Researches on the determinatıon of the yields and quality characteristics of Istanbul oregano (origanum vulgare subsp. hirtum l.) populations of the different origin
Açıkgöz, N., 1993, Tarımda Araştırma ve Deneme Metodları Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları, 478, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Ofset Atölyesi Bornova, İzmir, 74s.
Açıkgöz, N., İlker, E. ve Gökçöl, A., 2004, Biyolojik Araştırmaların Bilgisayarda Değerlendirilmeleri, Ege Üniversitesi Tohum teknolojisi ve Uygulama Merkezi, 2, İzmir, 236s.
Arabacı, O., 1995, İzmir kekiği (Origanum onites L.)’nin Yetiştirme Tekniği ve Kalite Özellikleri Üzerinde Araştırma, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, İzmir, 101.
Avcı, B., 2006, Geliştirilmiş İzmir Kekiği (Origanum onites L.) Klonlarının Farklı Ekolojik Koşullarda Bazı Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, İzmir, 153s.
Başer,K.H.C., 2001, Her Derde Deva Bir Bitki Kekik, Bilim ve Teknik, Mayıs, 2001, 74-77s.
Bayram, E., Geren, H., Ceylan, A., ve Özay, N., 1999, İzmir Kekiği (Origanum onites L.)’nde Farklı Biçim Şekli ve Biçim Yüksekliğinin Verim ve Kaliteye Etkisi, Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, Adana, (Sunulu Bildiri) Cilt II, Endüstri Bitkileri, 222- 226s.
Bayram, E., Kırıcı, S., Tansı, S., Yılmaz G., Arabacı, O., Kızıl, S. ve Telci, İ., 2010, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretiminin Arttırılması Olanakları, Türkiye Ziraat Mühendisleri VII. Teknik Kongresi Bildiriler Kitabı 1, TMMOB, Ziraat Mühendisleri Odası, Özdoğan Matbaa Yayın, Ankara, 437-456s.
Baytop, T., 1963, Türkiye’nin Tıbbi ve Zehirli Bitkileri, İstanbul Üniversitesi Yayınları, 1039, Tıp Fakültesi, 59, İstanbul, 489s.
Baytop, A., 1998, İngilizce-Türkçe Botanik Kılavuzu, İ.Ü. Basımevi ve Film Merkezi, (4058), İstanbul, 375s.
Baytop, T., 1999, Türkiye’de Bitkiler ile Tedavi, Nobel Tıp Kitap Evleri, İstanbul, s.480
Bernãth J., 1996, Some scientific and practical aspects of production and utilization of oregano in central Europe, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, p76–93.
Ceylan, A., 1995, Tıbbi Bitkiler I, E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları, (312), Bornova, İzmir, 140s.
Ceylan, A., 1996, Tıbbi Bitkiler II, E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları, (481), Bornova, İzmir, 306s.
Ceylan, A., Bayram, E., ve Geren, H., 1998, İzmir Kekiği (Origanum Onites L.) Islahında Geliştirilen Klonların Agronomik ve Kalite Özellikleri Üzerinde Araştırma, Tr. J. of Agriculture and Forestry, 23 Ek (5), 1163-1168s.
Davis P.H., Flora of Turkey, 1982, Vol.7, University Press, Edinburgh, 297-313p.
Ietswaart, J.H., 1980, The taxonomic revision of the genus Origanum, (Labiatae) Leiden University Press, Leiden Botanical Series, Vol.4, The Hauge-Boston-London, 14-115s.
İlisulu, K., 1992, İlaç ve Baharat Bitkileri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1256, Ders Kitabı 360s.
Janick, J., Schery, R. W., Woods, F.W., Ruttan, V.W., (1974), Plant Science an Introduction to World Crops, W.H. Freeman and Company, Sanfransisco, 526p.
Janke, R., DeArmond, J., 2004, Oregano, Origanum vulgare, Kansas State University Agricultural Experiment Station and Cooperative Extension Service, MF-2621,
Kan, Y., Altun, L., Arslan, S., Kartal, M. ve Endes Z., 2005, Farklı Dozlarda Uygulanan Organik Gübrenin İzmir Kekiği (Origanum Onites L.)’nin Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi Türkiye VI. Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya (Araştırma Sunusu) Cilt I, 497-500s.
