Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi

Sayı: 359 1 Temmuz 2012
  • Elif Merve Kahraman
PDF İndir

Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi

Öz

Başta insan olmak üzere tüm canlılar yaşamak için beslenmek zorundadırlar. Beslenme kaynakları veya besin maddeleri canlıların türlerine göre farklılıklar gösterse de memeli olarak tanımlanan tüm canlılar; öncelikle anne sütü ile beslenmeye başlarlar. Bir insanın büyümesinde, gelişmesinde ve sağlıklı olarak üretken olmasında ve uzun ömürlü olmasında protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallerin uygun miktarlarda alınması gerekir. İnsan için önemli olan bu maddeler çeşitli besin kaynaklarında bulunurlar ve buna göre besinler; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tahıllar, sebze ve meyveler, yağ ve şeker şeklinde gruplandırılır.

Kaynakça

  1. Asüd; Ambalajlı Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği, 2010 Dünya ve Türkiye Süt Endüstrisi Raporu, Ankara, 2011.
  2. TEPGE; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü, Süt ve Süt Ürünleri, Durum ve Tahmin 2011-2012 Raporu.
  3. TÜİK; Türkiye İstatistik Kurumu, Süt Ürünleri Üretim İstatistikleri, www. tuik.gov.tr, Son erişim: 15.12.2012
  4. Ulusal Süt Konseyi (USK); Dünya ve Türkiye Süt Sektörü İstatistikleri 2011, Ankara, 2012.
  5. Ziraat Odaları Dergisi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yayını, Süt Sektörü, Yıl: 4, Sayı: 38, Şubat, 2012.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Elif Merve Kahraman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Temmuz 2012

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2012 Sayı: 359

Kaynak Göster

APA
Kahraman, E. M. (2012). Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi. Ziraat Mühendisliği, 359, 48-52. https://izlik.org/JA35YA97LD
AMA
1.Kahraman EM. Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi. Ziraat Mühendisliği. 2012;(359):48-52. https://izlik.org/JA35YA97LD
Chicago
Kahraman, Elif Merve. 2012. “Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi”. Ziraat Mühendisliği, sy 359: 48-52. https://izlik.org/JA35YA97LD.
EndNote
Kahraman EM (01 Temmuz 2012) Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi. Ziraat Mühendisliği 359 48–52.
IEEE
[1]E. M. Kahraman, “Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi”, Ziraat Mühendisliği, sy 359, ss. 48–52, Tem. 2012, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA35YA97LD
ISNAD
Kahraman, Elif Merve. “Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi”. Ziraat Mühendisliği. 359 (01 Temmuz 2012): 48-52. https://izlik.org/JA35YA97LD.
JAMA
1.Kahraman EM. Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi. Ziraat Mühendisliği. 2012;:48–52.
MLA
Kahraman, Elif Merve. “Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi”. Ziraat Mühendisliği, sy 359, Temmuz 2012, ss. 48-52, https://izlik.org/JA35YA97LD.
Vancouver
1.Elif Merve Kahraman. Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi. Ziraat Mühendisliği [Internet]. 01 Temmuz 2012;(359):48-52. Erişim adresi: https://izlik.org/JA35YA97LD