Issue: 24, 11/1/21

Year: 2021

Research Articles

Research Article

2. A Hittite Seal and Seal Impressions from Tatarlı Höyük

Research Article

11. A Group of Roman and Late Antique Bone Objects Found in Ancient Tralleis

The scope of the periodical covers articles regarding research, study, documentation, and preservation of the Mediterranean cultures as well as interpretation of interrelations between them in the fields of history, archaeology, art history, and other relevant disciplines. The Geographical scope of Adalya covers the entire Mediterranean world from the Strait of Gibraltar to the Eastern Mediterranean coasts and southern Europe to North Africa.

This scope is chronologically limited from prehistory through the end of the 19th century. Manuscripts to be submitted are expected to deal with their subject matter holistically and comprehensively to cover comparisons and interpretations, to conform to the criteria of authenticity in scientific and scholarly studies, and to be based on original research.

ADALYA YAYIN İLKELERİ

Adalya, Koç Üniversitesi Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (AKMED) hakemli süreli yayınıdır. Yılda bir kez yayımlanmakta olan Adalya, A&HCI (Arts & Humanities Citation Index) - CC/A&H (Current Contents / Arts & Humanities, Social Sciences and Humanities Database of TÜBİTAK/ULAKBİM TR index, ERIHPLUS (European Reference Index for the Humanities and Social Sciences) ve SCOPUS tarafından taranmaktadır. Akdeniz dünyası kültürlerinin; tarih, arkeoloji, sanat tarihi ve bunlarla ilişkili diğer disiplinler kapsamında araştırılması, incelenmesi, belgelenmesi, korunması ve söz konusu kültürlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin yorumlanmasına yönelik makaleler ile yayın eleştirileri derginin kapsamını oluşturmaktadır. Coğrafi olarak ise Cebelitarık Boğazı’ndan Anadolu da dahil olmak üzere Doğu Akdeniz kıyılarına, Avrupa’nın güneyinden Kuzey Afrika’ya kadar yayılan alanı kapsamaktadır. Bu kapsam, kronolojik olarak, tarih öncesi dönemlerden başlayarak 19. yüzyılın sonuna kadar olan süre ile sınırlıdır.

Adalya için başvuru tarih aralığı her yıl için 1 Eylül – 30 Kasım arasıdır. Bu tarih aralığından sonra ulaşan yazılar değerlendirmeye alınmazlar. Bütün başvurular ve sonrasındaki yazışmalar adalya@ku.edu.tr e-posta adresi üzerinden yapılmalıdır. Belirtilen tarih aralığında Adalya e-posta adresine ulaşan yazılar, öncelikle Adalya Yayın İlkeleri’ne uygunluğu açısından editörler tarafından incelenir. Yayın ilkelerine göre yazılmamış yazılar kabul edilmeyerek yazarı/yazarları bilgilendirilir. Yayın ilkelerine uygun olarak yazılmış yazılar, ilgili alanda uzman en az iki hakeme gönderilir. Adalya çift taraflı kör hakemlik sistemini uygulamaktadır. Bu süreçte gerekli durumlarda yazar/yazarlar ve hakemler arasındaki iletişim editörler aracılığıyla kurulur. Hakem değerlendirme ve nihai kararları en geç Mart ayı sonuna kadar yazara/yazarlara bildirilir.

Adalya, her yıl güz aylarında yayımlanmaktadır.

Lütfen, öncelikle yazınızın dip not ve kaynakça eşleşmesini kontrol ediniz. Dip notlarda kullanılan kaynakların bibliyografyada, bibliyografyada verilen kaynakların da dip notlarda kullanıldığından emin olunuz. Bibliyografyada kullanılan kaynakların yazar adları, kaçıncı edisyon oldukları ve yayımlanma tarihleri, makale, kitap ve seri adları, sayfa aralıkları, yayım yeri ve yayınevi bilgilerinin doğruluğunu kontrol ediniz.

Adalya Başvuru Kriterleri
Başvuru için gönderilen yazılar aşağıdaki kriterlere uygun olmalıdır:

• Gönderilecek yazılar, konusunu bütüncül ve kapsamlı olarak ele almış, karşılaştırma ve yorum içeren, bilimsel çalışmaların özgünlük kriterlerine uygun olmalıdır.

• Yazıların dili için İngilizce (Amerikan İngilizcesi) tercih edilmektedir. Ancak, yapılacak değerlendirme sonrasında, bir sayıda %25’i geçmemek kaydıyla Almanca ve/veya Fransızca yazılara da yer verilebilir.

• Yazıların başlıkları 14 punto büyüklüğünde, Times New Roman yazı karakteriyle ve bold olarak yazılmalıdır. Başlıktaki her kelime (edat ve bağlaçlar hariç) büyük harfle başlamalıdır. Varsa alt başlıklar 14 punto büyüklüğünde ancak bold olmamalıdır.

• Yazıların başlıklarında asteriks kullanılmamalıdır. Yazarın/yazarların adları, başlığın hemen altında, sağa yaslı ve büyük harflerle yazılmalıdır. Unvan ve adres bilgileri, yazarın/yazarların adına asteriks koyularak dip not alanının en başında, dip notlardan önce verilmelidir.
Örnek: Unvan, Ad Soyad, Üniversite veya kurum adı, Bölüm adı. E-posta ; Orcid no.

• Ana metin, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto büyüklüğünde olmalı ve A4 formatındaki 20 sayfayı aşmamalıdır.

• Her yazı, en fazla 200 kelimelik Türkçe ve İngilizce özet içermelidir.

• Türkçe ve İngilizce özetlerin sonunda en az 4, en fazla 6 anahtar kelime olmalıdır. Anahtar kelimeler özel isim değilse baş harfleri küçük harfle başlamalıdır.

• Yazılar, özgün olmalı, bilimsel standartları karşılamalı, derinlemesine inceleme ve araştırmaya dayalı olmalıdır.

• Yazıların bibliyografyaları güncel ve bilimsel nitelikte olmalıdır. Dip notlar, bibliyografya, alıntı ve atıflar konuyla ilgili olmalıdır.

• Yazıların görsellerinin sayısı, metne orantılı olmalıdır.

• Figür ve Levha alt yazıları bibliyografyadan sonra listelenmelidir. Bütün figür ve levhaların kaynağı belirtilmelidir.

• Atıflar metin içinde değil dip not olarak yapılmalıdır.

• Dip notlarda bir kaynağa gönderme yaparken sayfa aralığı için f. veya ff. kısaltması yerine tam sayfa aralığı verilmelidir. Sayfa aralıkları aşağıda belirtilen düzende verilmelidir:
7-14 100-4 523-29
46-48 112-14 1004-7
89-112 201-16 1396-430

• Bir tarih aralığını belirten sayılar ile Roma rakamları ile verilen sayılar kısaltma yapmadan tam olarak yazılmalıdır. Tarih ve sayı aralıkları verilirken kısa tire kullanılmalıdır. Örneğin: xxii-xxxviii, cvi-cix, AD 312-314, 1800-1300 BC

• Bibliography başlığı 14 punto büyüklüğünde yazılmalıdır. Müzayede veya satış katalogları, online kataloglar, koleksiyon veya arşiv dokümanları, bibliyografyanın sonunda ayrı ve uygun isimlerle alt başlık olarak listelenmelidir.

• Bibliyografyadaki eserler alfabetik sıraya göre listelenmiş olmalıdır. Aynı yazarın/yazarların aynı yıla ait çalışmaları yayım yılının sonuna a, b, c, … harfleri eklenerek verilmelidir.

• Dip notlarda kullanılan antik kaynakların bibliyografyaya eklenmesi mecburi değildir ancak eklenecekse, kısaltmaları için https://oxfordre.com/classics/page/abbreviation-list/ teki kısaltmalar kullanılmalı ve bunlar Bibliography’de, Ancient Sources alt başlığı ile listelenmelidir. Bu durumda günümüz kaynakları ise Modern Works başlığı altında listelenmelidir.
Dip notlarda antik kaynak kullanımına örnek: 1 Vitr., De arch. 2.3.3. (for Vitruvius, De architectura 2.3.3.)

• Yazıya ait görseller minimum 300 dpi çözünürlükte, JPEG veya TIFF formatında olmalıdır. Tüm görseller ayrı dosyalar halinde, yazıdaki numaralarıyla adlandırılmış olarak gönderilmeli ve metin dosyasına gömülü olmamalıdır.

• Metin içinde figürlere yapılan göndermeler küçük harflerle yapılmalıdır. Figür göndermeleri fig./figs. olarak, levha göndermeleri ise table/tables olarak yapılmalıdır. Haritalar için de fig./figs. kısaltması kullanılmalı, map/maps olarak yazılmamalıdır.

• Figür ve levha altyazılarının başlıkları büyük harflerle, FIG. ve TABLE olarak yazılmalıdır. Haritalar da figür olarak verilmelidir.

• Metinde ad loc., ibid, idem, loc. cit., op. cit., passim, gibi kısaltmalar kullanılmamalı, bunların yerine alıntının kendisi verilmelidir.

• Diğer alfabelerle yazılmış yazar, kitap, makale vb. isimler Latin harflerine translitere edilerek yazılmalıdır. Zorunlu hallerde Latin alfabesi dışında bir alfabe veya monogram, sembol gibi değişik fontlar kullanıldıysa mutlaka yazının pdf kopyası da gönderilmelidir.

• Dip notlar 10 punto büyüklüğünde ve Times New Roman yazı karakteriyle yazılmalıdır.

• Diğer kaynaklardan yapılan uzun alıntılar, tırnak işareti olmadan, ana metne göre iki yandan daraltılmış olmalı, italik olmamalıdır.

• infra ve supra yerine above ve below kelimeleri kullanılmalıdır.

• İngilizce’de genel kabul görmüş ve ilgili alanlarda sıkça kullanılanlar haricindeki Yunanca ve Latince kökenli kelimeler italik yazılmalıdır.

• Ölçü isimleri olan gram, kilogram, kilometre, metre, santimetre, milimetre gibi kelimeler nokta kullanılmadan g, kg, km, m, cm, mm olarak yazılmalıdır.

• Bir dip notu belirtmek için n., birden fazla dipnot için ise nn. kısaltması kullanılmalıdır.

• Metin içinde dip notlara gönderme yaparken, dipnot numaraları her zaman noktalama işaretlerinden sonra verilmelidir.
Örnek:
…, thus dating this site to the Upper Paleolithic period.4
… his successes there,74 and, as we will see, …

• Bibliyografya ve dip notlarda cilt, sayı vb. numaralar verilirken Arap rakamları kullanılmalıdır.

• Yüzyıllar yazılırken Roma rakamları değil Arap rakamları kullanılmalıdır.

• İngilizce dışındaki dillerde yazılmış yayınlara yapılan atıflar veya alıntılarda figür, levha vb. için Adalya Yayın İlkeleri çerçevesinde İngilizceleri kullanılmalıdır. Örnek: Taf. değil table; res. değil fig.; Abb. değil fig.

• Bibliyografya’da bir kaynak verilirken, Metin içinde veya dip notlarda, hangi dil kullanılıyorsa o dilin yazım kuralları ve ses işaretleri doğru olarak yazılmalıdır.

