BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of different potassium doses on the pollen quality and production level in Jerseymac and Golden Delicious apples

Yıl 2013, Cilt: 50 Sayı: 2, 199 - 204, 01.06.2013

Öz

his study was conducted in Jerseymac and Golden Delicious varieties on M9 rootstock that had 4 years old in Eğirdir (Isparta). Different potassium doses (0,50,100 and 150 g/tree) with nitrogen and phosphorus to be fixed duration T

Kaynakça

  • Anonymous, 2008. Konica Minolta manuel
  • Bayazit, S., Ö. Tuzcu, A. B. Küden, B. İmrak, 2012. Bazı Trabzonhurması (Diospyros kaki L.) Tür ve Çeşitlerinin Soğuklama Gereksinimlerinin Saptanması. Anadolu Tarım Bilim. Derg., 2012,27(3):127-132.
  • Gasanov, Z. M., and A. M. Abdullaeva, 1973. Dynamics of Sugar Accumulation and Changes in the Content of Tannins During Ripening, Storage, and Drying of Fruits of Subtropical Persimmon. Azarb.-kandtasarruf-inst.-elmi-geadleri.-Agron.-ser.
  • Hobson G. E., and J. N. Davies, 1971. The Tomato. Biochemistry of Fruits and Their Products, Vol. II. (Ed: A.C. Hulme). Academic Press, Newyork. p:437-475.
  • Ito, S., 1971. The Persimmon. Biochemistry of Fruit and Their Products. Vol. II. (Ed: A.C. Hulme). Academic Pres. Newyork. p: 281-301.
  • Ito, S. 1980. Persimmon. In: Nagy, S. and P.E. Shaw (ed.). Tropical and subtropical fruits, compositions, properties and uses. Pp. 442-468. AVI Publ. Co., Westport, CT.
  • Jiménez-Cuesta M., Cuquerella J., Martínez-jávega J.M., 1981. Determination of a color index for citrus fruit degreening. Proc Int Soc Citriculture 2, 750-753.
  • Kaplankıran.M.,Yıldız.E.,Toplu.C.,2004.Hatay ili Trabzon hurması Seleksiyonunda ilk bulgular. 1.Trabzon hurması Yetiştirme ve Pazarlama Sempozyumu-Ünye Sayfa:103-110.
  • Karaçalı, İ., 2009. Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlaması. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 494, Bornova, İzmir.
  • Karadeniz, T., R., Cangi, 2004. Trabzonhurması (Diospyros kaki L.) moralı çeşidinde fenolojik ve pomolojik özelliklerin belirlenmesi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2004,19(1):8-11.
  • Kayri, M., 2009. Araştırmalarda gruplar arası farkın belirlenmesine yönelik çoklu karşılaştırma (post-hoc) teknikleri. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Cilt: 19, Sayı: 1, Sayfa: 51- 64.
  • Koyuncu, M. A., E. Savran, T. Dilmaçünal, K. Kepenek, R. Cangi, Ö. Çağatay, 2005. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1), 15-23.
  • Kuzucu, F. C., K. Kaynaş, 2004. Farklı zamanlarda hasat edilen trabzon hurması (Diospyros kaki l.) meyvelerinin fizyolojik ve kimyasal yapılarında meydana gelen değişimler. Bahçe 33(1- 2):17-25.
  • Mısırlı, A., Y. Günen, F. Şen, P. Kınay, 2008. Ödemiş/İzmir’de Yetiştirilen Bazı Trabzon Hurması Çeşitleri Üzerinde Araştırmalar. Ege Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi, 2006 ZRF 006
  • Mowat, A. .D., George, A.l.a.n. .P. and Collins, R.a.y. .J. 1997. Macro-Clımatıc Effects On Fruıt Development And Maturıty Of Non-Astrıngent Persımmon (Dıospyros Kakı L. Cv Fuyu). Acta Hort. (ISHS) 436:195-202
  • Nauer E. M., J. H. Goodale, L. L. Summers, W. Reuther, 1974. Climate effects on mandarins and valencia oranges. California Agriculture 28(4):8-10.
  • Onur, S., 1990. Trabzonhurması. Derim, 7: 4-47.
