalarının Yapraktaki Besin Element İçeriklerine Etkisi
Açıkgöz, N., Akkaş, M.K.E., Maghaddom, A. ve Özcan, K. 1993. Tarist, Pc’ler İçin İstatistik Kantitatif Genetik Paketi. Uluslararası Bilgisayar Uygulamaları Semp. s.133. (19 Ekim, Konya).
Anonim, 2001. Ege İhracatçı Birlikleri Kayıtları, İzmir, Türkiye.
Atalay, İ.Z. 1977. İzmir ve Manisa Bölgesi Çekirdeksiz Üzüm Bağlarında Bitki Besini Olarak N,P,K,Ca ve Mg’un Toprak-Bitki İlişkilerine Dair Bir Araştırma. E.Ü.Ziraat Fakültesi Yayın No:345:159.
Atalay, İ.Z. ve Anaç, D. 1991. Salihli Bağlarının Beslenme Durumunun Toprak Ve Bitki Analizleri İle İncelenmesi. TÜBİTAK Proje No:TOAG-659.
Aydın, Ş. ve Çoban, H. 2002. Ege Bölgesinde Bağların Beslenmesi, s. 176-183. Türkiye V. Bağcılık Ve Şarapçılık Sempozyumu Bildirileri (5-9 Ekim, Nevşehir).
Beattie, J.M. and Forshey, C.G. 1954. A Survey of The Nutrient Element Status of Concord Grapes in Ohio. Proc. Amer. Soc. Hort. Sci. 64: 21-28.
Bergmann, W. 1986. Farbatlas. Ernaehrung Störungen Bei Kulturpflanzen Gustav Fischer Verlag. Jena. Pages 385.
Beyers, E. 1962. Diagnostic Leaf Analysis For Deciduous Fruit. South African Journal of Agricultural Sci. 5(2): 315-329.
Boulay, H., Calvet, G. and Etourneaud, F. 1984. La Ferlisation Raisonnee De La Vigne. SCPA,2, Place Du Generale De Gaulle-68100 Mulhouse,22-26.
Chaoon, G.A. 1970. Survey of Foliar Content of American and French Hybrid Grapes in Fourteen Research Demostra Tion Vineyards in Southern Ohia.Res- Summ. Ohio Agric. Res. Development Center, 44:24-27.
Christensen, L.P., Kasimatis, A.N. and Jensen, F.L. 1984. Grapevine Nutrition and Fertilisation San Janquin Valley. Agr. Sci. Pub. Univ. Of Calif. Div. Of Agr. Sci. Berkley, 33-37.
Conradie, W.J. 1986. Norms For Leaf Analyses of Vines. Leaflet. Viticul.and Oenolog. Res. Inst., Stellenb.
Cook, U.A. 1961. Some Problems in Determining Nitrogen Needs in California Vineyards-Wines and Vines 42(2):23-31.
Dulac, J. 1964. Nouvelles Sources D’information Permattant D’apprecier I’alimantation Minerale De La Vigne. Le Controle De La Nutrition Minarele Et De La Fertilisation Des Cultutes Mediterraneennes. (I.Colog. Eur. Medit. Montpellier).
Etourneaud, F. and Loue, A. 1984. Le Diagnostic Petiolarie De La Vigne En Relation Avec L’Interpretation De L’analyse Des Sol Pour Le Potassium Et Le Magnessium. Pages 189-198, 6th International Colloquim For The Optimization of Plant Nutrition, Montpellier.
Fregoni, M. 1984. Nutrient Needs in Wine Production. Nutrient Balances and Fertilizers Needs in Temperate Agriculture. Pages 319-322, 18th Colloquim of The International Potash Institute, Bern.
Hakerlerler, H. 2000. Bitki Besin Maddelerinin Karşılıklı Etkileşimleri Üzerine Bir Araştırma s.195-216. TYUAP Ege Marmara Dilimi 2000 Yılı Bahçe Bitkileri Bilgi Alışveriş Toplantısı Bildirileri Kitabı (20-22 Haziran Menemen).
Jungk, S.M., Im, Y.K. and Lee, K.Y. 1971. Studies on The Nutritional Diagnosis of Korean Grape Vines By Means of Leaf Analysis. Hort. Exp. Sta. Suwon Korean Research Reports of The Office of Rural Development. Horticulture, 14:57-64.
Kacar, B. 1972. Bitki Ve Toprağın Kimyasal Analizleri II. Bitki Analizleri, A.Ü. Ziraat Fak. Yayınları 453, Uygulama Klavuzu 155 s.
Kovancı, İ. ve Atalay, İ.Z. 1977. Alaşehir Bağlarının Beslenme Durumunun Yaprak Analizleri Yöntemiyle İncelenmesi. E.Ü.Ziraat Fak. Dergisi.14(1):119-129.
Kovancı, İ. ve Atalay, İ.Z. 1987. Bağlarda Toprak-Bitki İişkileri, s.256-272. Gübre Semineri, Bitkisel Üretimde Azot, Potasyum İnteraksiyonu, (6,7 Ekim, Ankara).
Larsen, R.P., Kentworthy, A.L., Bell, H.K., Bass, S.T. and Benne, E.J. 1956. Nutritional Conditions of Concord Vineyard in Michigan. I. Nutrient Element Content of Petioles İn Relation To Production. Michigan State Univ. Agric. Exp. Sta.Qwuart. Bull, 39: 63-70.
Levy, J. F. 1968. Application Du Diagnostic Foliaire Ala Determination De Besiins Alimentaires Des Vignes,.pages 295-305. Le Controle De La Fertitisation Des Plantes Cultivees II.Collog, Eur. Medit . Sevilla .
Mills, A. H. and Jones, J.B.Jr. 1996. Plant Analysis Hand Book II. A Practical Sampling Preparation Analysis and Interpretation, Guide ,U.S.A., pages 422.
Özgümüş, A., Atalay, İ.Z. ve İrget, M.E. 1997. Potassium Status in Soils and Crops, Recommendations and Present Use in Turkey, pages 33-47. In Food Security in The WANA Region, The Essential Need For Balanced Fertilization (Ed: A.E. Johsnton). Regional Workshop of The İnternational Polash Institute in Cooperation With The Ege University, Faculty Of Agriculture, Department of Soil Science ( 26-30 May Bornova, İzmir) Turkey.
Reuter, D.J. and Robinson, J.B. 1986. Plant Analysis. An Interpretation Manuel. Inkata Pres. Melbourne, Sydney, pages 131.
Robinson, J.B. 1990. Grape Nutrition On Uptade. The Aust. Grapegrower and Winemaker. November 9-12.
Yener, H., Aydın, Ş. ve Güleç, I. 2002. Alaşehir Kavaklıdere Yöresi Bağlarının Beslenme Durumu. Ege Tarımsal Araştırma Ens. Dergisi. (ANADOLU) 12(2):110-139.