• Çoğu durumda dönem adları aşağıdaki örneklerde olduğu gibi küçük harflerle yazılır:
late antiquity
ancient Greece
imperial Rome

• Karakteristik özelliklere sahip, tarih ve arkeoloji bilimlerinde genel kabul görmüş kültürel periyotların ilk harfleri büyük harf olarak yazılmalıdır. Örneğin:
Bronze Age
Archaic period
Late Antique period

• Classical ve Archaic terimleri yalnızca “period” kelimesi ile birlikte kullanılacağı zaman ilk harfleri büyük harfle yazılmalıdır (örnek: Classical period). Kültürel bir dönemin belirli bir bölümü yazılırken de ilk harfleri büyük harfle yazılmalıdır (örnek: Late Classical literature). Ayrıca, yanlış anlaşılmaları önlemek için aşağıdaki örnekler dikkate alınmalıdır:
Late Archaic art
Early Classical polis
classical vase painting
archaic Greek pottery

• Belirli bir yapı, anıt, alan, sanat koleksiyonunun / grubunun ismi yazılırken ilk harfleri büyük harfle yazılmalıdır. The generic form is lowercased:
the East Gymnasium; the gymnasium
the Athenian Agora; the agora
Roman Forum; the forum
Treasury of Athens; Athenian treasury
Wall P
Tomb 4
Room 5
Group D

• Genel kazı terminolojisi yazılırken ilk harfler de küçük harfle yazılmalıdır;
stratum 3
level 2
trench A

• Ölçü belirten sayılar haricinde 10’a kadar olan bütün sayılar yazı ile yazılmalı, 10 ve üstündekiler ise rakamlarla yazılmalıdırlar. Ancak aynı cümle içinde verilen sayıların çoğu rakamlarla verilmişse 10’a kadar olanlar da birlik sağlamak için rakamla verilebilir. Örneğin:
first century
nine sherds
10th century
11 coins, 15 lamps, and 3 statuettes

• İngilizce’de sıra belirten st, nd, rd ve th gibi ekler üst simge olarak değil düz yazılmalıdırlar. Örneğin; 1st, 2nd, 3rd, 4th gibi.

• Hem metin içinde hem de bibliyografyada, şehir ve ülke adları İngilizce’de kabul edildikleri gibi yazılmalıdırlar. Örneğin; Wien değil Vienna; Firenze değil Florence; İstanbul değil Istanbul gibi.

• Bibliyografyada bir kaynak verilirken, yayım yeri olarak birden fazla yer belirtilmişse bunlar aralarına / koyularak verilmelidir. Örneğin; London / Berlin / New York.

Kabul Edilmeyen Yazılar
Aşağıda belirtilen türdeki yazılarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir
a) Daha önce yayımlanmış veya başka bir yayında yayımlanacak yazılar.
b) İlgili durumlarda, kazı başkanı, müze müdürlüğü gibi ilgili yerlerden gerekli izinler alınmadan kullanım hakkı izne tabi materyalleri de içeren yazılar.
c) Bir anlam ifade etmeyen, çok kısa ve sadece materyal sunumu olan yazılar.
d) Arkeolojik kazı veya yüzey araştırması raporları.
e) Metin kısmından daha fazla kataloğu olan yazılar.
f) Eksik araştırma ve çalışmaya dayanan, gelecekteki çalışmalarla daha fazla bilgi edinileceği öngörülen raporlar.
g) Görselleri için kaynak gösterilmemiş ve/veya kullanılan materyallere dair sahibinden/sahiplerinden gerekli izinlerin alınmadığı yazılar.
h) Kaynak olarak popüler yayınlar, el kitapları, ansiklopediler, bilimsel olmayan web sayfaları ve/veya orijinal ve bilimsel bir araştırmaya dayalı olmayan derleme türü yayınların kullanıldığı yazılar.
i) Aynı sayıda, aynı yazarın/yazarların birden fazla makalesi olamayacağı gibi art arda iki sayıda da aynı yazarın/yazarların makaleleri yayımlanamaz.

Bibliyografya ve Dip Notlar için Örnekler
Kitaplar İçin Örnekler
Tek yazarlı kitaplar
Mellink, M.J. 1998. Kızılbel: An Archaic Painted Chamber in Northern Lycia. Philadelphia: The University Museum.
1 Mellink 1998, 557.
Kaltsas, N. 2002. Sculpture in the National Archaeological Museum, Athens. Translated by D. Hardy. Los Angeles: The J. Paul Getty Museum.
1 Kaltsas 2002, cat. no. 48.
İki ve daha fazla yazarlı kitaplar
Akkermans, P.M.M.G., and G. Schwartz. 2007. The Archaeology of Syria: From Complex Hunter-Gatherers to Early Urban Societies. Cambridge: Cambridge University Press.
1 Akkermans and Schwartz 2007, 255.
Hunter, J., C. Roberts, and A. Martin. 1997. Studies in Crime: An Introduction to Forensic Archaeology. New York: T.S. Batsford Ltd.
1 Hunter et al. 1997, 46-51.
Yazar olarak editör veya çevirmenin yazılacağı kitaplar
Editörlü kitaplar, editör/editörlerin isimlerinden sonra virgül koyulup, ed./eds. kısaltmaları eklenerek belirtilir.
Kokkinia, C., ed. 2008. Boubon. The Inscriptions and Archaeological Remains. A Survey 2004-2006. Athens: Research Centre for Greek and Roman Antiquity National Hellenic Research Foundation.
1 Kokkinia 2008, 27-126.
Scholtz, B.W., trans. 1970. Carolingian Chronicles: Royal Frankish Annals and Nithard’s Histories. Ann Arbor: University of Michigan Press.
1 Scholtz 1970.
Bir seriye dahil olan kitaplar
Bir yayın kaç seriye dahil ise bunların hepsi aşağıdaki örneklerde olduğu gibi verilmelidir;

Martini, W., and N. Eschbach. 2017. Die Akropolis von Perge. Die Ergebnisse der Grabungen 1998-2004 und 2008. ASMS 1. Antalya: Koç University AKMED.
1 Martini and Eschbach 2017, 19.
Polosa, A. 2018. “Elaiussa Sebaste 2015-2017 Excavation and Conservation Works.” KST 40. Vol. 1, edited by A. Özme, 161-78. Ankara: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayın No. 3627-1. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Yayın No. 183-1. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı.
Birden fazla edisyonu olan kitaplar
Cagnat, R. 1975. L’armee romaine d’Afrique. 2nd ed. New York: Arno Press.
1 Cagnat 1975, 27.
Birden fazla ciltten oluşan kitaplar (tümüne atıf)
Kiderlen, M. 1995. Megale Oikia: Untersuchungen zur Entwicklung aufwendiger griechischer Stadthausarchitektur. Von der Früharchaik bis ins 3. Jhr. v. Chr. 2 vols. Hürth: Martin Lange.
1 Kiderlen 1995, 1:247.
Birden fazla ciltten oluşan kitaplar (bir cildine atıf)
Bonnard, A. 1959. La Civilisation grecque. Vol. 2, D’Antigone à Socrate. Lausanne: La Guilde du Livre.
1 Bonnard 1959, 267.
Yayımlanma aşamasındaki kitaplar
Shaw, J.W. Forthcoming. The Palatial Style in Minoan Architecture. Philadelphia: INSTAP Academic Press.
1 Shaw (forthcoming, 148).
Tekrar basım kitaplar
Sontag, S. 2002. Reprint. On Photography. London: Penguin. Original edition, New York: Farrar, Straus and Giroux, 1977.
1 Sontag 2002, 15.
Kitap bölümleri ve başlıklı diğer bölümler
Dumitru, A.G. 2016. “Kleopatra Selene-A Look at the Moon and Her Bright Side.” In Seleukid Royal Women. Creation, Representation and Distortion of Hellenistic Queenship in the Seleukid Empire, edited by A. Çoşkun and A. McAuley, 253-72. Stuttgart: Franz Steiner Verlag.
1 Dumitru 2016, 253-54.
Heymans, E.D. 2018. “Heads or Mails: Metal Hoards from the Iron Age Southern Levant.” In Gifts, Goods and Money. Comparing Currency and Circulation Systems in Past Societies, edited by D. Brandherm, E. Heymans, and D. Hofmann, 85-104. Oxford: Archaeopress Publishing Ltd.
1 Heymans 2018, 85-88.
Önceden başka yerde yayımlanmış bölümler
Markle, M.M. 1999. “La sarisse macédonienne, la lance et l’équipement connexe.” In La guerre en Grèce à l’époque classique, edited by P. Brulé and J. Oulhen, 149-72. Rennes: Presses Universitaires de Rennes. Originally published in AJA 81 (1977) 323-39.
1 Markle 1999, 162-65.

Dergi Makalesi ve Dergi İçindeki Kitap İnceleme Makaleleri
Erol, M. 2018. “Becoming Protestant: Greek Orthodox Responses to Conversion in 19th- Century Ottoman Anatolia.” Adalya 21:335-62.
1 Erol 2018, 340-42.
Eck, W., and A. Pangerl. 2006. “Syria unter Domitian und Hadrian: Neue Diplome für die Auxiliartruppen der Provinz.” Chiron 36:205-47.
1 Eck and Pangerl 2006, 205-6.
Kitap incelemeleri
Taxidis, I. 2016. Review of Literature and Culture in Late Byzantine Thessalonica, by E. Russell. JHS 136:295-96.
1 Taxidis 2016.

Yayımlanmamış Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
Palinkas, J. 2008. “Eleusinian Gateways: Entrances to the Sanctuary of Demeter and Kore at Eleusis and the City Eleusinion in Athens.” Ph.D. diss., Emory University.
1 Palinkas 2008, 109-11.
Dardeniz, G. 2012. “The Investigation of a Late Bronze Age (14th Century BC) Domestic Craft Quarter: Pyrotechnology at Tell Atchana / Ancient Alalakh.” Master’s thesis, Koç University.
1 Dardeniz 2012, 12-16.

Müzayede Katalogları
Müzayede kataloglarına (çevrimiçi veya basılı) atıf yaparken, dip notlarda müzayede firması adı uygun şekilde kısaltılmalı, müzayede adı ve/veya numarası verildikten sonra lot numarası eklenmelidir. Bibliyografyada ise Auction Catalogs alt başlığıyla, kısaltmaların karşısına müzayede bilgileri açık olarak yazılmalıdır.
Örnekler:
CNG EA: Classical Numismatic Group. Electronic Auction 289. 24 October 2012.
1 CNG EA 289, 56.
GM: Gorny & Mosch Giessener Münzhandlung GmbH. Auction 268. 12 December 2019, Munich.
1 GM 268, 23.
Christie’s. 2007. Antiquities. Auction catalogue 1846. 8 June 2007, New York.
1 Christie’s 2007, cat. no. 25.

Standart Referanslar
Standart referanslar için, Adalya Kısaltmalar Listesi’nin ikinci bölümünde yer alan “Standart Referans Kısaltmaları” kullanılmalıdır. Bibliyografyada ise “Standart Referanslar” alt başlığıyla, varsa editör, çevirmen gibi bilgilerle birlikte verilmelidir. Bu referansların kaynakça ve dip notlarda nasıl kullanılacağına dair örnekleri hemen aşağıda bulabilirsiniz.
Örnekler:
ABV: Attic Black-Figure Vase-Painters, by J.D. Beazley. 1956. Oxford: Clarendon Press.
1 ABV 255, no. 4.
CIL 1(2): Corpus inscriptionum latinarum, vol. 1, pt. 2.
1 CIL 1(2), 327.
IG 22: Inscriptiones graecae, vol. 2, 2nd edition.
1 IG 22, 65, line 23.
RE 11 Timandra 1: W. Göber, s.v. Timandra 1, Real-Encyclopädie der klassischen Altertumswissenschaft [1893-1978], 1936. Vol. 11, 1229.
1 RE 11:1229, s.v. “Timandra 1”.
SNG Cop., Pisidia: Sylloge Nummorum Graecorum. The Royal Collection of Coins and Medals. Danish National Museum. Vol. 32, Pisidia. 1956. Copenhagen: Einar Munksgaard.
1 SNG Cop., Pisidia, 104.