  • Onur, C., S. Onur, 1995. Karadeniz Bölgesinde Trabzonhurması Seleksiyonu. İkinci Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Cilt 1 s.587- 591.
  • Öz, A., T., 2002. İki farklı sıcaklıgın trabzonhurması’nda l-askorbik asit (c vitamini) içeriği, muhafaza ömrü ve meyve kalitesi kriterleri üzerine etkileri. BAHÇE 31 (1-2): 51 - 57 2002.
  • Özcan, M., 2005. Trabzon Hurması Yetiştiriciliği.Hasad Yayınları. ISBN 9758377-42-6.
  • Parseker Yönel, S., V. Uylaser, S. Yonak, 2008. Trabzon Hurmasının Bileşimi ve Besleyici Değeri. Türkiye 10. Gıda Kongresi; 21-23 Mayıs, Erzurum.
  • Pekmezci, M., M. Erkan, H. Gübbük, 1995. Trabzon hurmalarının Sogukta Muhafazası Üzerine Arastırmalar. II. Ulusal Bahçe Bitkileri Sempozyumu, Adana s: 595-599.
  • Ramin, A. A, and F. Tabatabaei, 2003. Effect of various maturity stages at harvest on storability of persimmon fruits (Diospyros kaki L.). J. Agric. Sci. Technol. Vol. 5: 113-123.
  • Sütyemez, M., F. Ergenoğlu, 2000. Kahramanmaraş Bölgesinde Trabzon Hurması Seleksiyonu. Fen ve Mühendislik Dergisi 2000, Cilt 3, Sayı 1
  • Syvertsen, J.P., Lloyd, J.J. 1994. Citrus. Handbook of Environmental Physiology of Fruit Crops, II: 65-101
  • Tabachnick, B. G., L.S. Fideli 2001. Using Multivariate Statistics (4th Edition), Boston: Ally And Bacon.
  • Testoni, A., 2002. Postharvest and Processing of Persimmon Fruit. CIHEAM, Options Mediterraneennes. CIHEAM-IAMZ Zaragoza Spain.
  • Tuzcu, Ö. ve M. Şeker, 1997. The Situation of Persimmon (Diospyros kaki L.) Cultivation and Germplasm Resources in Turkey Proceedings of the 5th International Symposium on Temperate Zone Fruits in the Tropics and Subtropics, Acta Horticulturae, 441, 107-114, Adana, Turkey, 1997.
  • Tuzcu, Ö. ve Yıldırım, B., 2000. Trabzon Hurması (Diospyros kaki L) ve Yetiştiriciliği. TÜBİTAK TARP Yayınları, Adana.
  • Üstün, N., S., I. Tosun, M. Özcan and F. Özkaraman, 1997. Research on the Composition of Persimmon and Their Suitability for Jam Production. Journal of Univ. of 19 May and Agronomic Journal, 12(2): 73-80.
  • Wright, K.P. and A. Kader, 1996. Effect of Slicing and Controlled- Atmosphere Storage the Ascorbate Content and Quality of Strawberries and Persimmon. Post- Harvest Biology And Technology,(10): 39-48.
  • Yıldırım, M.B., Çalışkan, C.F. ve Çağırgan, M.Y., 1989, Patateste çeşitli özelliklerin faktör analizi, Cumhuriyet Üniv., Ziraat Fak. Dergisi, 1(5): 93-106.
  • Alpaslan, M., Güneş, A. ve İnal, A., 1998. Deneme Tekniği. Ankara Üniv. Ziraat Fak.Yay. No: 1501, Ankara, 437s
  • Akgül, H., Dolunay, E.M., Özongun, Ş., Özyiğit, S., Atasay, A., Demirtaş, İ., Pektaş, M., Öztürk, G., Karamürsel, Ö.F., Sesli, Y., Göktaş, A., Gür, İ., Sarısu, H.C., ve Karaarslan, Z., 2005. Meyve çeşit kataloğu. Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü. Eğirdir. 360s. ISBN:975 407 182 9
  • Anonymous, 2010 FAO kayıtları. http://faostat.fao.org/site/567/DesktopDefault.aspx? PageID=567#ancor, Erişim: Kasım 2012
  • Aşkın, M.A., Öztürk, G., Sarısu, H.C., Karakuş, A., 2006. Bazı yeni elma çeşitlerinde uygun tozlayıcı çeşidin ve kendine verimlilik durumlarının belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1(1). 64-73,
