BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı kültür ortamlarının aşılı asma fidanı köklenmesi üzerine etkileri

Yıl 2012, Cilt: 49 Sayı: 2, 143 - 148, 01.06.2012

Öz

Effects of Different Culture Media on Rooting in Grafted Grapevine

Yıl 2012, Cilt: 49 Sayı: 2, 143 - 148, 01.06.2012

Öz

B u çalışma, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümünde mevcut hidroponik sistemde farklı kültür ortamının etkilerini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bitki materyali olarak,Ruggeri140(140R) ve Couderc1616(1616C) anaçlarıüzerine omegaaşı ile aşılanmış AlfonseLavallée kullanılmıştır. Üç farklı agregat ortamı, tarımsal kaya yünü, oasis ve perlit ile kontrol olarak çiftlik gübresi, perlit ve toprak karışımı kullanılmıştır. Araştırma sonucunda oasisde %73.33, perlitte %53,33 oranında köklenme belirlenmiştir. Alt ve üst kallus oluşumu kaya yünü ve perlitte diğerlerinden daha yüksek değerde olmuştur. Köklenme kapasitesi için sırasıyla, en düşük ve en yüksek değerler % 8.33 (perlit) ve % 78.33 (kaya yünü) elde edilmiştir. Bu araştırmada, 140R ve 1616C anaçlarının yaş ve kuru kök ağırlıklarına ait değerleri tarımsal kaya yünü için en iyi sonucu göstermiştir. Tarımsal kaya yününde yüksek su tutma ve havalandırma kapasitesi nedeniyle çok yüksek köklenme oranı olduğu gözlenmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ersel Sengel Bu kişi benim

Burçak Iscı Bu kişi benim

Ahmet Altındıslı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 49 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sengel, E., Iscı, B., & Altındıslı, A. (2012). Effects of Different Culture Media on Rooting in Grafted Grapevine. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 49(2), 143-148.

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.