Karik, Ü., Tınmaz, A.B., Kürkçüoğlu, M., Başer, K.H.C. ve Tümen, G., 2007, İstanbul Kekiği (Origanum vulgare. subsp. hirtum) Populasyonlarında Farklı Biçim Zamanlarının Verim ve Kaliteye Etkileri, Bahçe 36 (1-2): 37-48.
Keleş, O., Aksel, S., Bakırel, T. ve Alpınar, K., 2001, Türkiye’de Yetişen Bazı Bitkilerin Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi Turk J Vet Anim Sci 25, İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Botanik Anabilim Dalı, 34460, Selimiye, 559-565s.
Kokkini, S., 1996, Taxonomy, diversity and distribution of Origanum species, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 1-11p.
Marzi, V., 1996, Agricultural practices for oregano, Proceedings of the IPGRI Internatioanal Workshop on Oregano (ed: S. Padulosi), International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 61-67p.
Olivier G., W., 1996, The world market of oregano, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano (ed: S. Padulosi), International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam- Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 142-6.
Özsoy, Ü.E., 1995, Muğla Yöresinden Toplanan İzmir Kekiği (Origanum onites L) Populasyonlarının Bazı Agronomik ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar, (Yüksek Lisans Tezi), 67s.
Peter, K.V., 2004, Handbook of Herbs and Spices, vol 2, Woodhead Puplishing limited, Cambridge England, 215-227p.
Putievsky E, Dudai N and Ravid U., 1996, Cultivation, selection and conservation species in Israel, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, (ed: S. Padulosi), International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam- Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 103–10p.
Raduðienë, J., Judþintienë, A., Peèiulytë1, D. and Janulis V., 2005, Chemical composition of essential oil and antimicrobial activity of Origanum vulgare Biologija. 2005. Nr. 4. 53–58p.
Said-Al Ahl, H.A.H., Ömer, E.A., and Naguib, N.Y. 2009,Effect of water stress and nitrogen fertilizer on herb and essential oil of oregano, Int. Agrophysics, 23, 269-275p.
Sarı, A.O.,ve Oğuz, B., 2002, Kekik, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü,108, İzmir, 80s.
Sarıhan, E.O., İpek, A., Arslan, N. ve Gürbüz, B., 2006, Farklı Sıra Arası ve Sıra Üzeri Mesafelerinin Kekik (Origanum vulgare var. hirtum)’de Verim ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi, Tarım Bilimleri Dergisi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 12 (3) 246-251
Skoula, M. and Kamenopoulos, S., 1996, Origanum dictamnus L. ve Origanum vulgare spp. hirtum. Link Ietswaart: Traditional uses and production in Greece, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 26–32 p.
Tanker, M. ve Tanker, N., 1976, Farmakognozi, Ankara Üniversitesi. Eczacılık Fakültesi, İstanbul, Cilt 2, s. 96-97.
Tınmaz, A.B., Kürkçüoğlu, M., Başer K.H.C. ve Öztürk, M., 2002, Marmara Bölgesi’ndeki İstanbul Kekiği (Origanum vulgare subsp. hirtum) Populasyonlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi., 14. İlaç Hammaddeleri Toplantısı, Bildiriler, Eskişehir 465-472s.
Topal, T., 2002, Batı Anadolu’da Yayılış Gösteren Origanum onites L.’nin Morfolojik, Anatomik ve Ekolojik Gözlemleri, Üzerine Bir Araştırma, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, (Yüksek Lisans Tezi), İzmir, 62s
W’glarz, Z., Osidska, E., Geszprych, A., Przybyb, J., 2006, Intraspecific variability of wild marjoram (Origanum vulgare L.) naturally occurring in Poland, Rev. Bras. Pl. Med., Botucatu, Poland, v.8, n.esp., p.23-26.
Yücel, E., 1996, Türkiye'nin Ekonomik Değere Sahip Bazı Bitkile- rinin Tohum Çimlenme Özellikleri Üzerine Bir Araştırma, Anadolu Univ., Fen Fak. Dergisi., 2, 35-47s.
Žukauska, I., 2001, Agrobotanical features and productivity of wild and cultivated populations of Origanum vulgare, Botany, Acta Biol. Daugavp. 1(2), 107-109p.
Farklı Kökenli İstanbul Kekiği (Origanum Vulgare Subsp. Hirtum L.) Populasyonlarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar
Açıkgöz, N., 1993, Tarımda Araştırma ve Deneme Metodları Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları, 478, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Ofset Atölyesi Bornova, İzmir, 74s.
