Türkiye’nin su ürünleri üretimi yönünden denizler dışındaki bir diğer önemli kaynağı içsulardır. Bu çalışmada içsu balıkçılığımızın durumu; içsularda gerçekleştirilen su ürünleri üretimi, içsu balıkçılık sektörünün örgütlenme yapısı, içsu üretim yerlerinin kiralama işlemleri, içsularda balıklandırma faaliyetleri, lagünlerde su ürünleri üretimi başlıkları altında ele alınmıştır. Bu kapsamda, bahsedilen konular ilgili veriler ışığında özetlenmiş ve içsu balıkçılık yönetimine ilişkin bazı öneriler sunulmuştur
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Sayı: 361 |