Legumes are species that are capable of fixing nitrogen biologically from the atmosphere. Biological nitrogen fixation is a system that is sensitive to multiple stresses and mitigating the effect of these stress factors will increase the contribution of this system to the agroecosystem. The impact of pesticides on the environment includes the impact on soil microorganisms. The effect of herbicides on nitrogen fixing bacteria, especially on symbiosis with legumes, has significant effects on agricultural productivity. In this review, which analysis the studies conducted on this subject in the world, the reaction of nodulation and nitrogen fixing capacity of different legumes to different herbicide applications were evaluated and the importance of herbicide application time, soil conditions and bacterial race were evaluated.
Legume herbicide nodulation symbiotic nitrogen fixation Rhizobium
Baklagiller, azotu biyolojik olarak atmosferden bağlama kabiliyetine sahip türlerdir. Biyolojik azot fiksasyonu, çoklu streslere duyarlı bir sistemdir ve bu stres faktörlerinin etkisinin hafifletilmesi bu sistemin agroekosisteme olan katkısını artıracı etki yapacaktır. Tarım ilaçlarının çevreye olan etkisi, toprak mikroorganizmaları üzerindeki etkiyi de kapsamaktadır. Bu kimyasallardan biri olan herbisitlerin özellikle baklagillerle simbiyoza yapan azot bağlama bakterileri üzerindeki etkisi, tarımsal verimlilik üzerinde önemli etkilere sahiptir. Dünyada bu konuda yapılmış çalışmaların bir analizinin amaçlandığı bu derlemede, farklı baklagillerin nodülasyon ve azot bağlama yeteneğinin farklı herbisitlere tepkisi, herbisit uygulama zamanını, toprak koşulları ve kullanılan bakteri ırkı konuları değerlendirilmiştir.
Baklagil herbisit nodülasyon simbiyotik azot fiksasyonu Rizobium
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Gönderilme Tarihi | 22 Ekim 2019 |
Kabul Tarihi | 27 Kasım 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Sayı: 368 |