  • Barrit, B.H., Konishi, B.S. and Dilley, M.A., 1995. Performance of three apple cultivars with 23 dwarfing rootstocks during 8 seasons in Washington. Fruit- Varieties-Journal. 49:3. 158-170, 37 ref. Washington State University. Tree fruit research and extension center. Wenatchee, WA.98801.USA
  • Burak, M., Büyükyılmaz, M. ve Öz, F., 1997. Granny Smith elma çeşidinin farklı anaçlar üzerindeki verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi. Yumuşak Çekirdekliler Sempozyumu. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü. Yalova, s:61-69
  • Bolat, İ., Alamur, Ü.G., 1997. Çoruh vadisinde yetiştirilen elma çeşitlerinin döllenme biyolojilerinin incelenmesi, Yumuşak Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, s.91-98, Yalova
  • Dilmaçünal, T., Koyuncu, F. ve Aşkın, A., 2003. Bazı kiraz çeşitlerinin döllenme biyolojileri üzerine bir araştırma. OMU Zir. Fak. Dergisi,
  • Eti, S., 1990. Çiçek tozu miktarını belirlemede kullanılan pratik bir yöntem. Ç.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, 5(4): 49-58.
  • Eti, S., 1991. Bazı meyve tür ve çeşitlerinde değişik in vitro testler yardımıyla çiçek tozu canlılık ve çimlenme yeteneklerinin belirlenmesi. Ç.Ü. Zir. Fak. Dergisi, 6 (1):69-80.
  • Eti. S., Kaşka, N., Küden, A. ve Ilgın, M., 1998. Bazı yazlık elma çeşitlerinin döllenme biyolojileri üzerinde araştırmalar. Tr. J. of Agriculture and Forestry, 22:111-116.
  • Evrenosoğlu Y, Misirli, A., 2009. Investigations on the pollen morphology of some fruit species. Turk J Agric For. 2009;33:181- 190.
  • Hartman, H.T., Kesteri, D.E. and Davies, F.T., 1990. Plant propagation. Principles and Pratices. 5 th. Edition. Printice Hall Inc. Englewood Cliff, New Jersey. USA
  • Matev, Y., L. Stanchev, 1979. Effect of Na+, K+, Ca2+ and Mg2+ disproportion on glasshouse tomato development and fruit biological value. Horticultural and Viticultural Science, v.16, p.76- 82.
  • Nava, G., Dechen, A.R., and Nachtigall, G.R., 2008. Nitrogen and potassium fertilization affect apple fruit quality in Southern Brazil, Communications in Soil Science and Plant Analysis, 39:96-107.
  • Özbek, N., 1981. Meyve ağaçlarının gübrelenmesi. Tarım ve Orman Bakanlığı Yayınları. 280s. Ankara
  • Pamir, M. ve Öz M.H., 1997. Bazı elma anaç -çeşit kombinasyonlarının Erzincan şartlarına adaptasyonu üzerine araştırmalar. Yumuşak Çekirdekliler Sempozyumu. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü. Yalova, 69-71s.
  • Peterson, A.B., Stevens, R.G., 1994. Tree fruit nutrition. Published by good fruit grower,Yakima, Washington, USA., 211p.
  • Sobulo, M.J. and Olorunda, A.O., 1977. The effects of nitrogen, phosphorus and potassium on the canning quality of tomatoes (Lycopersicon esculentum) in south-western Nigeria. Acta Horticulturae, v.53, p.171-180.
  • Stanley, R.G. Linskens, H.F., 1985. Pollen biologie biochemie gewinnung und verwendung. Urs Freund Verlag Greifenberg- Ammersee, 334 p.
  • Stiles, 1994. Effects of nutritional factors on regular cropping of apple. HortTeknology, 9 (3): 328-331.
  • Uçkun, K, Akgül, H., 2011. “Gübreleme”. Elma Kültürü,189-242s.
  • Waterman, P.F., 2001. Fertigation quidelines in high density apples and apple nurseries in the Okanagan-Smilkameen. British Columbia Ministry of Agricultural, Food and Fisheries, Canada, 33p.
  • Uzun, A., ve Odabaş, F., 1990. Çiçek tozu muhafazası. Ondokuz Mayıs Üniv. Zir. Fak. Dergisi, 5: 1-2, Samsun.

