BibTex RIS Cite

TÜRKİYE'DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ

Year 1981, Volume: 12 Issue: 2-3, - , 30.12.2010

Abstract

ÖZET
Dünya ülkelerinde çok yıl/ık ve yıl/ık olarak üretiler yağlı tohumlu bitkiler"
den yağ üreti/mekıedir. Fakat, en çok üretilen bitkiler ylllık olarak üretilenlerdir.
Son yıllarda yıllık üretilen yağlı tohumlu bitkilerin üretiminde hızlı bir artış görülmektedir.
Üretilen yağ miktarı, tüketimi tam olarak karşı/amadığı, özellikle gelişmiş
veya gelişmekte olan Türkiye gibi ülkelerin artan nüfus ve hayat düzeyine paralel
olarak, tüketim oranında yağ ilreti/emediğinden, ülke/erin birçoğu yağ tüketim açığını,
karşı/ama çabasınadܧmektedir/er.
Artan nüfusu gereğince bes/emek ve sanayinin tüketimini karşılamak üzere,
daha fazla yağlı tohum ve yağ üretimi zorun/u/uğu her yıl bir kat daha hissedilmektedir.

Year 1981, Volume: 12 Issue: 2-3, - , 30.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Ahmet Kurt This is me

Reşat Yamankaradeniz This is me

Publication Date December 30, 2010
Published in Issue Year 1981 Volume: 12 Issue: 2-3

Cite

APA Kurt, A., & Yamankaradeniz, R. (2010). TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(2-3).
AMA Kurt A, Yamankaradeniz R. TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;12(2-3).
Chicago Kurt, Ahmet, and Reşat Yamankaradeniz. “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12, no. 2-3 (December 2010).
EndNote Kurt A, Yamankaradeniz R (December 1, 2010) TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12 2-3
IEEE A. Kurt and R. Yamankaradeniz, “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 12, no. 2-3, 2010.
ISNAD Kurt, Ahmet - Yamankaradeniz, Reşat. “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12/2-3 (December 2010).
JAMA Kurt A, Yamankaradeniz R. TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12.
MLA Kurt, Ahmet and Reşat Yamankaradeniz. “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 12, no. 2-3, 2010.
Vancouver Kurt A, Yamankaradeniz R. TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12(2-3).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/