BibTex RIS Kaynak Göster

Uludağ Üniversitesi'nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması

Yıl 2014, Cilt: 28 Sayı: 2, 37 - 47, 01.08.2014

Öz

Kaynakça

  • Arslan, P., Pekcan, G. 1985. Yurtta Kalan Yüksek Öğrenim Gençlerinin Beslenme Durumları ve Sorunları. XIV Diyabet Günleri Gençlik ve Beslenme Kongresi Diyabet Yıllığı 4, Temel Matbaası, İstanbul.
  • Aytekin, F. 1999. Üniversite Öğrencilerine Verilecek Beslenme Eğitiminin Beslenme Davranışlarına Olan Etkisinin İncelenmesi. Doktora Tezi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ev Yönetimi-Beslenme Ana Bilim Dalı.
  • Aytekin, F. 2000. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Durumları Üzerinde Bir Araştırma. Gıda. 25(2):121-126.
  • Baysal, A. 1998. Sağlıklı beslenme: Uzmanların önerisi - tüketicinin algılaması. Beslenme ve Diyet Dergisi, 27 (2), s. 1-4.
  • Baysal, A. 2004. Beslenme. 10. Baskı. Hatipoğlu Yayınevi. Ankara, 520
  • Çalıştır, B., Dereli, F., Eksen, M., Aktaş, S. 2005. Muğla Üniversitesi Öğrencilerinin Beslenme Konusunda Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi. Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi. 2(2):1-8.
  • Demirci, M. 2005. Beslenme. Onur Grafik, İstanbul, 297 s.
  • Durmaz, H., Sağun, E. ve Tarakçı, Z. 2002. Yüksekokul Öğrencilerinin İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 13(1-2):69-73.
  • Ersoy, G. 2004. Sporcu beslenmesi. Nobel Yayın ve Dağıtım, 2. Ankara.
  • Erten, M. 2006. Adıyaman ilinde eğitim gören üniversite öğrencilerinin beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının araştırılması. Yüksek lisans tezi, Gazi Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bilim Dalı.
  • Filiz, K., Demir, M. 2004. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda Okuyan Öğrencilerin, Barınma ve Beslenme Durumlarının Araştırılması. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi. 5 (2):225-234.
  • Garibağaoğlu, M. Budak, N. Öner, N. Sağlam, Ö. ve Nişli, K. 2006. Üç farklı üniversitede eğitim gören kız öğrencilerin beslenme durumları ve vücut ağırlıklarının değerlendirmesi. Sağlık Bilimleri Dergisi. 15(3):173-180.
  • Güler, A. 2003. İlköğretim İkinci Kademesinde Eğitim Gören Öğrencilere Verilen Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Beslenme Durumu, Bilgi ve Alışkanlıklarına Etkisi. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı.
  • Güneş, Z. 2003. Spor ve beslenme. Nobel Yayınevi, Ankara, 3-35.
  • Green, P.E., Tull, D.S. ve Albaum, G. 1988. Research and Marketing Decisions. Prentice Hall College Div. 784.
  • Mazıcıoğlu, M.M., Öztürk, A. 2003. Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerinde beslenme alışkanlıkları ve bunu etkileyen faktörler. Erciyes Tıp Dergisi. 25(4):172-178.
  • Salman, S. 1986. Üniversite Son Sınıf Kız Öğrencilerin Sağlık, Spor ve Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü.
  • Tanır, F., Şaşmaz, T., Beyhan, Y. ve Bilici, S. 2001. Doğankent Beldesinde Bir Tekstil Fabrikasında Çalışanların Beslenme Durumu. Türk Tabipler Birliği Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi, Temmuz:22-25.
  • Türkmen, A.E. 1996. Ostim Çıraklık Eğitim Merkezi’ne Devam Eden 13-17 Yaş Grubu Çırakların Beslenme Durumları. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İşçi Sağlığı İş Güvenliği Ana Bilim Dalı.
  • Yılmaz, E., Özkan, S. 2007. Üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkların İncelenmesi. Fırat Sağlık Bilimleri Dergisi. 2(6):87-104.

Uludağ Üniversitesi'nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması

Yıl 2014, Cilt: 28 Sayı: 2, 37 - 47, 01.08.2014

Öz

Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsünde öğrenim gören 83 öğrenciye anket uygulanarak yapılan bu çalışmada, öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını belirlemek amaçlanmıştır. Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olan bu anket çalışmasına katılanların hepsi yükseköğrenim öğrencisidir. Araştırmaya katılan öğrenciler, rastgele örnekleme metodu ile belirlenmiş olup, elde edilen veriler SPSS programı ile değerlendirilmiştir. Buna göre; öğrencilerin %69.9’unun Beden Kitle İndeksinin (BKİ) normal düzeyde olduğu, %30.1’inin öğün saatlerinin düzenli olduğu, %60.2’sinin ise öğün atladığı saptanmıştır. Öğrencilerin öğle ve akşam yemeklerinde daha çok beyaz et, sebze ve salatayı tercih ettiği belirlenmiştir

