BibTex RIS Kaynak Göster

TÜRKİYE'DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ

Yıl 1981, Cilt: 12 Sayı: 2-3, - , 30.12.2010

Öz

ÖZET
Dünya ülkelerinde çok yıl/ık ve yıl/ık olarak üretiler yağlı tohumlu bitkiler"
den yağ üreti/mekıedir. Fakat, en çok üretilen bitkiler ylllık olarak üretilenlerdir.
Son yıllarda yıllık üretilen yağlı tohumlu bitkilerin üretiminde hızlı bir artış görülmektedir.
Üretilen yağ miktarı, tüketimi tam olarak karşı/amadığı, özellikle gelişmiş
veya gelişmekte olan Türkiye gibi ülkelerin artan nüfus ve hayat düzeyine paralel
olarak, tüketim oranında yağ ilreti/emediğinden, ülke/erin birçoğu yağ tüketim açığını,
karşı/ama çabasınadܧmektedir/er.
Artan nüfusu gereğince bes/emek ve sanayinin tüketimini karşılamak üzere,
daha fazla yağlı tohum ve yağ üretimi zorun/u/uğu her yıl bir kat daha hissedilmektedir.

Yıl 1981, Cilt: 12 Sayı: 2-3, - , 30.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ahmet Kurt Bu kişi benim

Reşat Yamankaradeniz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1981 Cilt: 12 Sayı: 2-3

Kaynak Göster

APA Kurt, A., & Yamankaradeniz, R. (2010). TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(2-3).
AMA Kurt A, Yamankaradeniz R. TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;12(2-3).
Chicago Kurt, Ahmet, ve Reşat Yamankaradeniz. “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12, sy. 2-3 (Aralık 2010).
EndNote Kurt A, Yamankaradeniz R (01 Aralık 2010) TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12 2-3
IEEE A. Kurt ve R. Yamankaradeniz, “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 12, sy. 2-3, 2010.
ISNAD Kurt, Ahmet - Yamankaradeniz, Reşat. “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 12/2-3 (Aralık 2010).
JAMA Kurt A, Yamankaradeniz R. TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12.
MLA Kurt, Ahmet ve Reşat Yamankaradeniz. “TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 12, sy. 2-3, 2010.
Vancouver Kurt A, Yamankaradeniz R. TÜRKİYE’DE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİNDE AYÇİÇEĞİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;12(2-3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/