Bu çalışma, yumurta tavuk diyetlerine ilave edilen kekik (Tymus vulgaris) otunun kan serumu ve
yumurta sarısında trigliserid ve kolesterol seviyesi ile dışkıda E.coli sayısı üzerine etkisini araştırmak
amacıyla yapılmıştır. Çalışmada 24 haftalık yaşta 64 adet Lohmann LSL hibrit yumurtacı tavuk dört gruba
ayrılmıştır. Her grup dört tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Diyetler, bazal yeme sırasıyla % 0, 0,1,
0,5 ve 1 oranında kekik otu ilave edilerek hazırlanmıştır.
Yemlere katılan kekik otu yumurta sarısı trigliserid ve kolesterol oranını etkilemezken, % 0.1 kekik
otu ilavesinin kan serumu trigliserid ve kolesterol seviyesini önemli derecede düşürdüğü tespit edilmiştir. Yumurta tavuğu diyetlerinde % 0,1 ve 0,5 düzeyinde kekik otu kullanılması dışkıda E.coli sayısını
önemli derecede azaltmıştır.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | March 31, 2011 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 12 Issue: 2 |