Çevrimiçi Kaynaklara Yapılan Atıflar
Web adresi ana sayfa
Lavan, L., and A. Gering. 2009. Kent-Berlin Ostia Excavations. http://lateantiqueostia.wordpress.com
1 Lavan and Gering (2009) have recently designed a project to explore this topic.
Web adresi alt sayfa
Lavan, L., and A. Gering. 2010, 26 November. “Bones Bring a New Story.” Kent-Berlin Ostia Excavations. http://lateantiqueostia.wordpress.com/2010/11/26/bones-bring-a-new-story
1 Lavan and Gering 2010, 26 November.
Çevrimiçi dergi makalesi
Iverson, P. 2008, 3 September. “Virtual Seminar on Some Unpublished Inscriptions from Corinth IX.” Current Epigraphy. www.currentepigraphy.org/2008/09/03/virtual-seminar-on-some-unpublished-inscriptions-from-corinth-ix
1 They still remain unpublished, although Iverson (2008) offered a virtual seminar on the inscriptions.
Çevrimiçi PDF makale
Morony, M. 2008. “Should Sasanian Iran Be Included in Late Antiquity?” Sasanika. www.sasanika.org/wp-content/uploads/e-sasanika1-Morony4.pdf
1 Morony 2008.
Çevrimiçi grafik
Crane, G. 1990, May. The Perseus Project. www.perseus.tufts.edu/hopper/image?img=Perseus:image:1990.20.0057
1 The remains of the south wall of the propylon can be seen in Crane (1990).
Çevrimiçi harita
United States Geological Survey. 2006. 1 Arc Second scene SRTM_ffB03_p189r032, Filled Finished B. Map. Shuttle Radar Topography Mission. College Park, Md.: Global Land Cover Facility, University of Maryland. http://glcf.umd.edu/data/srtm/.
1 United States Geological Survey 2006.
Dip Notlar
Birden fazla ciltten oluşan eserlere yapılan atıflar
Sayfa numaralarından önce cilt numarası de aşağıdaki gibi eklenmelidir. Sayfa numarası yoksa figür veya tablo numarasından önce eklenebilir.
1 Maran 1998, 1:8-9.
Aynı dip notta birden çok esere yapılan atıflar
1 Carlisle 1998, 265-87; see also Margreth 1993; Balzer 1996, 164-82.
2 Margreth 1993; Balzar 1996, 164-82; Leigh 1998, 2001.
Aynı dip notta, aynı yazarın birden çok eserine yapılan atıflar
1 Lancaster 1998, 1999.
2 Davis 2001, 47-106; 2006, 306.
3 Hamilton 2007a, 2007b.
Aynı Yazarın/Yazarların Aynı Tarihli Eserlerine Atıf
Bu gibi durumlarda yayın tarihlerinin sonuna a, b, c, d, … harfleri eklenerek ayrım sağlanmalıdır.
Corsten, Th. 2005a. “Kibyratis in Antiquity.” Anatolian Archaeology 11:27-28.
1 Corsten 2005a, 27.
Corsten, Th. 2005b. “Estates in Roman Asia Minor. The Case of Cibyratis.” In Patterns in the Economy of Roman Asia Minor, edited by S. Mitchell and C. Katsari, 1-51. Swansea: The Classical Press of Wales.
1 Corsten 2005b, 49.

Tüm sorularınızı adalya@ku.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Adalya Yayın İlkeleri, AJA Author Guide temel alınarak oluşturulmuştur.