Farklı Potasyum Dozlarının Jerseymac ve Golden Delicious Elma Çeşitlerinde Çiçek Tozu Kalitesi ve Üretim Miktarlarına Etkisi

Yıl 2013, Cilt: 50 Sayı: 2, 199 - 204, 01.06.2013

Öz

B u çalışma Eğirdir (Isparta)’ de M9 anacı üzerine aşılı 4 yaşındaki Jerseymac ve Golden Delicious elma çeşitlerinde yapılmıştır. 4 yıl süre ile azot ve fosfor dozları sabit olmak üzere farklı potasyum dozları (0,50,100 ve 150 g/ağaç) uygulanmış ağaçlardan çiçekler açmadan önce (balon aşamasında) alınan örneklerde, in vitro koşullarda çiçek tozu canlılık ve çimlenme yetenekleri, çiçek tozu sayısı, anter sayısı ve morfolojik homojenik durumları incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre potasyum uygulamaları çiçek tozu canlılığı, çiçek tozu sayısı ve çimlenme oranını artırmış olup en yüksek değerler 50 g ve 100 g K2O/ağaç uygulamalarından elde edilmiştir

Kaynakça

  • Anonymous, 2008. Konica Minolta manuel
  • Bayazit, S., Ö. Tuzcu, A. B. Küden, B. İmrak, 2012. Bazı Trabzonhurması (Diospyros kaki L.) Tür ve Çeşitlerinin Soğuklama Gereksinimlerinin Saptanması. Anadolu Tarım Bilim. Derg., 2012,27(3):127-132.
  • Gasanov, Z. M., and A. M. Abdullaeva, 1973. Dynamics of Sugar Accumulation and Changes in the Content of Tannins During Ripening, Storage, and Drying of Fruits of Subtropical Persimmon. Azarb.-kandtasarruf-inst.-elmi-geadleri.-Agron.-ser.
  • Hobson G. E., and J. N. Davies, 1971. The Tomato. Biochemistry of Fruits and Their Products, Vol. II. (Ed: A.C. Hulme). Academic Press, Newyork. p:437-475.
  • Ito, S., 1971. The Persimmon. Biochemistry of Fruit and Their Products. Vol. II. (Ed: A.C. Hulme). Academic Pres. Newyork. p: 281-301.
  • Ito, S. 1980. Persimmon. In: Nagy, S. and P.E. Shaw (ed.). Tropical and subtropical fruits, compositions, properties and uses. Pp. 442-468. AVI Publ. Co., Westport, CT.
  • Jiménez-Cuesta M., Cuquerella J., Martínez-jávega J.M., 1981. Determination of a color index for citrus fruit degreening. Proc Int Soc Citriculture 2, 750-753.
  • Kaplankıran.M.,Yıldız.E.,Toplu.C.,2004.Hatay ili Trabzon hurması Seleksiyonunda ilk bulgular. 1.Trabzon hurması Yetiştirme ve Pazarlama Sempozyumu-Ünye Sayfa:103-110.
  • Karaçalı, İ., 2009. Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlaması. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 494, Bornova, İzmir.
  • Karadeniz, T., R., Cangi, 2004. Trabzonhurması (Diospyros kaki L.) moralı çeşidinde fenolojik ve pomolojik özelliklerin belirlenmesi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2004,19(1):8-11.
  • Kayri, M., 2009. Araştırmalarda gruplar arası farkın belirlenmesine yönelik çoklu karşılaştırma (post-hoc) teknikleri. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Cilt: 19, Sayı: 1, Sayfa: 51- 64.
  • Koyuncu, M. A., E. Savran, T. Dilmaçünal, K. Kepenek, R. Cangi, Ö. Çağatay, 2005. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 18(1), 15-23.
  • Kuzucu, F. C., K. Kaynaş, 2004. Farklı zamanlarda hasat edilen trabzon hurması (Diospyros kaki l.) meyvelerinin fizyolojik ve kimyasal yapılarında meydana gelen değişimler. Bahçe 33(1- 2):17-25.
  • Mısırlı, A., Y. Günen, F. Şen, P. Kınay, 2008. Ödemiş/İzmir’de Yetiştirilen Bazı Trabzon Hurması Çeşitleri Üzerinde Araştırmalar. Ege Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi, 2006 ZRF 006
  • Mowat, A. .D., George, A.l.a.n. .P. and Collins, R.a.y. .J. 1997. Macro-Clımatıc Effects On Fruıt Development And Maturıty Of Non-Astrıngent Persımmon (Dıospyros Kakı L. Cv Fuyu). Acta Hort. (ISHS) 436:195-202
  • Nauer E. M., J. H. Goodale, L. L. Summers, W. Reuther, 1974. Climate effects on mandarins and valencia oranges. California Agriculture 28(4):8-10.
