BibTex RIS Kaynak Göster

Likelihood of Organic Milk Consumption Among Youth; Research of Ege University

Yıl 2014, Cilt: 51 Sayı: 3, 219 - 227, 01.09.2014
https://doi.org/10.20289/euzfd.50543

Öz

he purpose of this study is to identify the factors affecting the habit of organic milk consumption and the likelihood of organic milk consumption T

Kaynakça

  • Ak, İ. 2002. Ekolojik Tarım ve Hayvancılık. Gıda ve Yem Bilimi- Teknolojisi, 1(2), 31- 39.
  • Albayrak, S. A. 2009. Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistik Teknikler. Asil Yayıncılık, Ankara, 499s
  • Austrian Federal Ministry of Agriculture, Forestry. Environment and Water Management, Department III/6. 2011. Production and commercialization of organic milk in Europe, www.lebensministerium.at, erişim tarihi (09.08.2013).
  • Karslıoğlu Kara, N., Koyuncu, M., 2011. Organik Süt Sığırcılığı ve
  • Ayar, A. ve H. Demirulus. 2000. Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt Ve Süt Ürünlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma. Gıda, 25(5):371-376.
  • Çetinkaya, A. 2010. Kafkas üniversitesi öğrencilerinin içme sütü ve süt ürünlerini tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi, Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 5(2):73-84.
  • Doğan, 2013.’Organik Süt Nedir’, http://doganorganik.com.tr/tr/yazi.php?id=354, Erişim:Ekim 2013.
  • Gujarati, D.N., 1995. Basic Econometrics. 3rd Edn., Mc Graw Hill Inc, New York USA. 570 pp.
  • Karakaya ,E. ve C. Akbay. 2013. İstanbul İlinde Tüketicilerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıkları, U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(1): 65-77. Refah, U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(1): 165-173.
  • Koyubenbe, N., B. Miran, A. Uzmay, E. Yaylak, M. Candemir, Y. Konca. 2012. İzmir Yöresinde Organik Üretimi Konusunda Çiftçi Eğilimlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma. E.Ü.Bilimsel çalışma projesi proje no:06/ÖMYO/002,
  • Leblebeci, K. L. 2009. Erciyes Üniversitesi İİBF Akademik ve İdari Personelle İİBF İşletme Gündüz ve İkinci Öğretim Öğrencilerinin Organik Ürünleri Algılamaları, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 33: 249- 277.
  • Newbold P. 1995. Statistics for Business and Economics, Prentice Hall Int., USA.,1995.
  • Özcan T, F. Erbil, ve E. Kurdal. 1998. Sütün İnsan Beslenmesindeki Önemi. İçme Sütü Sempozyumu, s.31-41.
  • Özdemir, S. ve K. Küçükçakır. 2012. III. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, 21 Mayıs 2012, Aksaray, 294-299 s.
  • Sarıkaya N. 2007. Organik Ürün Tüketimini Etkileyen Faktörler ve Tutumlar Üzerine Bir Saha Çalışması, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 14(2): 110-125.
  • Sarıözkan, S., Y., P. Cevger, ve Y., Aral. 2007. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Hayvansal Ürün Tüketim Yapısı ve Alışkanlıkları, Sağlık Bilimleri Dergisi, 16(3), 171-179.
  • Sur, O., 2013. Dünyada ve Türkiye’de Organik Sütteki Gelişmeler, E.Ü.Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Semineri, 20 s.
  • Tarakçı Z., S. Selçuk, K. Şahin, H. Coşkun. 2003. Üniversite Öğrencilerinin İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Çalışma, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi, 13(1): 15-21.
  • Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Çalışma Kurumu, http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/politikalar/girisimci-ve- yenilikci-universite-endeksi (Erişim tarihi: 3 Nisan 2014)
  • Uzunöz, M., M. Gülsen. 2007. Üniversite Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 3: 15-21.
  • Yılmaz İ. ve M. Demirci. 2001.Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları. Gıda Dergisi, 5: 83-86.