Adalya Abbreviations

1. Journals and Book Series

A&A Antike und Abendland
AA Archäologischer Anzeiger
AAA Athens Annals of Archaeology
AAES Publications of an American Archaeological Expedition to Syria
AAS Annales archéologiques arabes syriennes
AAs Arts asiatiques (formerly RAA)
AASOR Annual of the American Schools of Oriental Research
AbhBerl Abhandlungen der Deutschen Akademie der Wissenschaften zu Berlin
AbhGött Abhandlungen der Akademie der Wissenschaften zu Göttingen AbhHeid Abhandlungen der Heidelberger Akademie der Wissenschaften AbhKM Abhandlungen für die Kunde des Morgenlandes
AbhLeip Abhandlungen der Sächsischen Akademie der Wissenschaften zu Leipzig, Philologisch-historische Klasse
AbhMainz Abhandlungen der Geistes- und Sozialwissenschaftlichen Klasse, Akademieder Wissenschaften und der Literatur in Mainz
AbhMünch Bayerische Akademie der Wissenschaften, München, Philosophisch- historische Klasse: Abhandlungen
Acme Acme: Annali della Facoltà di Filosofia e Lettere dell’Università statale di Milano
ACNAC Ancient Coins in North American Collections ActaAArtHist Acta ad archaeologiam et artium historiam pertinentia ActaArch Acta archaeologica (Copenhagen)
ActaArchHung Acta archaeologica Academiae scientiarum Hungaricae ActaArchLov Acta archaeologica Lovanensia
ActaAth Skrifter utgivna av Svenska Institutet i Athen (Acta Instituti Atheniensis Regni Sueciae) (formerly SkrAth)
ActaInstRomFin Acta Instituti romani Finlandiae ActaLund Acta Universitatis Lundensis
ActaNum Acta numismatica
ActaOrHung Acta orientalia Academiae scientiarum Hungaricae
ActaRom Skrifter utgivna av Svenska Institutet i Rom (Acta Instituti Romani Regni Sueciae) (formerly SkrRom)
ADAJ Annual of the Department of Antiquities of Jordan
AdI Annali dell’Istituto di corrispondenza archeologica
Aegaeum Aegaeum: Annales d’archéologie égéenne de l’Université de Liège
ÄgForsch Ägyptologische Forschungen
AEM Archäologisch-epigraphische Mitteilungen aus Österreich-Ungarn
AeR Atene e Roma
Aevum Aevum: Rassegna di scienze storiche, linguistiche e filologiche
AF Archäologische Forschungen
AfO Archiv für Orientforschung
Africa Africa: Institut national d’Archéologie et d’Art (Tunis)
AfrIt L’Africa italiana
AfrRom L’Africa romana
Agora Athenian Agora (Princeton 1953- )
AgoraPicBk Excavations of the Athenian Agora: Picture Book (Princeton 1958- ) AHR American Historical Review
AIABull Bulletin of the Archaeological Institute of America AIANews Newsletter of the Archaeological Institute of America
AIIN Annali dell’Istituto Italiano di Numismatica
AION Annali dell’Istituto universitario orientali di Napoli
AJA American Journal of Archaeology
AJAH American Journal of Ancient History
AJN American Journal of Numismatics
AJP American Journal of Philology
AJSL American Journal of Semitic Languages and Literatures
Akkadica Akkadica: Périodique bimestriel de la Fondation assyriologique Georges Dossin
Altertum Das Altertum
AltO Der alte Orient
AM Mitteilungen des Deutschen Archäologischen Instituts, Athenische Abteilung
AM-BH Mitteilungen des Deutschen Archäologischen Instituts, Athenische
Abteilung: Beiheft
AmerAnt American Antiquity
AMIran Archäologische Mitteilungen aus Iran
Ampurias Ampurias: Revista de prehistoria, arqueología y etnología AmtlBer Amtliche Berichte aus den königlichen Kunstsammlungen AMUGS Antike Münzen und geschnittene Steine
Anadolu Anadolu: Revue des études d’archéologie et d’histoire en Turquie AnalBoll Analecta Bollandiana
AnalFran Analecta Franciscana
AnalOr Analecta Orientalia
AnalRom Analecta Romana Instituti Danici
AnAr Anadolu Araştırmaları
Anatolia Anatolia: Revue annuelle de l’Institut d’archéologie de l’Université d’Ankara
Anatolica Anatolica: Annuaire international pour les civilisations de l’Asie antérieure
AnatSt Anatolian Studies
AncEg Ancient Egypt
AncW The Ancient World
Anmed News Bulletin on Archaeology from Mediterranean Anatolia
AnnAcFenn Annales Academiae scientiarum Fennicae AnnArch Annales archéologiques
AnnArchBrux Annales de la Société royale d’archéologie de Bruxelles
AnnArchStorAnt Annali del Seminario di studi del mondo classico: Sezione di archeologia e storia antica
AnnBari Annali della Facoltà di Lettere e Filosofia, Università di Bari AnnÉconSocCiv Annales: Économie, sociétés, civilisations
AnnFaina Annali della Fondazione per il Museo “Claudio Faina” AnnInst Annales Institutorum
AnnLiv Annals of Archaeology and Anthropology (Liverpool) AnnLux Annales de l’Institut archéologique du Luxembourg (Arlon)
AnnNap Annali della Facoltà di Lettere e Filosofia, Università di Napoli AnnParis Annales de l’Université de Paris
AnnPerugia Annali della Facoltà di Lettere e Filosofia, Università degli studi di Perugia AnnPhilHist Annuaire, Institut de philologie et d’histoire, Université libre, Bruxelles AnnPisa Annali della Scuola normale superiore di Pisa
AnnRepCypr Annual Report of the Director of the Department of Antiquities, Republic of Cyprus
AnnTor Annuario della Accademia delle scienze di Torino
ANSMN American Numismatic Society Museum Notes
Antaeus Antaeus: Mitteilungen des Archäologischen Instituts der Ungarischen Akademie der Wissenschaften
AntAfr Antiquités africaines
AntCl L’Antiquité classique
AntDenk Antike Denkmäler
AntHung Antiquitas Hungarica
Antiquity Antiquity: A Quarterly Review of Archaeology
AntJ The Antiquaries Journal
AntK Antike Kunst
AntK-BH Antike Kunst: Beiheft
AntP Antike Plastik
AntW Antike Welt: Zeitschrift für Archäologie und Kulturgeschichte
AnzAW Anzeiger für die Altertumswissenschaft AnzSchweiz Anzeiger für schweizerische Altertumskunde
AnzWien Anzeiger: Österreichische Akademie der Wissenschaften, Wien, Philologisch-historische Klasse
AOAT Alter Orient und Altes Testament
Apulum Apulum: Acta Musei Apulensis
AquilNost Aquileia nostra
AR Archaeological Reports (supplement to JHS)
Archaeology Archaeology Magazine
Archaeometry Archaeometry: Bulletin of the Research Laboratory for Archaeology and the History of Art, Oxford University
ArchAnthrop Archiv für Anthropologie
ArchAusgr Archäologische Ausgrabungen
ArchAustr Archaeologia austriaca
ArchCl Archeologia classica
ArchDelt Archaiologikon Deltion ArcheologiaPar Archeologia: Trésors des âges (Paris) ArcheologiaRom Archeologia: Rivista bimestrale (Rome)
ArcheologiaWar Archeologia: Rocznik Instytutu historii kultury materialnej Polskiej akademii nauk (Warsaw)
ArchEph Archaiologike Ephemeris
ArchErt Archaeologiai ertesítö
ArchEsp Archivo español de arte y arqueología
ArchEspArq Archivo español de arqueología
ArchEspArt Archivo español de arte
ArchGeogr Archaeologia geographica
ArchInf Archäologische Informationen: Mitteilungen zur Ur- und Frühgeschichte Architectura Architectura: Zeitschrift für Geschichte der Baukunst
ArchIug Archaeologia iugoslavica
ArchJ Archaeological Journal
ArchKF Archiv für Keilschriftforschung ArchKorrBl Archaeologisches Korrespondenzblatt
ArchMiss Archives des Missions scientifiques et littéraires
ArchNews Archaeological News
ArchOrient Archiv orientální
ArchPer Archaeologia perusina
ArchPF Archiv für Papyrusforschung und verwandte Gebiete
ArchPhilos Archives de philosophie
ArchRW Archiv für Religionswissenschaft
ArchSchw Archäologie der Schweiz: Mitteilungsblatt der Schweizerischen Gesellschaft für Ur- und Frühgeschichte
ArchStor Archivio storico italiano
ArchVen Archeologia veneta
ArhVest Arheoloski vestnik
ArqPort O arqueólogo português
ArtB The Art Bulletin
ArtJ Art Journal
AS Assyriological Studies
ASAE Annales du Service des antiquités de l’Égypte
ASAtene Annuario della Scuola archeologica di Atene e delle Missioni italiane in Oriente
ASE Archaeological Survey of Egypt
ASMS Akmed Series in Mediterranean Studies
AST Araştırma Sonuçları Toplantısı
Athenaeum Athenaeum: Studi periodici di letteratura e storia dell’antichità, Università di Pavia
’Atiqot ’Atiqot: Journal of the Israel Department of Antiquities
AttiBol Atti e memorie: Deputazione di storia patria per le province di Romagna (Bologna)
AttiCAntCl Atti: Centro ricerche e documentazione sull’antichità classica AttiCSDIR Atti: Centro studi e documentazione sull’Italia romana AttiCStR Atti del Congresso nazionale di studi romani
AttiFir Atti e memorie dell’Accademia toscana di scienze e lettere “La Colombaria” (Florence)
AttiIstr Atti e memorie della Società istriana di archeologia e storia patria AttiMGrecia Atti e memorie della Società Magna Grecia
AttiMod Atti e memorie: Deputazione di storia patria per le antiche province modenesi
AttiPal Atti della Accademia di scienze, lettere e arti di Palermo AttiPontAcc Atti della Pontificia Accademia romana di archeologia AttiTaranto Atti del Convegno di studi sulla Magna Grecia, Taranto AttiTor Atti della Accademia delle scienze di Torino
AttiVen Atti: Istituto veneto di scienze, lettere ed arti
AuChr Antike und Christentum
AUF Archiv für Urkundenforschung
AusgrFu Ausgrabungen und Funde: Nachrichtenblatt für Vor- und Frühgeschichte AvP Altertümer von Pergamon
AZ Archäologische Zeitung
BA Beiträge zur Assyriologie
BAAlg Bulletin d’archéologie algérienne
BABesch Bulletin antieke beschaving: Annual Papers on Classical Archaeology BAC Bulletin archéologique du Comité des travaux historiques et scientifiques BACrist Bullettino di archeologia cristiana
BAHBeyrouth Bibliothèque archéologique et historique, Institut français d’archéologie de Beyrouth
BAHIstanbul Bibliothèque archéologique et historique, Institut français d’archéologie de Istanbul
BalkSt Balkan Studies
BaM Baghdader Mitteilungen
BAMaroc Bulletin d’archéologie marocaine
BANarb Bulletin de la Commission archéologique de Narbonne BAncLit Bulletin d’ancienne littérature et d’archéologie chrétienne BAntFr Bulletin de la Société nationale des antiquaires de France
BAProv Bulletin archéologique du Provence
BAR British Archaeological Reports
BAR-BS British Archaeological Reports, British Series
BAR-IS British Archaeological Reports, International Series
BASOR Bulletin of the American Schools of Oriental Research
BASP Bulletin of the American Society of Papyrologists
BASPR Bulletin of the American School of Prehistoric Research
BAssBudé Bulletin de l’Association Guillaume Budé
BByzI Bulletin of the Byzantine Institute
BCH Bulletin de correspondance hellénique
BCH Suppl. Bulletin de correspondance hellénique: Supplément BClevMus The Bulletin of the Cleveland Museum of Art
BCSSA Bollettino del Centro di studi per la storia dell’architettura
BdA Bollettino d’arte
BdI Bullettino dell’Istituto di corrispondenza archeologica
BÉFAR Bibliothèque des Écoles françaises d’Athènes et de Rome
Belleten Belleten: Türk Tarih Kurumu
BÉO Bulletin d’études orientales (Damascus)
BerlJV Berliner Jahrbuch für Vor- und Frühgeschichte
BerlMus Berliner Museen: Berichte aus den preussischen Kunstsammlungen BerlNumZ Berliner numismatische Zeitschrift
BerRGK Bericht der Römisch-Germanischen Kommission
Berytus Berytus: Archaeological Studies
BFAM Bulletin of the Fogg Art Museum
BFC Bollettino di filologia classica
BIABulg Izvestija na Arheologiceskija institut: Bulletin de l'Institut archéologique bulgare
BIALond Bulletin of the Institute of Archaeology of the University of London
BibAr Bibliotheca archaeologica (Rome)
BiblArch See NEA
BibM Bibliotheca mesopotamica
BibO Bibliotheca orientalis
BICS Bulletin of the Institute of Classical Studies of the University of London
BIÉ Bulletin de l’Institut d’Égypte
BIES Bulletin of the Israel Exploration Society
BIFAO Bulletin de l’Institut français d’archéologie orientale de Caire BIHBelge Bulletin de l’Institut historique belge de Rome
BIranInst Bulletin of the Iranian Institute
BJb Bonner Jahrbücher des rheinischen Landesmuseums in Bonn und des Vereins von Altertumsfreunden im Rheinlande
BJPES Bulletin of the Jewish Palestine Exploration Society
BLund Bulletin de la Société royale de lettres de Lund
BMCR Bryn Mawr Classical Review
BMF Bulletin des Musées de France
BMFA Bulletin of the Museum of Fine Arts, Boston
BMFEA Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities
BMMA Bulletin of the Metropolitan Museum of Art, New York
BMon Bulletin monumental
BMonMusPont Bollettino dei monumenti, musei e gallerie Pontificie
BMOP British Museum Occasional Paper
BMQ British Museum Quarterly
BMusBeyr Bulletin du Musée de Beyrouth
BMusBrux Bulletin des Musées royaux d’art et d’histoire, Bruxelles BMusHongr Bulletin du Musée hongrois des beaux-arts
BMusImp Bullettino del Museo dell’impero romano
BMusKöln Museen in Köln: Bulletin
BMY The British Museum Yearbook
BNum Bulletin de numismatique
BOffInt Bulletin de l’Office internationale des Instituts d’archéologie et d’histoire de l’art
BollMC Bolletino dei Musei comunali di Roma
BOran Bulletin trimestriel des antiquités africaines recueillés par les soins de la Société de géographie et d’archéologie de la Province d’Oran
Boreas Boreas: Münstersche Beiträge zur Archäologie
BPI Bollettino di paleontologia italiana
BPW Berliner philologische Wochenschrift
Britannia Britannia: A Journal of Romano-British and Kindred Studies BrookMusQ Brooklyn Museum Quarterly
BSA British School at Athens Annual
BSA Studies British School at Athens Studies
BSAE British School of Archaeology in Egypt, Publications
BSOAS Bulletin of the School of Oriental and African Studies
BSocBulg Bulletin de la Société archéologique bulgare
BSOS Bulletin of the School of Oriental Studies
BSPF Bulletin de la Société préhistorique franĉaise
BSR See PBSR
BSRAA Bulletin de la Société royale d’archéologie d’Alexandrie
BStM Bollettino dell’Associazione internazionale degli studi mediterranei BullAIEMA Bulletin d’information de l’Association internationale pour l’étude de la
mosaïque antique
BullCom Bullettino della Commissione archeologica Comunale di Roma BullGov Bullettino della Commissione archeologica del Governatorato di Roma BullRoum Académie roumaine, Bulletin de la section historique
BullZagreb Bulletin international de l’Académie yugoslave (Zagreb) BurlMag The Burlington Magazine