Açıkgöz, N., İlker, E. ve Gökçöl, A., 2004, Biyolojik Araştırmaların Bilgisayarda Değerlendirilmeleri, Ege Üniversitesi Tohum teknolojisi ve Uygulama Merkezi, 2, İzmir, 236s.
Arabacı, O., 1995, İzmir kekiği (Origanum onites L.)’nin Yetiştirme Tekniği ve Kalite Özellikleri Üzerinde Araştırma, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, İzmir, 101.
Avcı, B., 2006, Geliştirilmiş İzmir Kekiği (Origanum onites L.) Klonlarının Farklı Ekolojik Koşullarda Bazı Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, İzmir, 153s.
Başer,K.H.C., 2001, Her Derde Deva Bir Bitki Kekik, Bilim ve Teknik, Mayıs, 2001, 74-77s.
Bayram, E., Geren, H., Ceylan, A., ve Özay, N., 1999, İzmir Kekiği (Origanum onites L.)’nde Farklı Biçim Şekli ve Biçim Yüksekliğinin Verim ve Kaliteye Etkisi, Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, Adana, (Sunulu Bildiri) Cilt II, Endüstri Bitkileri, 222- 226s.
Bayram, E., Kırıcı, S., Tansı, S., Yılmaz G., Arabacı, O., Kızıl, S. ve Telci, İ., 2010, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretiminin Arttırılması Olanakları, Türkiye Ziraat Mühendisleri VII. Teknik Kongresi Bildiriler Kitabı 1, TMMOB, Ziraat Mühendisleri Odası, Özdoğan Matbaa Yayın, Ankara, 437-456s.
Baytop, T., 1963, Türkiye’nin Tıbbi ve Zehirli Bitkileri, İstanbul Üniversitesi Yayınları, 1039, Tıp Fakültesi, 59, İstanbul, 489s.
Baytop, A., 1998, İngilizce-Türkçe Botanik Kılavuzu, İ.Ü. Basımevi ve Film Merkezi, (4058), İstanbul, 375s.
Baytop, T., 1999, Türkiye’de Bitkiler ile Tedavi, Nobel Tıp Kitap Evleri, İstanbul, s.480
Bernãth J., 1996, Some scientific and practical aspects of production and utilization of oregano in central Europe, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, p76–93.
Ceylan, A., 1995, Tıbbi Bitkiler I, E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları, (312), Bornova, İzmir, 140s.
Ceylan, A., 1996, Tıbbi Bitkiler II, E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları, (481), Bornova, İzmir, 306s.
Ceylan, A., Bayram, E., ve Geren, H., 1998, İzmir Kekiği (Origanum Onites L.) Islahında Geliştirilen Klonların Agronomik ve Kalite Özellikleri Üzerinde Araştırma, Tr. J. of Agriculture and Forestry, 23 Ek (5), 1163-1168s.
Davis P.H., Flora of Turkey, 1982, Vol.7, University Press, Edinburgh, 297-313p.
Ietswaart, J.H., 1980, The taxonomic revision of the genus Origanum, (Labiatae) Leiden University Press, Leiden Botanical Series, Vol.4, The Hauge-Boston-London, 14-115s.
İlisulu, K., 1992, İlaç ve Baharat Bitkileri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1256, Ders Kitabı 360s.
Janick, J., Schery, R. W., Woods, F.W., Ruttan, V.W., (1974), Plant Science an Introduction to World Crops, W.H. Freeman and Company, Sanfransisco, 526p.
Janke, R., DeArmond, J., 2004, Oregano, Origanum vulgare, Kansas State University Agricultural Experiment Station and Cooperative Extension Service, MF-2621,
Kan, Y., Altun, L., Arslan, S., Kartal, M. ve Endes Z., 2005, Farklı Dozlarda Uygulanan Organik Gübrenin İzmir Kekiği (Origanum Onites L.)’nin Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi Türkiye VI. Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya (Araştırma Sunusu) Cilt I, 497-500s.
Karik, Ü., Tınmaz, A.B., Kürkçüoğlu, M., Başer, K.H.C. ve Tümen, G., 2007, İstanbul Kekiği (Origanum vulgare. subsp. hirtum) Populasyonlarında Farklı Biçim Zamanlarının Verim ve Kaliteye Etkileri, Bahçe 36 (1-2): 37-48.