Gençlerin Organik Süt Tüketme Olasılığı; Ege Üniversitesi Araştırması

Yıl 2014, Cilt: 51 Sayı: 3, 219 - 227, 01.09.2014
https://doi.org/10.20289/euzfd.50543

Öz

u çalışmanın ana amacı gençlerin (üniversite öğrencilerinin) organik süt tüketme alışkanlıklarını ve organik süt tüketme olasılığını etkileyen faktörleri ortaya koymaktır. Çalışma kapsamında 270 öğrenci ile

Kaynakça

  • Ak, İ. 2002. Ekolojik Tarım ve Hayvancılık. Gıda ve Yem Bilimi- Teknolojisi, 1(2), 31- 39.
  • Albayrak, S. A. 2009. Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistik Teknikler. Asil Yayıncılık, Ankara, 499s
  • Austrian Federal Ministry of Agriculture, Forestry. Environment and Water Management, Department III/6. 2011. Production and commercialization of organic milk in Europe, www.lebensministerium.at, erişim tarihi (09.08.2013).
  • Karslıoğlu Kara, N., Koyuncu, M., 2011. Organik Süt Sığırcılığı ve
  • Ayar, A. ve H. Demirulus. 2000. Eğitim Çağındaki Gençlerin Süt Ve Süt Ürünlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma. Gıda, 25(5):371-376.
  • Çetinkaya, A. 2010. Kafkas üniversitesi öğrencilerinin içme sütü ve süt ürünlerini tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi, Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 5(2):73-84.
  • Doğan, 2013.’Organik Süt Nedir’, http://doganorganik.com.tr/tr/yazi.php?id=354, Erişim:Ekim 2013.
  • Gujarati, D.N., 1995. Basic Econometrics. 3rd Edn., Mc Graw Hill Inc, New York USA. 570 pp.
  • Karakaya ,E. ve C. Akbay. 2013. İstanbul İlinde Tüketicilerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıkları, U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 27(1): 65-77. Refah, U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(1): 165-173.
  • Koyubenbe, N., B. Miran, A. Uzmay, E. Yaylak, M. Candemir, Y. Konca. 2012. İzmir Yöresinde Organik Üretimi Konusunda Çiftçi Eğilimlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma. E.Ü.Bilimsel çalışma projesi proje no:06/ÖMYO/002,
  • Leblebeci, K. L. 2009. Erciyes Üniversitesi İİBF Akademik ve İdari Personelle İİBF İşletme Gündüz ve İkinci Öğretim Öğrencilerinin Organik Ürünleri Algılamaları, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 33: 249- 277.
  • Newbold P. 1995. Statistics for Business and Economics, Prentice Hall Int., USA.,1995.
  • Özcan T, F. Erbil, ve E. Kurdal. 1998. Sütün İnsan Beslenmesindeki Önemi. İçme Sütü Sempozyumu, s.31-41.
  • Özdemir, S. ve K. Küçükçakır. 2012. III. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, 21 Mayıs 2012, Aksaray, 294-299 s.
  • Sarıkaya N. 2007. Organik Ürün Tüketimini Etkileyen Faktörler ve Tutumlar Üzerine Bir Saha Çalışması, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 14(2): 110-125.
  • Sarıözkan, S., Y., P. Cevger, ve Y., Aral. 2007. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Hayvansal Ürün Tüketim Yapısı ve Alışkanlıkları, Sağlık Bilimleri Dergisi, 16(3), 171-179.
  • Sur, O., 2013. Dünyada ve Türkiye’de Organik Sütteki Gelişmeler, E.Ü.Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Semineri, 20 s.
  • Tarakçı Z., S. Selçuk, K. Şahin, H. Coşkun. 2003. Üniversite Öğrencilerinin İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bir Çalışma, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi, 13(1): 15-21.
  • Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Çalışma Kurumu, http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/politikalar/girisimci-ve- yenilikci-universite-endeksi (Erişim tarihi: 3 Nisan 2014)
  • Uzunöz, M., M. Gülsen. 2007. Üniversite Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 3: 15-21.
  • Yılmaz İ. ve M. Demirci. 2001.Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları. Gıda Dergisi, 5: 83-86.
Toplam 21 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mine Koyuncu Bu kişi benim

Ayşe Uzmay Bu kişi benim

Gökhan Çınar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2014
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 51 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Koyuncu, M., Uzmay, A., & Çınar, G. (2014). Gençlerin Organik Süt Tüketme Olasılığı; Ege Üniversitesi Araştırması. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 51(3), 219-227. https://doi.org/10.20289/euzfd.50543

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.