BibTex RIS Cite

Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları

Year 2004, Volume: 2 Issue: 6, 22 - 26, 01.12.2004

Abstract

Bu çalışmanın amacı Ankara'da farklı sosyoGİRİŞ Alerji ve aşırı hassasiyet adını verdiğimiz ekonomik bölgede bulunan iki okuldaki öğrencilerin süt ve ürünlerini tüketim sıklığı ile bunlara karşı alerjileri olup olmadığını saptamaktır. Farklı sosyo-ekonomik bölgelerde bulunan iki okuldan yaşları 11-15 yıl arasında değişen 164 kız ve 319 erkek öğrenci rasgele örneklem seçimiyle araştırmaya alınmışlardır. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgedeki öğrenciler I. grubu yüksek bölgedekiler ise II. grubu oluşturmuştur. Öğrencilerin yiyecek tüketim miktarı, sıklıkları ve hassasiyetleri ile diş sağlıkları soruşturma yöntemiyle, boy ve ağırlıkları ise esnemeyen mezur ve hassas baskül ile ölçülmüştür. İki grup Vücut Kütle Göstergesi VKG yönünden karşılaştırıldığında, çok zayıf, hafif şişman alt grupları ile toplam bireyleri arasında fark istatistiksel önemli bulunmuştur p

References

  • Çetinkaya F, 1998. Besin ve İlaç Allerjileri Çocuk ve Allerji İkinci Basım, Sayfa 70, 1998 İstanbul
  • Foucard, T Besinlere karşı ters reaksiyonlar Klinic Gelişim 3;672-675,1990
  • Yakacıklı,S. Besin allerjilerinin İmmnopatolojisi, I. Allerjik Hastalıklar Sempozyumu2 Haziran 1983, Ankara
  • Tulga H. Allerjik Hastalıklar Duran ofset Matbaacılık 1987
  • Bilgiç A. Allerjik Hastalıkların Tedavisinde Diyetin Yeri ve Önemi, Allerjik Hastalıklar Sempozyumu2 Haziran 1983, Ankara
  • Durumunun Saptanması Diyet El Kitabı, 99, 4. baskı, Hatiboğlu
  • Yayınevi, 2002 Ankara. 9. Muller L,T, Louis H, Allergy in Children. WB Saunders
  • Company 28:128-132, 1970, London 10.
  • Image Perceptions of Urban Adolescent Females Journal of Youth and
  • Adolescence , Vol 31 :6 443-4450, 2002 11.
  • to Food Allergy. Allergy 56:Suppl .67 :5-8, 2001 12.
  • Strategies. American Academy of Allergy. Asthma and Immunology
  • th Annual Meeting;2000 13.
  • Children W B Saunders Company,128, 1970, London 14.
  • consumption among urban and rural adolescents in Ghana.
  • Community Dentistry and Oral Epidemiology. 28;443-450, 2000 15.
  • baskı, Hatiboğlu Yayınevi, 2002, Ankara. 16.
  • Sucrose Consumption on caries in 6-to-11-year-old Italian schoolchildren
  • Eurpean Journal of Epidemiology 13; 6: 659- 64, 1997 17.particular focus on anticariogenesis. Nutrition. 134:4:989S-95S, 2004
  • Tuft Lois, Mueller Harry Louis. Food Allergy. Allergy in Children W B Saunders Company,128, 1970, London
  • Blay D, Astrom AN, Haugejorden. Oral hygiene and sugar onsumption among urban and rural adolescents in Ghana Community Dentistry and Oral Epidemiology. 28;443-450, 2000
  • Baysal Ayşe. Çocukların Beslenmesi, Beslenme, 439, 9.baskı, Hatiboğlu Yayınevi, 2002, Ankara
  • Petti S, simonetti R, Simonetti D'Area. The Effect of Milk and Sucrose Consumption on caries in 6-to-11-year-old Italian schoolchildren Eurpean Journal of Epidemiology 13; 6: 659- 64, 1997
  • Aimutis Wr. Bioactive Properties of Milk Proteins with particular focus on anticariogenesis. Nutrition. 134:4:989S-95S, 2004

Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları

Year 2004, Volume: 2 Issue: 6, 22 - 26, 01.12.2004

Abstract

The aim of the study is to asses the frequency of milk and milk products consumption and allergic reactions of the students that are found in different socio-economic regions in Ankara. Children with varying ages between 11-15 years 164 girl,319 boy were chosen randomly from different socio economic regions of Ankara. Food consumptions, food sensitivity and dental health of the children were taken by questionnaires and inflexible tapes and sensible weight scale are used to measure height and weight. When Body Mass Index BMI was compared, statistically significant differences were found between wasted ,overweight and total number of students p

