Yem, gıda, ilaç ve
kozmetik sanayinin aranılan
bitkisi olan yulaf; ülkemizde
çok eskiden beri yetiştirilmek
tedir. Yulaf, hayvan yemi ve in
san gıdası olmasının yanında;
ekim nöbetinde aranılan bir
tahıl olması, ilaç ve kozmetik
sanayinde kullanım alanları
nın geniş olması nedeniyle
özelikle son yıllarda büyük
önem kazanmıştır. Evcil hay
vanların beslenmesinde de
ğerli bir yem olan yulaf; tanesi
ve samanı için yetiştirilen bir
tahıldır. Yulaf lif içeriğinin
yüksek olması, kolesterolü
düşürmesi, kroner kalp rahat
sızlıklarına yakalanma riskini
azaltması, şeker hastalarının
diyetlerinde yer alması ve an
ti-oksidant özelliği gibi birçok
nedenden dolayı da gıda ve tıp
alanlarında birçok kullanım
alanı bulmuştur. Bu denli sağ
lıklı bir ürün olan yulafın ülke
mizde yeterince tüketildiği
söylenemez. Ülkemizde yulaf
tarımının geliştirilmesi, üreti
min artırılması, insan gıdası
olarak tüketimin çeşitlendiri
lerek arttırılması sağlıklı ya
şam yönüyle önemlidir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Haziran 2007 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 2007 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Sayı: 348 |