BibTex RIS Cite

Gelecekte Kütüphaneler ve Üniversite Kütüphanelerinde Yenilikçi Yaklaşımlar / Libraries in the Future and Innovative Approaches in University Libraries

Year 2016, Volume: 20 Issue: 3, 0 - 0, 19.11.2016

Abstract

Bilişim teknolojileri günümüz toplumlarının sahip olduğu pek çok yapıyı değiştirmektedir. Üniversite kütüphaneleri de değişim sürecinden etkilenmektedir. Kütüphaneler geçmişte bazı nedenlere bağlı olarak değişim yaşamıştır. Araştırmada üniversite kütüphanelerinde günümüzde yaşanan değişimi ve gelecekte yaşanabilecek muhtemel değişiklikleri daha iyi tespit edebilmek için kütüphanelerde tarihten günümüze yaşanan değişim irdelenmiştir. Daha sonra bilişim teknolojilerinin günümüz kütüphaneciliğine olan yansımaları değerlendirilmektedir. Son olarak üniversite kütüphanelerinde yaşanabilecek değişime karşı saptamalar yapılmaktadır ve sorunlara yönelik öneriler sunulmaktadır.

Anahtar Kelimler: Üniversite Kütüphaneleri, Bilişim Teknolojileri, Üniversite Kütüphanelerinde Değişim

Abstract: Information technology changes many structures that today's societies own. University libraries are also affected by this change. Libraries have experienced many changes in the past due to some reasons. In this study in order to better identify the changes that taking place at today’s university libraries and possible changes that may occur in the future at these places, the alteration taking place in those libraries from the past to the present are discussed. Later reflections of the contemporary library of information technology is discussed. Finally determinations are made about change that may occur in the university library and recommendations are offered for the problems.

Keywords: University Libraries, Information Technology, Changes in University Libraries

Makale Geliş Tarihi: 24.05.2016

Makale Kabul Tarihi: 11.07.2016



Year 2016, Volume: 20 Issue: 3, 0 - 0, 19.11.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

Hüseyin Odabaş

Publication Date November 19, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 20 Issue: 3

Cite

APA Odabaş, H. (2016). Gelecekte Kütüphaneler ve Üniversite Kütüphanelerinde Yenilikçi Yaklaşımlar / Libraries in the Future and Innovative Approaches in University Libraries. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 20(3).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.