BWPr Winckelmannsprogramm der archäologischen Gesellschaft zu Berlin Byzantion Byzantion: Revue internationale des études byzantines
ByzArch Byzantinisches Archiv
Byzas Veröffentlichungen des Deutschen Archäologischen Instituts Istanbul
ByzZeit Byzantinische Zeitschrift
Caesaraugusta Caesaraugusta: Publicaciones del Seminario de arqueología y numismática
CaesMarit The Joint Expedition to Caesarea Maritima, Excavation Reports CAF Congrès archéologique de France
CAG Carte archéologique de la Gaule
CAH Cambridge Ancient History
CahArch Cahiers archéologiques CahArchSubaq Cahiers d’archéologie subaquatique CahArt Cahiers d’art
CahByrsa Cahiers de Byrsa
CahÉtAnc Cahiers des études anciennes CahHistArch Cahiers d’histoire et d’archéologie CahNum Cahiers numismatiques
CAJ Cambridge Archaeological Journal
CANE Civilizations of the Ancient Near East
Cedrus The Journal of Mediterranean Civilisations Studies
CÉFR Collection de l’École française de Rome
CHD The Hittite Dictionary of the Oriental Institute of the University of Chicago
Chiron Chiron: Mitteilungen der Kommission für alte Geschichte und Epigraphik
des Deutschen Archäologischen Instituts
CHR Catholic Historical Review
ChrÉg Chronique d’Égypte
CJ Classical Journal
ClAnt Classical Antiquity
ClMed Classica et mediaevalia: Revue danoise de philologie et d'histoire ClRh Clara Rhodos
CMH Cambridge Mediaeval History
CoinH Coin Hoards
CollAn Colloquium Anatolicum
CollLatomus Collection Latomus
Corinth Corinth: Results of Excavations Conducted by the American School of Classical Studies at Athens
CP Classical Philology
CPCA University of California Publications in Classical Archaeology
CPCP University of California Publications in Classical Philology
CPJ Corpus papyrorum Judaicarum
CQ Classical Quarterly
CR Classical Review
CRAI Comptes rendus des séances de l’Académie des inscriptions et belles-lettres (Paris)
CretAnt Creta Antica: Rivista internazionale di studi archeologici, storici ed epigrafici
CretChron Kretika chronika: Keimena kai meletai tes kretikes istorias CronCatania Cronache di archeologia e di storia dell’arte, Università di Catania CronErcol Cronache ercolanensi
CronPomp Cronache pompeiane
CRPétersb Compte-rendu de la Commission impériale archéologique, St. Pétersbourg
CSCA University of California Studies in Classical Antiquity
CSCO Corpus scriptorum christianorum orientalium
CSE Corpus speculorum etruscorum
CSEL Corpus scriptorum ecclesiasticorum latinorum
CSIR Corpus signorum imperii romani
CUE Corpus delle urne etrusche di eta ellenistics
CurrAnthr Current Anthropology
CVind Commentationes Vindobonenses
CW Classical World
Dacia Dacia: Revue d’archéologie et d’histoire ancienne
DAF Documents d’archéologie française
Dédalo Dédalo: Revista de arte e arqueologia
Délos Exploration archéologique de Délos faite par l’École française d’Athènes DenkschrWien Österreichische Akademie der Wissenschaften, Wien, Philosophisch-
historische Klasse: Denkschriften
DialArch Dialoghi di archeologia
Dioniso Dioniso: Trimestrale di studi sul teatro antico
DissPan Dissertationes Pannonicae
DissPontAcc Atti della Pontificia Accademia romana di archeologia: Dissertazioni DJbN Deutsches Jahrbuch für Numismatik
DLZ Deutsche Literaturzeitung
DM Damaszener Mitteilungen
DOP Dumbarton Oaks Papers
DossPar Histoire et archéologie: Les dossiers (Paris)
EchCl Echos du monde classique: Classical Views
EchOr Echos d’Orient
EEF Egypt Exploration Fund
EES Egypt Exploration Society
ÉHPR Études d’histoire et de philosophie religieuses
EHR English Historical Review
EJA European Journal of Archaeology
Eirene Eirene: Studia graeca et latina
Emerita Emerita: Boletín de linguística y filología clásica
EntrHardt Entretiens Hardt
Eos Eos: Commentarii Societatis philologae polonorum
EpetByz Epeteris Etaireias Buzantinon spoudon
EphDac Ephemeris dacoromana
EphEp Ephemeris epigraphica
Ephesos Forschungen in Ephesos veröffentlicht vom Österreichischen Archäologischen Institut in Wien
EpigAnat Epigraphica Anatolica: Zeitschrift für Epigraphik und historische Geographie Anatoliens
Epigraphica Epigraphica: Rivista italiana di epigrafia
EPK Egyetemes philologiai Közlöny
ÉPRO Études préliminaires aux religions orientales dans l'empire romain EpSt Epigraphische Studien
EranJb Eranos Jahrbuch
Eranos Eranos: Acta philologica suecana
Ergon To Ergon tes Archaiologikes Etaireias
ErIsr Eretz-Israel
ESA Eurasia septentrionalis antiqua
ÉtBalk Études balkaniques
ÉtByz Études byzantines
ÉtCelt Études celtiques
ÉtCl Les études classiques
ÉtCrét Études crétoises
EthnolAnz Ethnologischer Anzeiger
Ethnos Ethnos: Revista do Instituto português de arqueologia, história e etnografia ÉtPap Études de papyrologie
EtrStud Etruscan Studies: Journal of the Etruscan Foundation
ÉtTrav Études et travaux: Studia i prace. Travaux du Centre d’archéologie méditerranéenne de l’Académie des sciences polonaise
EW East and West
ExcArqEsp Excavaciones arqueológicas en España
Expedition Expedition: Bulletin of the University Museum of the University of Pennsylvania
FA Fasti archaeologici
FdD Fouilles de Delphes, École Française d’Athènes
FelRav Felix Ravenna
FIFAO Fouilles de l’Institut français d’archéologie orientale
Figlina Figlina: Documents du Laboratoire de céramologie de Lyon
FolArch Folia archaeologica: Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Múzeumänak Évkönyve
FolOr Folia orientalia
Franchthi Excavations at Franchthi Cave, Greece
FuB Forschungen und Berichte: Staatliche Museen zu Berlin
FuF Forschungen und Fortschritte
GacNum Gaceta numismática (Barcelona)
Gallia Gallia: Fouilles et monuments archéologiques en France métropolitaine GalliaPrHist Gallia préhistoire
GaR Greece and Rome
GazArch Gazette archéologique
GBA Gazette des beaux-arts
GCS Griechische christliche Schriftsteller der ersten drei Jahrhunderte
Genava Genava: Bulletin du Musée de Genève
Germania Germania: Anzeiger der Römisch-Germanischen Kommission des Deutschen Archäologischen Instituts
GettyMusJ The J. Paul Getty Museum Journal
GGA Göttingische gelehrte Anzeiger
Glotta Glotta: Zeitschrift für griechische und lateinische Sprache
Gnomon Gnomon: Kritische Zeitschrift für die gesamte klassische Altertumswissenschaft
GöttNachr Nachrichten von der Gesellschaft der Wissenschaften zu Göttingen
GPVJ Gesellschaft pro Vindonissa: Jahresbericht
GrazBeitr Grazer Beiträge
GRBM Greek, Roman and Byzantine Monographs
GRBS Greek, Roman and Byzantine Studies
GRBSA Greek, Roman and Byzantine Scholarly Aids
Gymnasium Gymnasium: Zeitschrift für Kultur der Antike und humanistische Bildung
HallWPr Hallisches Winckelmannsprogramm
HBA Hamburger Beiträge zur Archäologie
HBN Hamburger Beiträge zur Numismatik
Helikon Helikon: Rivista di tradizione e cultura classica
Helinium Helinium: Revue consacrée à l’archéologie des Pays-Bas, de la Belgique et du Grand Duché de Luxembourg
Helios Helios: Journal of the Classical Association of the Southwestern United States
HelvArch Helvetia archaeologica
Hephaistos Hephaistos: Kritische Zeitschrift zur Theorie und Praxis der Archäologie und angrenzendes Wissenschaften
Hermes Hermes: Zeitschrift für klassische Philologie
Hesperia Hesperia: The Journal of the American School of Classical Studies at Athens HispAnt Hispania antigua: Revista de historia antigua
Historia Historia: Zeitschrift für alte Geschichte
HistrArch Histria archaeologica
HJ Historisches Jahrbuch
HSCP Harvard Studies in Classical Philology
HTR Harvard Theological Review
HuelvaArq Huelva arqueológica
HZ Historische Zeitschrift
IEJ Israel Exploration Journal
IGForsch Indogermanische Forschungen
IJb Indogermanisches Jahrbuch
IJCT International Journal of the Classical Tradition
IJMES International Journal for Middle East Studies
IJNA International Journal of Nautical Archaeology and Underwater Exploration ILN The Illustrated London News
IMJ Israel Museum Journal
IMN Israel Museum News
INJ Israel Numismatic Journal
IntArch Internet Archaeology
IOS Israel Oriental Studies
Iran Iran: Journal of the British Institute of Persian Studies
IrAnt Iranica antiqua
Iraq Iraq, published by the British School of Archaeology in Iraq
IsMEO Istituto italiano per il Medio ed Estremo Oriente IstArkMüzYıl İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yıllığı
IstForsch Istanbuler Forschungen
IstMitt Istanbuler Mitteilungen
IstMitt-BH Istanbuler Mitteilungen: Beiheft
Italica Italica: Cuadernos de trabajos de la Escuela española de historica y arqueología en Roma
JaarbAkAmst Jaarboek van de Akademie te Amsterdam
JAC Jahrbuch für Antike und Christentum
JANER Journal of Ancient Near Eastern Religions
JANES Journal of the Ancient Near East Society of Columbia University
JAnthArch Journal of Anthropological Archaeology
JAOS Journal of the American Oriental Society
JARCE Journal of the American Research Center in Egypt
JAS Journal of Archaeological Science
JBerlMus Jahrbuch der Berliner Museen
JBernHistMus Jahrbuch des Bernischen historischen Museums JBL Journal of Biblical Literature
JCS Journal of Cuneiform Studies
JdI Jahrbuch des Deutschen Archäologischen Instituts
JdI-EH Jahrbuch des Deutschen Archäologischen Instituts: Ergänzungsheft JEA The Journal of Egyptian Archaeology
JEOL Jaarbericht van het Vooraziatisch-egyptisch genootschap “Ex Oriente Lux” JESHO Journal of the Economic and Social History of the Orient
JFA Journal of Field Archaeology
JGH Journal of Garden History (continued by SHG)
JGött Jahrbuch der Akademie der Wissenschaften in Göttingen
JGS Journal of Glass Studies
JHS Journal of Hellenic Studies
JIAN Journal international d’archéologie numismatique
JIES Journal of Indo-European Studies
JJurP Journal of Juristic Papyrology
JKF Jahrbuch für kleinasiatische Forschung
JKSW Jahrbuch der Kunsthistorischen Sammlungen in Wien
JMA Journal of Mediterranean Archaeology
JMainz Jahrbuch: Akademie der Wissenschaften und der Literatur (Mainz)
JMFA Journal of the Museum of Fine Arts, Boston
JMithSt Journal of Mithraic Studies
JMünch Jahrbuch: Bayerische Akademie der Wissenschaften (Munich)
JNES Journal of Near Eastern Studies
JNG Jahrbuch für Numismatik und Geldgeschichte
JÖB Jahrbuch der Österreichischen Byzantinistik (formerly JÖBG)
JOS Journal of Oman Studies
JP Journal of Philology
JPKB Jahrbuch preussischer Kulturbesitz
JPKS Jahrbuch der preussischen Kunstsammlungen
JPOS Journal of the Palestine Oriental Society
JPR Journal of Prehistoric Religion
JQR Jewish Quarterly Review
JRA Journal of Roman Archaeology
JRAI Journal of the Royal Anthropological Institute
JRAS Journal of the Royal Asiatic Society
JRel Journal of Religion
JRGS Journal of the Royal Geographic Society
JRGZM Jahrbuch des Römisch-germanischen Zentralmuseums, Mainz JRS Journal of Roman Studies
JSAH Journal of the Society of Architectural Historians
JSav Journal des savants
JSOR Journal of the Society of Oriental Research
JSS Journal of Semitic Studies
JThS Journal of Theological Studies
Jura Jura: Rivista internazionale di diritto romano e antico
JWalt Journal of the Walters Art Gallery
JWarb Journal of the Warburg and Courtauld Institutes
Kadmos Kadmos: Zeitschrift für vor- und frühgriechische Epigraphik Kairos Kairos: Zeitschrift für Religionswissenschaft und Theologie
Karthago Karthago: Revue d’archéologie africaine
Kenchreai Kenchreai: Eastern Port of Corinth. Results of Investigations by the University of Chicago and Indiana University for the American School of Classical Studies at Athens
Kerameikos Kerameikos: Ergebnisse der Ausgrabungen KF Kleinasiatische Forschungen
Klearchos Klearchos: Bollettino dell’Associazione amici del Museo nazionale di Reggio Calabria
Klio Klio: Beiträge zur alten Geschichte
KMT KMT: A Modern Journal of Ancient Egypt
Kokalos Kokalos: Studi pubblicati dall’Istituto di storia antica dell’Università di Palermo
KölnJb Kölner Jahrbuch für Vor- und Frühgeschichte
KST Kazı Sonuçları Toplantısı
LÄ Lexicon der Ägyptologie
Latinitas Latinitas: Commentarii linguae latinae excolendae
Latomus Latomus: Revue d’études latines
LCM Liverpool Classical Monthly
Levant Levant: Journal of the British School of Archaeology in Jerusalem and the British Institute at Amman for Archaeology and History
LibAnt Libya antiqua
LibSt Libyan Studies
LitArts Liturgical Arts
LSA Lavori e studi di archeologia pubblicati dalla Soprintendenza archeologica di Roma
L'Urbe L’Urbe: Rivista romana
MÂ Le moyen âge
MAAR Memoirs of the American Academy in Rome
MAGW Mitteilungen der anthropologischen Gesellschaft (Vienna) Maia Maia: Rivista di letterature classiche
MAMA Monumenta Asiae minoris antiqua
MAntFr Mémoires de la Société nationale des antiquaires de France MarbWPr Marburger Winckelmann-Programm
Mari Mari: Annales de recherches interdisciplinaires
Marsyas Marsyas: Studies in the History of Art
MASCAJ MASCA Journal: Museum Applied Science Center for Archaeology, University Museum, University of Pennsylvania
MASCAP MASCA Research Papers in Science and Archaeology
MASROP Mimarlar Arkeologlar Sanat Tarihçileri Restoratörler Ortak Platformu E-Dergisi
MCl Il mondo classico
MDAV Mitteilungen des Deutschen Archäologen-Verbandes
MdF Musées de France
MdI Mitteilungen des Deutschen Archäologischen Instituts
MDIK Mitteilungen des Deutschen Archäologischen Instituts, Abteilung Kairo
MDOG Mitteilungen der Deutschen Orient-Gesellschaft zu Berlin
MDP Mémoires de la Délégation franĉaise en Perse
Meded Mededeelingen van het Nederlands Historisch Instituut te Rome
MedHum Medievalia et humanistica
MeditArch Mediterranean Archaeology: Australian and New Zealand Journal for the Archaeology of the Mediterranean World
MedKøb Meddelelser fra Ny Carlsberg Glyptotek (Copenhagen) MedMusB Medelhavsmuseet, Bulletin (Stockholm)
MedRen Mediaeval and Renaissance Studies
MÉFR Mélanges d’archéologie et d’histoire de l’École française de Rome MÉFRA Mélanges de l’École française de Rome, Antiquité
MÉFRM Mélanges de l’École française de Rome: Moyen âge, temps modernes
MélBeyrouth Mélanges de l’Université Saint Joseph, Beyrouth
MémAcInscr Mémoires présentés par divers savants à l’Académie des inscriptions et belles lettres (Paris)