  • Onur, S., 1990. Trabzonhurması. Derim, 7: 4-47.
  • Onur, C., S. Onur, 1995. Karadeniz Bölgesinde Trabzonhurması Seleksiyonu. İkinci Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Cilt 1 s.587- 591.
  • Öz, A., T., 2002. İki farklı sıcaklıgın trabzonhurması’nda l-askorbik asit (c vitamini) içeriği, muhafaza ömrü ve meyve kalitesi kriterleri üzerine etkileri. BAHÇE 31 (1-2): 51 - 57 2002.
  • Özcan, M., 2005. Trabzon Hurması Yetiştiriciliği.Hasad Yayınları. ISBN 9758377-42-6.
  • Parseker Yönel, S., V. Uylaser, S. Yonak, 2008. Trabzon Hurmasının Bileşimi ve Besleyici Değeri. Türkiye 10. Gıda Kongresi; 21-23 Mayıs, Erzurum.
  • Pekmezci, M., M. Erkan, H. Gübbük, 1995. Trabzon hurmalarının Sogukta Muhafazası Üzerine Arastırmalar. II. Ulusal Bahçe Bitkileri Sempozyumu, Adana s: 595-599.
  • Ramin, A. A, and F. Tabatabaei, 2003. Effect of various maturity stages at harvest on storability of persimmon fruits (Diospyros kaki L.). J. Agric. Sci. Technol. Vol. 5: 113-123.
  • Sütyemez, M., F. Ergenoğlu, 2000. Kahramanmaraş Bölgesinde Trabzon Hurması Seleksiyonu. Fen ve Mühendislik Dergisi 2000, Cilt 3, Sayı 1
  • Syvertsen, J.P., Lloyd, J.J. 1994. Citrus. Handbook of Environmental Physiology of Fruit Crops, II: 65-101
  • Tabachnick, B. G., L.S. Fideli 2001. Using Multivariate Statistics (4th Edition), Boston: Ally And Bacon.
  • Testoni, A., 2002. Postharvest and Processing of Persimmon Fruit. CIHEAM, Options Mediterraneennes. CIHEAM-IAMZ Zaragoza Spain.
  • Tuzcu, Ö. ve M. Şeker, 1997. The Situation of Persimmon (Diospyros kaki L.) Cultivation and Germplasm Resources in Turkey Proceedings of the 5th International Symposium on Temperate Zone Fruits in the Tropics and Subtropics, Acta Horticulturae, 441, 107-114, Adana, Turkey, 1997.
  • Tuzcu, Ö. ve Yıldırım, B., 2000. Trabzon Hurması (Diospyros kaki L) ve Yetiştiriciliği. TÜBİTAK TARP Yayınları, Adana.
  • Üstün, N., S., I. Tosun, M. Özcan and F. Özkaraman, 1997. Research on the Composition of Persimmon and Their Suitability for Jam Production. Journal of Univ. of 19 May and Agronomic Journal, 12(2): 73-80.
  • Wright, K.P. and A. Kader, 1996. Effect of Slicing and Controlled- Atmosphere Storage the Ascorbate Content and Quality of Strawberries and Persimmon. Post- Harvest Biology And Technology,(10): 39-48.
  • Yıldırım, M.B., Çalışkan, C.F. ve Çağırgan, M.Y., 1989, Patateste çeşitli özelliklerin faktör analizi, Cumhuriyet Üniv., Ziraat Fak. Dergisi, 1(5): 93-106.
  • Alpaslan, M., Güneş, A. ve İnal, A., 1998. Deneme Tekniği. Ankara Üniv. Ziraat Fak.Yay. No: 1501, Ankara, 437s
  • Akgül, H., Dolunay, E.M., Özongun, Ş., Özyiğit, S., Atasay, A., Demirtaş, İ., Pektaş, M., Öztürk, G., Karamürsel, Ö.F., Sesli, Y., Göktaş, A., Gür, İ., Sarısu, H.C., ve Karaarslan, Z., 2005. Meyve çeşit kataloğu. Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü. Eğirdir. 360s. ISBN:975 407 182 9
  • Anonymous, 2010 FAO kayıtları. http://faostat.fao.org/site/567/DesktopDefault.aspx? PageID=567#ancor, Erişim: Kasım 2012
  • Aşkın, M.A., Öztürk, G., Sarısu, H.C., Karakuş, A., 2006. Bazı yeni elma çeşitlerinde uygun tozlayıcı çeşidin ve kendine verimlilik durumlarının belirlenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 1(1). 64-73,
  • Barrit, B.H., Konishi, B.S. and Dilley, M.A., 1995. Performance of three apple cultivars with 23 dwarfing rootstocks during 8 seasons in Washington. Fruit- Varieties-Journal. 49:3. 158-170, 37 ref. Washington State University. Tree fruit research and extension center. Wenatchee, WA.98801.USA