Kaynakça

  • Arslan, P., Pekcan, G. 1985. Yurtta Kalan Yüksek Öğrenim Gençlerinin Beslenme Durumları ve Sorunları. XIV Diyabet Günleri Gençlik ve Beslenme Kongresi Diyabet Yıllığı 4, Temel Matbaası, İstanbul.
  • Aytekin, F. 1999. Üniversite Öğrencilerine Verilecek Beslenme Eğitiminin Beslenme Davranışlarına Olan Etkisinin İncelenmesi. Doktora Tezi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ev Yönetimi-Beslenme Ana Bilim Dalı.
  • Aytekin, F. 2000. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Durumları Üzerinde Bir Araştırma. Gıda. 25(2):121-126.
  • Baysal, A. 1998. Sağlıklı beslenme: Uzmanların önerisi - tüketicinin algılaması. Beslenme ve Diyet Dergisi, 27 (2), s. 1-4.
  • Baysal, A. 2004. Beslenme. 10. Baskı. Hatipoğlu Yayınevi. Ankara, 520
  • Çalıştır, B., Dereli, F., Eksen, M., Aktaş, S. 2005. Muğla Üniversitesi Öğrencilerinin Beslenme Konusunda Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi. Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi. 2(2):1-8.
  • Demirci, M. 2005. Beslenme. Onur Grafik, İstanbul, 297 s.
  • Durmaz, H., Sağun, E. ve Tarakçı, Z. 2002. Yüksekokul Öğrencilerinin İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 13(1-2):69-73.
  • Ersoy, G. 2004. Sporcu beslenmesi. Nobel Yayın ve Dağıtım, 2. Ankara.
  • Erten, M. 2006. Adıyaman ilinde eğitim gören üniversite öğrencilerinin beslenme bilgilerinin ve alışkanlıklarının araştırılması. Yüksek lisans tezi, Gazi Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Bilim Dalı.
  • Filiz, K., Demir, M. 2004. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda Okuyan Öğrencilerin, Barınma ve Beslenme Durumlarının Araştırılması. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi. 5 (2):225-234.
  • Garibağaoğlu, M. Budak, N. Öner, N. Sağlam, Ö. ve Nişli, K. 2006. Üç farklı üniversitede eğitim gören kız öğrencilerin beslenme durumları ve vücut ağırlıklarının değerlendirmesi. Sağlık Bilimleri Dergisi. 15(3):173-180.
  • Güler, A. 2003. İlköğretim İkinci Kademesinde Eğitim Gören Öğrencilere Verilen Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Beslenme Durumu, Bilgi ve Alışkanlıklarına Etkisi. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Ana Bilim Dalı.
  • Güneş, Z. 2003. Spor ve beslenme. Nobel Yayınevi, Ankara, 3-35.
  • Green, P.E., Tull, D.S. ve Albaum, G. 1988. Research and Marketing Decisions. Prentice Hall College Div. 784.
  • Mazıcıoğlu, M.M., Öztürk, A. 2003. Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerinde beslenme alışkanlıkları ve bunu etkileyen faktörler. Erciyes Tıp Dergisi. 25(4):172-178.
  • Salman, S. 1986. Üniversite Son Sınıf Kız Öğrencilerin Sağlık, Spor ve Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü.
  • Tanır, F., Şaşmaz, T., Beyhan, Y. ve Bilici, S. 2001. Doğankent Beldesinde Bir Tekstil Fabrikasında Çalışanların Beslenme Durumu. Türk Tabipler Birliği Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi, Temmuz:22-25.
  • Türkmen, A.E. 1996. Ostim Çıraklık Eğitim Merkezi’ne Devam Eden 13-17 Yaş Grubu Çırakların Beslenme Durumları. Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İşçi Sağlığı İş Güvenliği Ana Bilim Dalı.
  • Yılmaz, E., Özkan, S. 2007. Üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkların İncelenmesi. Fırat Sağlık Bilimleri Dergisi. 2(6):87-104.
Toplam 20 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Gülşah Özcan Sinir Bu kişi benim

Bige İncedayi Bu kişi benim

Ömer Utku Çopur Bu kişi benim

Elif Kaplan Bu kişi benim

Merve Bekaroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sinir, G. Ö., İncedayi, B., Çopur, Ö. U., Kaplan, E., vd. (2014). Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2), 37-47.
AMA Sinir GÖ, İncedayi B, Çopur ÖU, Kaplan E, Bekaroğlu M. Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. Ağustos 2014;28(2):37-47.
Chicago Sinir, Gülşah Özcan, Bige İncedayi, Ömer Utku Çopur, Elif Kaplan, ve Merve Bekaroğlu. “Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, sy. 2 (Ağustos 2014): 37-47.
EndNote Sinir GÖ, İncedayi B, Çopur ÖU, Kaplan E, Bekaroğlu M (01 Ağustos 2014) Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 2 37–47.
IEEE G. Ö. Sinir, B. İncedayi, Ö. U. Çopur, E. Kaplan, ve M. Bekaroğlu, “Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., c. 28, sy. 2, ss. 37–47, 2014.
ISNAD Sinir, Gülşah Özcan vd. “Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/2 (Ağustos 2014), 37-47.
JAMA Sinir GÖ, İncedayi B, Çopur ÖU, Kaplan E, Bekaroğlu M. Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2014;28:37–47.
MLA Sinir, Gülşah Özcan vd. “Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 2, 2014, ss. 37-47.
Vancouver Sinir GÖ, İncedayi B, Çopur ÖU, Kaplan E, Bekaroğlu M. Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2014;28(2):37-4.