Keleş, O., Aksel, S., Bakırel, T. ve Alpınar, K., 2001, Türkiye’de Yetişen Bazı Bitkilerin Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi Turk J Vet Anim Sci 25, İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Botanik Anabilim Dalı, 34460, Selimiye, 559-565s.
Kokkini, S., 1996, Taxonomy, diversity and distribution of Origanum species, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 1-11p.
Marzi, V., 1996, Agricultural practices for oregano, Proceedings of the IPGRI Internatioanal Workshop on Oregano (ed: S. Padulosi), International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 61-67p.
Olivier G., W., 1996, The world market of oregano, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano (ed: S. Padulosi), International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam- Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 142-6.
Özsoy, Ü.E., 1995, Muğla Yöresinden Toplanan İzmir Kekiği (Origanum onites L) Populasyonlarının Bazı Agronomik ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar, (Yüksek Lisans Tezi), 67s.
Peter, K.V., 2004, Handbook of Herbs and Spices, vol 2, Woodhead Puplishing limited, Cambridge England, 215-227p.
Putievsky E, Dudai N and Ravid U., 1996, Cultivation, selection and conservation species in Israel, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, (ed: S. Padulosi), International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam- Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 103–10p.
Raduðienë, J., Judþintienë, A., Peèiulytë1, D. and Janulis V., 2005, Chemical composition of essential oil and antimicrobial activity of Origanum vulgare Biologija. 2005. Nr. 4. 53–58p.
Said-Al Ahl, H.A.H., Ömer, E.A., and Naguib, N.Y. 2009,Effect of water stress and nitrogen fertilizer on herb and essential oil of oregano, Int. Agrophysics, 23, 269-275p.
Sarı, A.O.,ve Oğuz, B., 2002, Kekik, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü,108, İzmir, 80s.
Sarıhan, E.O., İpek, A., Arslan, N. ve Gürbüz, B., 2006, Farklı Sıra Arası ve Sıra Üzeri Mesafelerinin Kekik (Origanum vulgare var. hirtum)’de Verim ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi, Tarım Bilimleri Dergisi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 12 (3) 246-251
Skoula, M. and Kamenopoulos, S., 1996, Origanum dictamnus L. ve Origanum vulgare spp. hirtum. Link Ietswaart: Traditional uses and production in Greece, Proceedings of the IPGRI International Workshop on Oregano, International Plant Genetic Resources Institute, Ciheam-Valenzano, 8–12 May 1996, Bari, Italy, 26–32 p.
Tanker, M. ve Tanker, N., 1976, Farmakognozi, Ankara Üniversitesi. Eczacılık Fakültesi, İstanbul, Cilt 2, s. 96-97.
Tınmaz, A.B., Kürkçüoğlu, M., Başer K.H.C. ve Öztürk, M., 2002, Marmara Bölgesi’ndeki İstanbul Kekiği (Origanum vulgare subsp. hirtum) Populasyonlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi., 14. İlaç Hammaddeleri Toplantısı, Bildiriler, Eskişehir 465-472s.
Topal, T., 2002, Batı Anadolu’da Yayılış Gösteren Origanum onites L.’nin Morfolojik, Anatomik ve Ekolojik Gözlemleri, Üzerine Bir Araştırma, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, (Yüksek Lisans Tezi), İzmir, 62s
W’glarz, Z., Osidska, E., Geszprych, A., Przybyb, J., 2006, Intraspecific variability of wild marjoram (Origanum vulgare L.) naturally occurring in Poland, Rev. Bras. Pl. Med., Botucatu, Poland, v.8, n.esp., p.23-26.
Yücel, E., 1996, Türkiye'nin Ekonomik Değere Sahip Bazı Bitkile- rinin Tohum Çimlenme Özellikleri Üzerine Bir Araştırma, Anadolu Univ., Fen Fak. Dergisi., 2, 35-47s.
Žukauska, I., 2001, Agrobotanical features and productivity of wild and cultivated populations of Origanum vulgare, Botany, Acta Biol. Daugavp. 1(2), 107-109p.
Sancaktaroğlu, S., & Bayram, E. (2011). Farklı Kökenli İstanbul Kekiği (Origanum Vulgare Subsp. Hirtum L.) Populasyonlarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 48(3), 265-277.