  • Burak, M., Büyükyılmaz, M. ve Öz, F., 1997. Granny Smith elma çeşidinin farklı anaçlar üzerindeki verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi. Yumuşak Çekirdekliler Sempozyumu. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü. Yalova, s:61-69
  • Bolat, İ., Alamur, Ü.G., 1997. Çoruh vadisinde yetiştirilen elma çeşitlerinin döllenme biyolojilerinin incelenmesi, Yumuşak Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, s.91-98, Yalova
  • Dilmaçünal, T., Koyuncu, F. ve Aşkın, A., 2003. Bazı kiraz çeşitlerinin döllenme biyolojileri üzerine bir araştırma. OMU Zir. Fak. Dergisi,
  • Eti, S., 1990. Çiçek tozu miktarını belirlemede kullanılan pratik bir yöntem. Ç.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, 5(4): 49-58.
  • Eti, S., 1991. Bazı meyve tür ve çeşitlerinde değişik in vitro testler yardımıyla çiçek tozu canlılık ve çimlenme yeteneklerinin belirlenmesi. Ç.Ü. Zir. Fak. Dergisi, 6 (1):69-80.
  • Eti. S., Kaşka, N., Küden, A. ve Ilgın, M., 1998. Bazı yazlık elma çeşitlerinin döllenme biyolojileri üzerinde araştırmalar. Tr. J. of Agriculture and Forestry, 22:111-116.
  • Evrenosoğlu Y, Misirli, A., 2009. Investigations on the pollen morphology of some fruit species. Turk J Agric For. 2009;33:181- 190.
  • Hartman, H.T., Kesteri, D.E. and Davies, F.T., 1990. Plant propagation. Principles and Pratices. 5 th. Edition. Printice Hall Inc. Englewood Cliff, New Jersey. USA
  • Matev, Y., L. Stanchev, 1979. Effect of Na+, K+, Ca2+ and Mg2+ disproportion on glasshouse tomato development and fruit biological value. Horticultural and Viticultural Science, v.16, p.76- 82.
  • Nava, G., Dechen, A.R., and Nachtigall, G.R., 2008. Nitrogen and potassium fertilization affect apple fruit quality in Southern Brazil, Communications in Soil Science and Plant Analysis, 39:96-107.
  • Özbek, N., 1981. Meyve ağaçlarının gübrelenmesi. Tarım ve Orman Bakanlığı Yayınları. 280s. Ankara
  • Pamir, M. ve Öz M.H., 1997. Bazı elma anaç -çeşit kombinasyonlarının Erzincan şartlarına adaptasyonu üzerine araştırmalar. Yumuşak Çekirdekliler Sempozyumu. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü. Yalova, 69-71s.
  • Peterson, A.B., Stevens, R.G., 1994. Tree fruit nutrition. Published by good fruit grower,Yakima, Washington, USA., 211p.
  • Sobulo, M.J. and Olorunda, A.O., 1977. The effects of nitrogen, phosphorus and potassium on the canning quality of tomatoes (Lycopersicon esculentum) in south-western Nigeria. Acta Horticulturae, v.53, p.171-180.
  • Stanley, R.G. Linskens, H.F., 1985. Pollen biologie biochemie gewinnung und verwendung. Urs Freund Verlag Greifenberg- Ammersee, 334 p.
  • Stiles, 1994. Effects of nutritional factors on regular cropping of apple. HortTeknology, 9 (3): 328-331.
  • Uçkun, K, Akgül, H., 2011. “Gübreleme”. Elma Kültürü,189-242s.
  • Waterman, P.F., 2001. Fertigation quidelines in high density apples and apple nurseries in the Okanagan-Smilkameen. British Columbia Ministry of Agricultural, Food and Fisheries, Canada, 33p.
  • Uzun, A., ve Odabaş, F., 1990. Çiçek tozu muhafazası. Ondokuz Mayıs Üniv. Zir. Fak. Dergisi, 5: 1-2, Samsun.
Toplam 56 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Adem Atasay Bu kişi benim

Kadir Uçgun Bu kişi benim

Hüseyin Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 50 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Atasay, A., Uçgun, K., & Akgül, H. (2013). Farklı Potasyum Dozlarının Jerseymac ve Golden Delicious Elma Çeşitlerinde Çiçek Tozu Kalitesi ve Üretim Miktarlarına Etkisi. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 50(2), 199-204.

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.