BibTex RIS Kaynak Göster

Root Regeneration of 'Domat' Olive (Olea europaea L.) Cuttings: Wounding Effects

Yıl 2012, Cilt: 49 Sayı: 2, 159 - 165, 01.06.2012

Öz

Kaynakça

  • Barranco D, Cimato A, Fiorino P, Rallo L, Touzni A, Castaneda C, Serafini F, Trujillo N. 2000. World Catalogue of Olive Varieties. International Olive Oil Council, Madrid, p 360.
  • Can HZ, İsfendiyaroğlu M. 2006. Olive Oil Sector in Turkey. Olivebioteq 2006. Second International Seminar, Recent Advances in Olive Industry, Special Seminars and Invited Lectures, 5-10 November 2006, Marsala-Mazara Del Vallo, Italy. P 109-119.
  • Canözer Ö, Özahçı E. 1994. Rooting ability of leafy stem cuttings of Turkish olive cultivar propagated under mist. Olivae 51: 28-33.
  • Ciampi C. 1964. Ontogenesi e struttura della guania sclerenchimatica nelle talee di olivo. Atti delle Giornate di Studio su la Propagazione delle Specie Legnose, p 94-106, 26- 28, Novembre 1964, Pisa, Italia.
  • De Klerk GJ, Van Der Krieken VM, De Jong JC. 1999. Review-The formation of adventitious roots: new concepts, new possibilities. In vitro Cellular & Development Biolo, 35: 189-199.
  • Fabbri A, Bartolini G, Lambardi M, Kailis S. 2004. Olive Propagation Manual. Landlinks Press, Collingwood p 141.
  • Gerrakakis AC, Özkaya MT 2005. Effects of cutting size, rooting media and planting time on rooting of ‘Domat’ and ‘Ayvalık’ olive (Olea europaea L.) cultivars in shaded polyethylene tunnel (spt.), Tarım Bilimleri Dergisi 11(3): 334-338.
  • Gonzales E, Mantilla JLG, Diaz T, Iglesias I. 1989. Effect of wounding and propagation media on the rooting of two varieties of Camellia japonica L., Acta Horticulturae 246: 167-169.
  • Hartmann HT, Kester DE, Davies FT, Geneve RLJr. 2002. Plant Propagation, Principles and Practices. 7th Edition, Prentice Hall, New Jersey, p 880. B II A

Domat' Zeytini (Olea europaea L.) Çeliklerinin Kök Rejenerasyonu: Yaralama Etkileri

Yıl 2012, Cilt: 49 Sayı: 2, 159 - 165, 01.06.2012

Öz

Domat’ Türkiye’nin önde gelen iri yeşil sofralık zeytin çeşididir. Ancak, ‘Domat’ zeytini çeliklerinin köklenmesi çok yetersizdir. Bu nedenle D

Kaynakça

  • Barranco D, Cimato A, Fiorino P, Rallo L, Touzni A, Castaneda C, Serafini F, Trujillo N. 2000. World Catalogue of Olive Varieties. International Olive Oil Council, Madrid, p 360.
  • Can HZ, İsfendiyaroğlu M. 2006. Olive Oil Sector in Turkey. Olivebioteq 2006. Second International Seminar, Recent Advances in Olive Industry, Special Seminars and Invited Lectures, 5-10 November 2006, Marsala-Mazara Del Vallo, Italy. P 109-119.
  • Canözer Ö, Özahçı E. 1994. Rooting ability of leafy stem cuttings of Turkish olive cultivar propagated under mist. Olivae 51: 28-33.
  • Ciampi C. 1964. Ontogenesi e struttura della guania sclerenchimatica nelle talee di olivo. Atti delle Giornate di Studio su la Propagazione delle Specie Legnose, p 94-106, 26- 28, Novembre 1964, Pisa, Italia.
  • De Klerk GJ, Van Der Krieken VM, De Jong JC. 1999. Review-The formation of adventitious roots: new concepts, new possibilities. In vitro Cellular & Development Biolo, 35: 189-199.
  • Fabbri A, Bartolini G, Lambardi M, Kailis S. 2004. Olive Propagation Manual. Landlinks Press, Collingwood p 141.
  • Gerrakakis AC, Özkaya MT 2005. Effects of cutting size, rooting media and planting time on rooting of ‘Domat’ and ‘Ayvalık’ olive (Olea europaea L.) cultivars in shaded polyethylene tunnel (spt.), Tarım Bilimleri Dergisi 11(3): 334-338.
  • Gonzales E, Mantilla JLG, Diaz T, Iglesias I. 1989. Effect of wounding and propagation media on the rooting of two varieties of Camellia japonica L., Acta Horticulturae 246: 167-169.
  • Hartmann HT, Kester DE, Davies FT, Geneve RLJr. 2002. Plant Propagation, Principles and Practices. 7th Edition, Prentice Hall, New Jersey, p 880. B II A
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat İsfendiyaroğlu Bu kişi benim

Elmas Özeker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 49 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA İsfendiyaroğlu, M., & Özeker, E. (2012). Domat’ Zeytini (Olea europaea L.) Çeliklerinin Kök Rejenerasyonu: Yaralama Etkileri. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 49(2), 159-165.

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.