MemBol Atti della Accademia delle scienze dell’Istituto di Bologna: Memorie MemLinc Memorie: Atti della Accademia nazionale dei Lincei, Classe di scienze
morali, storiche e filologiche
MemNap Memorie dell’Accademia di archeologia, lettere e belle arti di Napoli MemPontAcc Memorie: Atti della Pontificia Accademia romana di archeologia Mesopotamia Mesopotamia: Rivista di archeologia
MF Madrider Forschungen
MGH Monumenta Germaniae historica
MIÉ Mémoires de l’Institut d’Égypte
Milet Milet: Ergebnisse der Ausgrabungen und Untersuchungen seit dem Jahre 1899
Minerva Minerva: The International Review of Ancient Art and Archaeology (London)
Minos Minos: Revista de filología egea
MIO Mitteilungen des Instituts für Orientforschung MittNumGes Mitteilungen, Numismatische Gesellschaft (Vienna)
MLJ Modern Language Journal
MLN Modern Language Notes
MM Madrider Mitteilungen
MMAJ Metropolitan Museum of Art Journal
MMS Metropolitan Museum Studies Mnemosyne Mnemosyne: Bibliotheca classica batava
MÖIG Mitteilungen des Österreichischen Instituts für Geschichtsforschung MonAnt Monumenti antichi
MÖNG Mitteilungen der Österreichischen numismatischen Gesellschaft
MonInst Monumenti inediti pubblicati dall'Instituto di corrispondenzaarcheologica MonPiot Monuments et mémoires: Fondation E. Piot
MüJb Münchener Jahrbuch der bildenden Kunst
MünchBeitr Münchener Beiträge zur Papyrusforschung und antiken Rechtsgeschichte MusB Musée belge
Muse Muse: Annual of the Museum of Art and Archaeology, University of Missouri
MusHelv Museum Helveticum
MusJ Museum Journal (Philadelphia)
MusKöln Museen in Köln: Bulletin
MVAG Mitteilungen der vorderasiatisch-aegyptischen Gesellschaft
MVEOL Mededeelingen en Verhandelingen ex Oriente Lux
MZ Mainzer Zeitschrift
NA Neues Archiv der Gesellschaft für ältere deutsche Geschichtskunde
NAHisp Noticiario arqueológico hispánico
NAkG Nachrichten von der Akademie der Wissenschaften in Göttingen
NatGeogRes National Geographic Research
NC Numismatic Chronicle
NCirc Numismatic Circular
NEA Near Eastern Archaeology (formerly BiblArch)
Nichoria Excavations at Nichoria in Southwest Greece
NJbb (Neue) Jahrbücher für Philologie und Pädagogik; Neue Jahrbücher für das klassische Altertum; Neue Jahrbücher für Wissenschaft und Jugendbildung
NL Numismatic Literature
NLB Numismatisches Literaturblatt
NNM American Numismatic Society: Numismatic Notes and Monographs
NomChron Nomismatika chronika
NouvArch Nouvelles archives des Missions scientifiques
NouvClio La nouvelle Clio
NR Numismatic Review
NS American Numismatic Society: Numismatic Studies
NSc Notizie degli scavi di antichità
NumAntCl Numismatica e antichità classiche: Quaderni ticinesi Numen Numen: International Review for the History of Religions
NumJ Numismatic Journal
NuovB Nuovo bulletino di archeologia cristiana
NZ Numismatische Zeitschrift
OA Oriens antiquus
OAr Orientalisches Archiv
OC Oriens christianus
OGIS Orientis Graeci inscriptiones selectae
OIC Oriental Institute Communications
OIP Oriental Institute Publications
OJA Oxford Journal of Archaeology
ÖJh Jahreshefte des Österreichischen archäologischen Instituts in Wien
ÖJhBeibl Jahreshefte der Österreichischen archäologischen Instituts in Wien, Beiblatt
Olba Research Center of Cilician Archeology of the Mersin University
OlBer Bericht über die Ausgrabungen in Olympia
OlForsch Olympische Forschungen
Olynthos Excavations at Olynthos
OLZ Orientalische Literaturzeitung
OpArch Opuscula archaeologica
OpAth Opuscula Atheniensia
OpAthRom Opuscula: Annual of the Swedish Institutes at Athens and Rome
OpFin Opuscula Instituti romani Finlandiae
OpPh Opuscula philologica
OpRom Opuscula Romana
Ostraka Ostraka: Rivista di antichita
OWAN Old World Archaeology Newsletter
PAAR American Academy in Rome: Papers and Monographs
PAES Publications of the Princeton University Archaeological Expeditions to Syria
Phaselis Journal of Interdisciplinary Mediterranean Studies
Paléorient Paléorient: Interdisciplinary Review of Prehistory and Protohistory of Southwestern Asia
PalJb Palästinajahrbuch
Palladio Palladio: Rivista di storia dell'architettura
Pantheon Pantheon: Internationale Zeitschrift für Kunst
PAPS Proceedings of the American Philosophical Society
PastPres Past and Present
PBSR Papers of the British School at Rome
PCPS Proceedings of the Cambridge Philological Society
PEFA Palestine Exploration Fund Annual
PEFQ Palestine Exploration Fund Quarterly Statement
PEQ Palestine Exploration Quarterly
Persica Persica: Jaarboek van het Genootschap Nederland-Iran
PetMitt Petermanns Mitteilungen
Philologus Philologus: Zeitschrift für klassische Philologie PhilWoch Philologische Wochenschrift
Phoenix Phoenix: The Classical Association of Canada
PO Patrologia Orientalis
Pontica Pontica: Studii si materiale de istorie, arheologie si muzeografie, Constanta PP La parola del passato
PPS Proceedings of the Prehistoric Society
PQ Philological Quarterly
Prakt Praktika tes en Athenais Archaiologikes Etaireias
PraktAkAth Praktika tes Akademias Athenon
PreussJb Preussische Jahrbücher
ProcBritAc Proceedings of the British Academy
ProcJPES Proceedings of the Jewish Palestine Exploration Society ProcPhilAs Proceedings of the American Philological Association ProcRNS Proceedings of the Royal Numismatic Society Prometheus Prometheus: Rivista quadrimestrale di studi classici Prospettiva Prospettiva: Rivista d’arte antica e moderna
ProvHist Provence historique
PrzArch Przeglad archeologiczny
PrzKl Przeglad klasyczny
PZ Prähistorische Zeitschrift
QAL Quaderni di archeologia della Libia
QArchEtr Quaderni del Centro di studio per l’archeologia etrusco-italica QDAP Quarterly of the Department of Antiquities in Palestine
Qedem Qedem: Monographs of the Institute of Archaeology, Hebrew University of Jerusalem
QITA Quaderni dell’Istituto di topografia antica della Università di Roma RA Revue archéologique
RAA See AAs
RACentre Revue archéologique du Centre consacrée aux antiquités nationales RACrist Rivista di archeologia cristiana
RAEst Revue archéologique de l’Est et du Centre-Est
RAfr Revue africaine
RALouvain Revue des archéologues et historiens d’art de Louvain RANarb Revue archéologique de Narbonnaise
RArq Revista di arqueología
RassIGI Rassegna indo-greco-italica
RAssyr Revue d'assyriologie et d’archéologie orientale
RASyr Revue archéologique syrienne
RBArch Revue belge d’archéologie et d’histoire de l’art
RBibl Revue biblique
RBN Revue belge de numismatique et de sigillographie
RBPhil Revue belge de philologie et d’histoire
RCRFActa Rei Cretariae Romanae Fautorum Acta
RdA Rivista di archeologia
RDAC Report of the Department of Antiquities, Cyprus
RÉA Revue des études anciennes
RÉByz Revue des études byzantines
RecSciRel Recherches de science religieuse
RecTrav Recueil de travaux relatifs à la philologie et à l’archéologie égyptiennes et assyriennes
RÉg Revue d’égyptologie
RÉG Revue des études grecques
RÉgA Revue de l’Égypte ancienne
RÉH Revue des études historiques
RÉHom Revue des études homériques
RÉI Revue des études islamiques
RÉL Revue des études latines
RendAccIt Atti della R. Accademia d’Italia: Rendiconti della classe di scienze morali RendBol Atti della Accademia delle scienze dell’Istituto di Bologna: Rendiconti RendIstLomb Rendiconti: Istituto lombardo, Accademia di scienze e lettere
RendLinc Atti dell’Accademia nazionale dei Lincei: Rendiconti
RendNap Rendiconti dell’Accademia di archeologia, lettere e belle arti, Napoli RendPontAcc Atti della Pontificia Accademia romana di archeologia: Rendiconti RÉpigr Revue épigraphique
RepKunstW Repertorium für Kunstwissenschaft
RÉS Revue des études sémitiques
RHA Revue hittite et asianique
RHist Revue historique
RhM Rheinisches Museum für Philologie
RHR Revue de l’histoire des religions
RIN Rivista italiana di numismatica e scienze affini
RivFil Rivista di filologia e d’istruzione classica
RivIstArch Rivista dell’Istituto nazionale d'archeologia e storia dell’arte RivStorAnt Rivista storica dell’antichità
RivStorIt Rivista storica italiana
RLA Reallexikon der Assyriologie und voderasiatischen Archäologie
RLouvre La revue du Louvre et des musées de France
RLV Reallexikon der Vorgeschichte
RM Mitteilungen des Deutschen Archäologischen Instituts, Römische Abteilung RM-EH Mitteilungen des Deutschen Archäologischen Instituts, Römische
Abteilung: Ergänzungsheft
RN Revue numismatique
RömÖ Römisches Österreich: Jahresschrift der Österreichischen Gesellschaft für Archäologie
RömQSchr Römische Quartalschrift für christliche Altertumskunde und Kirchengeschichte
ROrChr Revue de l’Orient chrétien
RPhil Revue de philologie, de littérature et d’histoire anciennes
RSO Rivista degli studi orientali
RStFen Rivista di studi fenici
RStLig Rivista di studi liguri
RStPomp Rivista di studi pompeiani
SaalbJb Saalburg-Jahrbuch: Bericht des Saalburg-Museums
SAOC Studies in Ancient Oriental Civilizations SardisMon Archaeological Exploration of Sardis: Monograph SardisRep Archaeological Exploration of Sardis: Report
SBBerl Sitzungsberichte der Deutschen Akademie der Wissenschaften zu Berlin, Klasse für Sprachen, Literatur und Kunst
SBHeid Sitzungsberichte der Heidelberger Akademie der Wissenschaften, Philosophisch-historische Klasse
SBLeip Sitzungsberichte der Sächsischen Akademie der Wissenschaften zu Leipzig
SBMünch Sitzungsberichte, Bayerische Akademie der Wissenschaften (München),
Philosophisch- historische Klasse
SBWien Sitzungsberichte, Österreichische Akademie der Wissenschaften (Wien), Philosophisch-historische Klasse
ScAnt Scienze dell’Antichita: Storia, archeologia, antropologia (Rome)
SchwMbll Schweizer Münzblätter
SemKond Seminarium Kondakovianum
SHG Studies in the History of Gardens and Designed Landscapes (continuation of JGH)
SicArch Sicilia archeologica
SIMA Studies in Mediterranean Archaeology
SIMA-PB Studies in Mediterranean Archaeology and Literature: Pocketbook SkrAth See ActaAth
SkrLund Skrifter utgivna av Vetenskaps-Societeten i Lund
SkrRom See ActaRom
SkrUppsala Skrifter utgivna av K. Humanist: Vetenskaps-Samfundet I Uppsala
SlovArch Slovenská archeológia
SLS Society for Libyan Studies, Annual Report
SMEA Studi micenei ed egeo-anatolici
SMS Syro-Mesopotamian Studies
SNR Schweizerische numismatische Rundschau: Revue suisse de numismatique
SovArch Sovetskaja archeologija
StädelJb Städel-Jahrbuch
Stadion Stadion: Zeitschrift für Geschichte des Sports und der Körperkultur StAncTech Studies in Ancient Technology
StArch Studia archaeologica
StBiz Studi bizantini e neoellenici
StClas Studii clasice: Societatea de studii clasice din Republica Socialista România StEb Studi eblaiti
StEtr Studi etruschi
StIr Studia iranica
StIt Studi italiani di filologia classica
StMat Studi e materiali: Soprintendenza ai beni archeologici per la Toscana StMisc Studi miscellanei: Seminario di archeologia e storia dell’arte greca e
romana dell'Università di Roma
Stobi Studies in the Antiquities of Stobi
StPap Studia papyrologica
StrennaRom Strenna dei Romanisti
StRom Studi romani
StSard Studi sardi
Sumer Sumer: A Journal of Archaeology and History in Iraq SwCyprusExp The Swedish Cyprus Expedition
SymbOslo Symbolae osloenses
Syria Syria: Revue d’art oriental et d’archéologie
Talanta Talanta: Proceedings of the Dutch Archaeological and Historical Society TAPA Transactions of the American Philological Association
TAPS Transactions of the American Philosophical Society
Taras Taras: Rivista di archeologia
TelAviv Tel Aviv: Journal of the Tel Aviv University, Institute of Archaeology
TfK Tidskrift för Konstvetenskap
Thera Excavations at Thera
ThLZ Theologische Literaturzeitung
TLS Times Literary Supplement
TravMém Travaux et mémoires: Centre de recherche d’histoire et civilisation byzantine, Paris
TrWPr Trierer Winckelmannsprogramme
TrZ Trierer Zeitschrift für Geschichte und Kunst des Trierer Landes und seiner Nachbargebiete
TTAED Türk Tarih, Arkeologya ve Etnografya Dergisi
TUAS Temple University Aegean Symposium
TÜBA-AR Turkish Academy of Sciences Journal of Archaeology
TÜBA-KED Turkish Academy of Sciences Journal of Cultural Inventory
TürkArkDerg Türk Arkeoloji Dergisi
UAVA Untersuchungen zur Assyriologie und Vorderasiatischen Archäologie UCLAMon University of California at Los Angeles, Institute of Archaeology, Monograph
UCLAPap University of California at Los Angeles, Institute of Archaeology, Occasional Paper
UgaritF Ugarit-Forschungen: Internationales Jahrbuch für die Altertumskunde Syrien-Palästinas
UMI University Microfilms
UPMB University of Pennsylvania Museum Bulletin
UppsÅrsskr Uppsala Universitets Årsskrift
VDI Vestnik drevnej istorii
VigChr Vigiliae christianae
VuG Vergangenheit und Gegenwart
WeltIsl Die Welt des Islam
WJh Wiener Jahreshefte
WKP Wochenschrift für klassische Philologie
WorldArch World Archaeology
WPZ Wiener prähistorische Zeitschrift
WS Wiener Studien
WürzJbb Würzburger Jahrbücher für die Altertumswissenschaft
WVDOG Wissenschaftliche Veröffentlichungen der Deutschen Orient-Gesellschaft
WZKM Wiener Zeitschrift für die Kunde des Morgenlandes
Xenia Xenia: Semestrale di antichità
YaleBull Yale University Art Gallery Bulletin
YCS Yale Classical Studies
ZA Zeitschrift für Assyriologie und vorderasiatische Archäologie
ZÄS Zeitschrift für ägyptische Sprache und Altertumskunde
ZATW Zeitschrift für die alttestamentliche Wissenschaft
ZChrK Zeitschrift für christliche Kunst
ZDA Zeitschrift für deutsches Altertum
ZDMG Zeitschrift der deutschen morgenländischen Gesellschaft
ZDPV Zeitschrift des deutschen Palästina-Vereins
ZfA Zeitschrift für Archäologie
ZfE Zeitschrift für Ethnologie
ZfK Zeitschrift für Kunstgeschichte
ZfN Zeitschrift für Numismatik
ZivaAnt Ziva antika: Antiquité vivante
ZNTW Zeitschrift für die neutestamentliche Wissenschaft
ZÖstG Zeitschrift für die Österreichischen Gymnasien
ZPE Zeitschrift für Papyrologie und Epigraphik
ZSav Zeitschrift der Savigny-Stiftung für Rechtsgeschichte ZSchwArch Zeitschrift für schweizerische Archäologie und Kunstgeschichte
ZSchwG Zeitschrift für schweizerische Geschichte

