BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye’nin Yağlı Tohum Üretim ve Ticaret Potansiyeli ile Dünyadaki Yeri

Yıl 2008, Sayı: 351, 32 - 37, 01.07.2008

Öz

Dünya nüfusundaki artışa paralel olarak, insanların beslenmelerinde önemli rol alan hayvansal ürünler dışında bitkisel ürünlerin de üretiminin arttırılmasına yönelik çabalar aralıksız sürmektedir. insan beslenmesinde çok önemli olan karbonhidrat, protein ve yağ vazgeçilmez temel besin kaynaklarıdır. Bunlardan her insanın günlük olarak almak zorunda olduğu yağ- ların büyük bir kısmının kaynağı da bitkilerdir.

Kaynakça

  • Anonim. 2006a. Haber Bülteni, Bitkisel Üretim. Baflbakanlık, Türkiye İstatistik Ku- rumu.
  • Anonim. 2006b. İhracatı Gelifltirme Etüd Merkezi (İGEME), Ticari Değerler, Ankara.
  • Anonim. 2007a.Haber Bülteni, Bitkisel Üretim II. Tahmini. Baflbakanlık, Türkiye İstatistik Kurumu.
  • Anonim. 2007b. Haber Bülteni, Dıfl Ti- caret İstatistikleri, Kasım 2007. Baflbakan- lık, Türkiye İstatistik Kurumu.
  • Anonymous. 2006. FAO Statistical Ye- arbook. FAO Statistics Division, Rome.
  • Arıoğlu, H. Halis. 2000. Yağ Bitkileri Yetifltirme ve Islahı. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Genel Yayın No: 220, Ders Kitapları Yayın No: A-70. Adana.
  • http://www.tarimmerkezi.com/ha- ber_detay.php?hid=12977
Toplam 7 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Gönül Gümüfiçü Bu kişi benim

Ahmet Gümüfiçü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Sayı: 351

Kaynak Göster

APA Gümüfiçü, G., & Gümüfiçü, A. (2008). Türkiye’nin Yağlı Tohum Üretim ve Ticaret Potansiyeli ile Dünyadaki Yeri. Ziraat Mühendisliği(351), 32-37.