References

  • Çetinkaya F, 1998. Besin ve İlaç Allerjileri Çocuk ve Allerji İkinci Basım, Sayfa 70, 1998 İstanbul
  • Foucard, T Besinlere karşı ters reaksiyonlar Klinic Gelişim 3;672-675,1990
  • Yakacıklı,S. Besin allerjilerinin İmmnopatolojisi, I. Allerjik Hastalıklar Sempozyumu2 Haziran 1983, Ankara
  • Tulga H. Allerjik Hastalıklar Duran ofset Matbaacılık 1987
  • Bilgiç A. Allerjik Hastalıkların Tedavisinde Diyetin Yeri ve Önemi, Allerjik Hastalıklar Sempozyumu2 Haziran 1983, Ankara
  • Durumunun Saptanması Diyet El Kitabı, 99, 4. baskı, Hatiboğlu
  • Yayınevi, 2002 Ankara. 9. Muller L,T, Louis H, Allergy in Children. WB Saunders
  • Company 28:128-132, 1970, London 10.
  • Image Perceptions of Urban Adolescent Females Journal of Youth and
  • Adolescence , Vol 31 :6 443-4450, 2002 11.
  • to Food Allergy. Allergy 56:Suppl .67 :5-8, 2001 12.
  • Strategies. American Academy of Allergy. Asthma and Immunology
  • th Annual Meeting;2000 13.
  • Children W B Saunders Company,128, 1970, London 14.
  • consumption among urban and rural adolescents in Ghana.
  • Community Dentistry and Oral Epidemiology. 28;443-450, 2000 15.
  • baskı, Hatiboğlu Yayınevi, 2002, Ankara. 16.
  • Sucrose Consumption on caries in 6-to-11-year-old Italian schoolchildren
  • Eurpean Journal of Epidemiology 13; 6: 659- 64, 1997 17.particular focus on anticariogenesis. Nutrition. 134:4:989S-95S, 2004
  • Tuft Lois, Mueller Harry Louis. Food Allergy. Allergy in Children W B Saunders Company,128, 1970, London
  • Blay D, Astrom AN, Haugejorden. Oral hygiene and sugar onsumption among urban and rural adolescents in Ghana Community Dentistry and Oral Epidemiology. 28;443-450, 2000
  • Baysal Ayşe. Çocukların Beslenmesi, Beslenme, 439, 9.baskı, Hatiboğlu Yayınevi, 2002, Ankara
  • Petti S, simonetti R, Simonetti D'Area. The Effect of Milk and Sucrose Consumption on caries in 6-to-11-year-old Italian schoolchildren Eurpean Journal of Epidemiology 13; 6: 659- 64, 1997
  • Aimutis Wr. Bioactive Properties of Milk Proteins with particular focus on anticariogenesis. Nutrition. 134:4:989S-95S, 2004
There are 24 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Meral Aksoy This is me

Suna Vardar This is me

Ganime Gümüşsoy This is me

Müjgan Öztürk This is me

Publication Date December 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 2 Issue: 6

Cite

APA Aksoy, M., Vardar, S., Gümüşsoy, G., Öztürk, M. (2004). Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları. Akademik Gıda, 2(6), 22-26.
AMA Aksoy M, Vardar S, Gümüşsoy G, Öztürk M. Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları. Akademik Gıda. December 2004;2(6):22-26.
Chicago Aksoy, Meral, Suna Vardar, Ganime Gümüşsoy, and Müjgan Öztürk. “Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt Ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları”. Akademik Gıda 2, no. 6 (December 2004): 22-26.
EndNote Aksoy M, Vardar S, Gümüşsoy G, Öztürk M (December 1, 2004) Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları. Akademik Gıda 2 6 22–26.
IEEE M. Aksoy, S. Vardar, G. Gümüşsoy, and M. Öztürk, “Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları”, Akademik Gıda, vol. 2, no. 6, pp. 22–26, 2004.
ISNAD Aksoy, Meral et al. “Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt Ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları”. Akademik Gıda 2/6 (December 2004), 22-26.
JAMA Aksoy M, Vardar S, Gümüşsoy G, Öztürk M. Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları. Akademik Gıda. 2004;2:22–26.
MLA Aksoy, Meral et al. “Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt Ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları”. Akademik Gıda, vol. 2, no. 6, 2004, pp. 22-26.
Vancouver Aksoy M, Vardar S, Gümüşsoy G, Öztürk M. Farklı Sosyo Ekonomik Bölgedeki Öğrencilerin Süt ve Ürünlerine Karşı Alerjik Durumları. Akademik Gıda. 2004;2(6):22-6.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).