2. Standard Reference Works
ABL C.H.E. Haspels, Attic Black-Figured Lekythoi (Paris 1936)
ABV J.D. Beazley, Attic Black-Figure Vase-Painters (Oxford 1956)
AÉpigr L’Année épigraphique: Revue des publications épigraphiques relatives a l’antiquité romaine (Paris 1888-)
AntCr D. Levi and G. Rizza, Antichità cretesi: Studi in onore di Doro Levi. 2 vols. (Catania 1973-1974)
ANRW H. Temporini, ed., Aufstieg und Niedergang der römischen Welt (Berlin 1972-)
ArchHom F. Matz and H.G. Buchholz, eds., Archaeologia Homerica (Göttingen 1967-)
ARV² J.D. Beazley, Attic Red-Figure Vase-Painters. 2nd ed. (Oxford 1963)
ASR C. Robert et al., Die antiken Sarkophagreliefs (Berlin 1890-)
BAPD Beazley Archive Pottery Database (www.beazley.ox.ac.uk)
Beazley Addenda² T.H. Carpenter et al., Beazley Addenda: Additional References to ABV, ARV² and Paralipomena. 2nd ed. (Oxford 1989)
Benndorf-Schöne O. Benndorf and O. Schöne, Die antiken Bildwerke des Lateranensischen Museums (Leipzig 1867)
BMC R.S. Poole, Catalogue of the Greek Coins in the British Museum (London 1873-)
BMCRE H. Mattingly, Coins of the Roman Empire in the British Museum (London 1923-)
BMCRR H.A. Grueber, Coins of the Roman Republic in the British Museum (London 1910)
BrBr H. Brunn, Denkmäler griechischer und römischer Sculptur in historischer Anordnung (Munich 1888-1911)
CAD The Assyrian Dictionary of the Oriental Institute of the University of Chicago (Chicago 1956-2010)
CAT C.W. Clairmont, Classical Attic Tombstones (Kilchberg 1993)
CB L.D. Caskey and J.D. Beazley, Attic Vase Paintings in the Museum of Fine Arts, Boston (Oxford 1931-1963)
CoMIK J. Chadwick et al., Corpus of Mycenaean Inscriptions from Knossos (Cambridge 1986-1998)
CIA Königlich Preussische Akademie der Wissenschaften zu Berlin, Corpus inscriptionum atticarum (Berlin 1873-1897)
CIE C. Pauli et al., Corpus inscriptionum etruscarum (Rome 1964- [repr. of Leipzig 1893-1936])
CIG A. Boeckh et al., Corpus inscriptionum graecarum (Berlin 1828-1877)
CII J.B. Frey, Corpus inscriptionum iudicarum (New York 1975)
CIL Königlich Preussische Akademie der Wissenschaften zu Berlin, Corpus inscriptionum latinarum (Berlin 1893- )
CIS Académie des inscriptions et belles-lettres, Corpus inscriptionum semiticarum (Paris 181-1962)
CMS F. Matz, Corpus der minoischen und mykenischen Siegel (Berlin 1964- )
CPAI Corpus aonderum antiquorum et islamicorum
CVA Corpus vasorum antiquorum (Paris 1923- )
DACL F. Cabrol and E. Leclercq, Dictionnaire d’archéologie chrétienne et de liturgie (Paris 1907-1953)
DarSag C. Daremberg and E. Saglio, Dictionnaire des antiquités grecques et romaines (Paris 1875)
Docs¹ M. Ventris and J. Chadwick, Documents in Mycenaean Greek (Cambridge 1956)
Docs² M. Ventris and J. Chadwick, Documents in Mycenaean Greek. 2nd ed. (Cambridge 1973)
EA P. Arndt and W. Amelung, Photographische Einzelaufnahmen antiker Skulpturen (Munich 1893-1940)
EAA Enciclopedia dell’arte antica, classica e orientale (Rome 1958-1984)
ES E. Gerhard et al., Etruskische Spiegel (Berlin 1843-1897)
Espérandieu E. Espérandieu, Recueil général des bas-reliefs, statues, et bustes de la
Gaule romaine (Paris 1907- )
ET H. Rix, Etruskische Texte: Editio minor (Tübingen 1991)
EVP J.D. Beazley, Etruscan Vase Painting (Oxford 1947)
FGrHist F. Jacoby, Fragmente der griechischen Historiker (Berlin 1923- )
FHG K. Müller, Fragmenta historicorum graecorum (Frankfurt 1975 [repr. of 1841-1938 ed.])
FR A. Furtwängler and K. Reichhold, Griechische Vasenmalerei (Munich 1900-1925)
FRHist T.J. Cornell, ed., The Fragments of the Roman Historians. 3 vols. (Oxford 2013)
GCH C. Kraay et al., An Inventory of Greek Coin Hoards (New York 1973)
Gercke-Norden A. Gercke and E. Norden, Einleitung in die Altertumswissenschaft
(Leipzig 1910-1912)
GGR³ M.P. Nilsson, Geschichte der griechischen Religion. 3rd ed. (Munich 1967)
GORILA L. Godart and J.-P. Olivier, Recueil des inscriptions en Linéaire A (Paris 1976- )
GrCirclB G.E. Mylonas, Grave Circle B of Mycenae (Lund 1964)
HdA Handbuch der Archäologie (Berlin 1931- )
Helbig⁴ W. Helbig, Führer durch die öffentlichen Sammlungen klassischer Altertümer in Rom. 4th ed. (Tübingen 1963-1972)
Heldensage³ F. Brommer, Vasenlisten zur griechischen Heldensage. 3rd ed. (Marburg 1973)
ICr M. Guarducci and F. Halbherr, Inscriptiones creticae (Rome 1935-1950)
ID F. Dürrbach et al., Inscriptions de Délos (Paris 1926-)
IG M. Fraenkel, Inscriptiones graecae (Berlin 1895-)
IGLSyr L. Jalabert and R. Mouterde, Inscriptions grecques et latines de la Syrie (Paris 1929-[1986])
IGRR R. Cagnat, Inscriptiones graecae ad res romanas pertinentes (Chicago 1975)
II A. Ferrua and A. Garzetti, Inscriptiones Italiae (Rome 1948-1986)
IK Inschriften griechischer Städte aus Kleinasien
ILLRP H. Degrassi, Inscriptiones latinae liberae rei publicae (Rome 1957-) ILS H. Dessau, ed., Inscriptiones latinae selectae (Berlin 1892-1916)
IsMEO Istituto italiano per il Medio ed Estremo Oriente
IvE H. Wankel et al., Die Inschriften von Ephesos (Bonn 1979-1984)
Karo G. Karo, Die Schachtgräber von Mykenai (Munich 1930-1933)
KBo Keilschrifttexte aus Boghazköi (Leipzig and Berlin 1916-)
KUB Keilschrifturkunden aus Boghazköi (Berlin 1922-)
KirchPA J.E. Kirchner, Prosopographia attica (Chicago 1981 [repr. of 1901-1903 ed.])
KlPauly K. Ziegler et al., eds., Der kleine Pauly: Lexicon der Antike (Munich 1964-1975)
LGPN Lexicon of Greek Personal Names (Oxford 1987-)
LIMC J. Boardman, Lexicon iconographicum mythologiae classicae (Zurich 1981-2009)
LIMC Online LIMCicon Database (www.limc-france.fr)
LSJ⁹ H.G. Liddell et al., Greek-English Lexicon. 9th ed. (Oxford 1940)
LSJ Online The Online Liddell-Scott-Jones Greek-English Lexicon (www.tlg.uci.edu/lsj)
LTUR E.M. Steinby, ed., Lexicon topographicum urbis romae (Rome 1993)
LTURS A. La Regina, ed., Lexicon topographicum urbis Romae: Suburbium (Rome 2001-2008)
Matz-Duhn F. Matz and F. von Duhn, Antike Bildwerke in Rom (Leipzig 1881-1882)
Migne, PG J.P. Migne, Patrologia graeca (Paris 1928-1936)
Migne, PL J.P. Migne, Patrologia latina (Paris 1879)
MMR² M.P. Nilsson, The Minoan-Mycenaean Religion. 2nd ed. (Lund 1950) Nash² E. Nash, Pictorial Dictionary of Ancient Rome. 2nd ed. (New York 1968)
NTDAR L. Richardson, A New Topographical Dictionary of Ancient Rome (Baltimore 1992)
Neue Pauly H. Cancik and H. Schneider, eds., Der neue Pauly: Enzyklopädie der Antike (Stuttgart 1996-2003)
New Pauly, Antiquity H. Cancik and H. Schneider, eds., Brill’s New Pauly: Encyclopaedia of the Ancient World. Antiquity (Boston 2002-2010)
New Pauly, Classical M. Landfester et al., eds., Brill’s New Pauly: Encyclopaedia of the Ancient World. Classical Tradition (Boston 2006-2011)
New Pauly Online Brill Online Reference Works
(http://referenceworks.brillonline.com/browse/brill-s-new-pauly)
OCD The Oxford Classical Dictionary
OLD Oxford Latin Dictionary
Paralipomena J.D. Beazley, Paralipomena (Oxford 1971)
PECS R. Stillwell et al., eds., Princeton Encyclopedia of Classical Sites (Princeton 1976)
PGC H.G. Buchholz and V. Karageorghis, Prehistoric Greece and Cyprus (London 1973)
PIR² Prosopographia Imperii Romani. 2nd ed. (Berlin and Leipzig 1933-2015) Platner-Ashby S.B. Platner and T. Ashby, A Topographical Dictionary of Ancient
Rome (London 1929)
RE A. Pauly and G. Wissowa, Real-Encyclopädie der Classischen Altertumswissenschaft (1893-1978)
RIC H. Mattingly et al., The Roman Imperial Coinage (London 1923-)
RIC² H. Mattingly et al., The Roman Imperial Coinage. 2nd rev. ed. (London 2007-)
Roscher W.H. Roscher, Ausführliches Lexikon der griechischen und römischen Mythologie (Leipzig 1884-1937)
RPC Roman Provincial Coinage (1992-)
RSGR S. Reinach, Répertoire de la statuaire grecque et romaine (Paris 1897-1924)
RVAp A.D. Trendall and A. Cambitoglou, The Red-Figured Vases of Apulia (Oxford 1978-)
SEG Supplementum epigraphicum graecum (Leiden 1923-)
SIG W. Dittenberger, Sylloge inscriptionum graecarum (Leipzig 1883-)
SNG Sylloge nummorum graecorum
Stuart Jones, Cap. H. Stuart Jones, A Catalogue of the Ancient Sculptures Preserved in the
Municipal Collections of Rome: The Sculptures of the Museo
Capitolino (Oxford 1926)
Stuart Jones, Cons. H. Stuart Jones, A Catalogue of the Ancient Sculptures Preserved in the Municipal Collections of Rome: The Sculptures of the Palazzo dei Conservatori (Oxford 1912)
ThLE M. Pallottino and M.P. Angeletti, Thesaurus linguae etruscae (Rome 1978-)
TKB G. Mylonas, O taphikos kyklos B ton Mykenon (Athens 1972-1973)
TLE² M. Pallottino, Testimonia linguae etruscae. 2nd ed. (Florence 1968)
TLG³ L. Berkowitz et al., Thesaurus Linguae Graecae Canon of Greek Authors and Works. 3rd ed. (Oxford 1990)
TLG Online Thesaurus Linguae Graecae: A Digital Library of Greek Literature (www.tlg.uci.edu)
TLL R. Estienne and J. Hollins, Thesaurus linguae latinae (London 1734-1735)
Travlos, Athens I. Travlos, Pictorial Dictionary of Ancient Athens (London 1971)
Travlos, Attika I. Travlos, Bildlexikon zur Topographie des antiken Attika (Tübingen1988)




Adalya Submission Guidelines is partially based on AJA Author Guide.

ADALYA ETİK YAYIN POLİTİKASI


1) Kişisel Verilerin Korunması: Adalya’da değerlendirilen çalışmalarda gerçek kişilere ait kişisel veriler Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun kapsamında koruma altındadır. Yazara ait hiç bir bilgi üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşılmaz.
2) Adalya Açık erişim politikasını benimseyen bir dergidir ve yayımladığı içeriği doğrudan açık erişime ücretsiz sunmaktadır. Dergi, yayımladığı içerikle bilimin Açık Erişim Politikası (https://www.budapestopenaccessinitiative.org/boai-10-translations/turkish-translation) ile desteklenmesi ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kullanıcılar, AKMED’den izin almaksızın Adalya’nın makalelerini tam metin olarak okuyabilir, dağıtabilir, makalelerin çıktısını alabilir ve kaynak göstererek makalelere bağlantı verebilir.
3) Ücretlendirme: ADALYA dergisi makale gönderimi, değerlendirilmesi, yayınlanması ve benzeri süreçlerde hiç bir ücret talep etmemektedir. Dergi ayrıca, sponsorluk ve reklam teliflerini de kabul etmemektedir.
4) Değerlendirme: Dergi editörleri son makale kabul tarihinden önce sunulan her makaleyi Adalya Submission Guidelines’da belirtilen hususlara uygun olup olmadığını kontrol ederek editoryal incelemeden geçirirler. Adalya, bilim dünyasına özgün çalışmalar sunmayı amaçlamaktadır. Dergiye çalışmalarını gönderen yazar/lar söz konusu yazının daha önce başka bir yerde yayımlanmadığını ya da yayımlanmak üzere bir başka yere gönderilmemiş olduğunu kabul etmiş sayılırlar. Dergi ilkelerine uymayan makaleler dergiye kabul edilmezler. Ön değerlendirme ve intihal denetimini başarıyla geçen makaleler hakem değerlendirme süreci için en az iki hakeme gönderilir.
5) İntihal Denetimi: Adalya’ya kabul edilen tüm çalışmalar yardımcı programlar (iThenticate) aracılığıyla intihal denetiminden geçirilmektedir. İntihal denetimi sonucunda ortaya çıkan eşleşmeler incelenir ve bir intihal raporu oluşturulur. Benzerlik oranı %20'dir ve bu oranın altında olan makaleler yayına kabul edilir. Bu oranı aşan makaleler ayrıntılı olarak incelenirler. Hakemlerden bu konuda bir değerlendirme yapmaları talep edilebilir. Düzenlenen rapor doğrultusunda çalışma ya yayın sürecinden çıkartılır ya da yazarlardan çalışmalarındaki ilgili bölümlere ilişkin düzeltme yapmaları istenebilir. Dergi yönetimi bu konuda yaptırım kararı alma ve gerektiğinde derginin tarandığı dizin ve ilgi kurumlara durumu bildirme yetkisine sahiptir.
6) Kör Hakemlik Süreci: Makalelerin değerlendirilmesinde kör hakemlik süreci işletilmektedir. Makaleler, bağımsız ve kurum dışı (external/independent) en az iki konu hakemi tarafından değerlendirir. Bir makalenin yayınlanabilmesi için en az iki olumlu hakem görüşü gereklidir. Hakemler değerlendirdikleri makalelere ilişkin Hakem Değerlendirme Formu’nu doldururlar. Hakemler değerlendirdikleri makalenin yayımlanabilir olup olmadığına ilişkin kararları ile kararlarına ilişkin gerekçelerini de bu formda belirtirler. Önerilerinde kullandıkları üslubun kibar, saygılı ve bilimsel olması gerekmektedir. Saldırgan, saygısız ve öznel kişisel yorumlardan kaçınmalıdır. Bu tür bilimsel olmayan yorumlarda bulundukları tespit edildiğinde yorumlarını yeniden gözden geçirmeleri ve düzeltmeleri dergi yönetimi tarafından talep edilir. Hakemlerin kendilerine verilen süre içerisinde değerlendirmelerini tamamlamaları gerekmekte ve burada belirtilen etik sorumluluklara uymaları beklenmektedir.
7) Geri Çekme Politikası: Bünyesinde özgün makalelere yer veren Adalya dergisinin yayın yönetimi, yayın politikası gereği henüz değerlendirme aşamasında veya dergide yayımlanmış bir makaleye dair etik olmayan bir durum şüphesinin oluşması veya telif hakkı ihlali halinde, söz konusu çalışma hakkında incelemelerde bulunabilir. Yapılan incelemeler sonucunda bu amaçla değerlendirilen yazıda telif hakları ya da araştırma etiğine uygun olmayan bir durum tespit edildiği takdirde ilgili çalışma yayın sürecinden geri çekilerek çalışmasının yazarına/yazarlarına bilgilendirme yapılır.

Bu durumu tespit edilen yayınlanmış çalışmayla ilgili olarak Adalya Yayın Yönetimi’nin yapması gereken işlemler mevcuttur. Bu bağlamda dijital ortamdaki çalışmanın ilk sayfasına "Geri Çekildi" ibaresi konulur. Bilim dünyasını bilgilendirmek amacıyla çalışma ile ilgili olarak geri çekilme nedenleri sebepleri, Adalya Yayın Yönetimi’nin uygun görmesi halinde ilgili kurum ve kuruluşların konu hakkındaki bildirimleri ile birlikte yayınlanır. Adalya’nın dizinlendiği kurum ve kuruluşlara bu geri çekme bildiriminin iletilmesi yine dergi yönetiminin kararına bağlıdır.

Eğer dergi editörleriyle iletişime geçen çalışma sahibinin kendisinden henüz yayımlanmış, hakem sürecinden geçerek kabul edilmiş, ya da değerlendirme aşamasındaki çalışmalarıyla ilgili bir geri çekme talebi gelir ise Adalya Yayın Yönetim bunu ivedilikle işleme alacaktır. Bu işlemin yapılabilmesi için yazar/yazarların geri çekme isteklerini kaleme aldıkları bir belge hazırlayıp her bir yazarın ıslak imzasıyla imzalayarak Adalya dergisi e-postasına (adalya@ku.edu.tr) iletmesi gereklidir. Adalya Yayın Yönetim başvuruyu inceleyip karar vermeden önce yazarların çalışmalarını başka bir dergiye yayınlanması için göndermeleri kesinlikle etik bir davranış değildir.
7) Yayın Etiği: ADALYA yürütülen tüm süreçlerde ve Yazar, Hakem, Editör, Yayıncı ve Okuyucu sorumlulukları bağlamında yayın etiğine ilişkin uluslararası bir standart olarak kabul gören Committee on Publication Ethics’in (COPE) politikalarını benimsemekte ve yönergelerini takip etmektedir.
8) Erken Görünüm: Dergiye gönderildikten sonra değerlendirme aşamasını tamamlayarak kabul edilen ve kabulden sonraki süreçleri tamamlanan çalışmalar, dergi yönetimi tarafından karar verilmesi durumunda bilimsel bilginin güncel bir şekilde yayılması amacıyla elektronik ortamda DOI numaralarıyla ve erken görünümde kullanıcı erişimine sunulabilirler. Erken görünümde yayımlanan çalışmalar editör kurulunun uygun bulduğu cilt ve sayıda sayfa sayısı verilerek yayımlanabilir ve erken görünümden kaldırılır. Erken görünümdeki çalışmalar normal sayıda yayımlanacak son sürüm olmayabilir. Çalışmaların yayımlanacak son versiyonlarında küçük düzeltmeler yapılabilir.
9) Arşiv: Adalya’ya ait tüm sayılar Koç Üniversitesi AKMED dijital arşivlerinde saklanmaktadır.
10) DOI Numarası, Digital Object Identifier (DOI) elektronik ortamda yayımlanan çalışmaların, tanımlanmasına, resmi ve özgün kopyasına erişilmesine olanak sağlayan bir erişim adresidir. Adalya yayın süreçlerinin ardından kabul alan çalışmalara DOI numarası atayacak ve çalışmanın elektronik ortamdaki resmi bilgilerini güvence altına alınacaktır.
11) Telif Hakkı ve İzinler: Adalya telif hakları konusunda doğacak sıkıntılardan dolayı sorumluluk kabul etmez. Yazar/lar bu konuda sorumluluğu kabul etmiş olurlar ve kullandıkları kaynak ve materyallerin telif hakkı ve kullanım izinlerini önceden sağlamakla ve kontrol etmekle sorumludurlar. Dergi açık kaynak erişim politikasını benimsemektedir. Bu nedenle dergideki tüm makalelerin içeriği erişime açıktır.

Dergide yayınlanan tüm makaleler “Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY-NC-SA 4.0) lisansına tabidir. Bu lisans ile taraflar, Adalya dergisinde yayımlanan tüm makaleleri ve görselleri; atıfta bulunarak dağıtabilir, kopyalayabilir, üzerinde çalışmalar yapabilir, yine sahibine atıfta bulunarak türevi çalışmalar yapabilirler. Lisans hakkında daha fazla bilgi almak için bk.: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.tr. Adalya, yayımlanan içeriklerin telif hakkına sahiptir. Bu hakkı, yazarlardan çalışmalarına ilişkin imzalı olarak alınan Telif Hakkı Devir formu ile edinmektedir. Yazarlar, Telif Hakkı Devir Formu’nu imzalanarak editörlere iletmek zorundadırlar. Bu formu imzalayarak göndermeyen yazarların makaleleri yayımlanmayacaktır. Bütün yazarlar, makaleleri editör ve hakem sürecini geçtikten sonra yayınlandığında, telif hakkının Adalya dergisine ait olduğunu, açık kaynak erişimini ve CC BY-NC-SA 4.0’ın koşullarını kabul etmiş olurlar.
12) Dergide yayımlanan eserlerin sorumluluğu yazarlarına aittir.
13) Adalya dergisi hiç bir çıkar gözetmez.


Ücretsiz

Submition Date for ADALYA

The submission of the articles is between 1 September and 30 November.

Please submit your articles to the mail address adalya@ku.edu.tr in this date range; post or cargo will not be accepted. Submissions shoul be made before November 30.