Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı adına
Prof. Dr. Mehmet BİBER
2013 yılında Ardahan Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun olan Ferhat Uzunkaya, 2015 yılında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, “İsmail Gaspıralı Anlatılarında Yapı ve İzlek” (2017) adlı çalışması ile yüksek lisans, “1980 Sonrası Türk Romanında Yabancılaşma” (2020) adlı teziyle de doktora eğitimini tamamladı. 2011-2012 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nde “Mevlana Değişim Programı” kapsamında öğrenim gördü ve programın Türkiye’deki ilk temsilcisi oldu. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz danışmanlığında akademik çalışmalar yapmak üzere 2016-2017 yılları arasında Maltepe Üniversitesi'nde görev yaptı. Halen Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Züleyha Hande Akata, 1990 Ankara doğumludur. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında tamamladıktan sonra 2012 yılında Ardahan Üniversitesine ÖYP araştırma görevlisi olarak atanmıştır. Akata, yüksek lisansını Ardahan Üniversitesinde 2016 yılında “Genel ağ (İnternet) dili kullanımında yeni ögeler” başlıklı tez çalışmasıyla tamamlamıştır. Yine Ardahan Üniversitesinde 2022 yılında “Kenzü's-Saʿâde: Giriş, metin, dil içi aktarım, dizin ve tıpkıbasım” başlıklı doktora çalışmasını başarıyla sunarak Doktor unvanını almıştır. Akata, halen Ardahan Üniversitesinde görev yapmaktadır. Uzmanlık alanı Yeni Türk Dili olan Akata’nın başlıca çalışmaları; dilbilim toplumdilbilim ve göstergebilimdir.
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları alanında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamlamıştır.
1984 yılında Tarsus/Mersin’de dünyaya gelen Gürhan Çopur, ilköğrenimini Tarsus’ta, ortaöğrenimini Mersin, Adana ve Antalya’da tamamladı. 2011 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. 2013 yılında Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görevine başladı. Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, “Gürsel Korat’ın Romanlarında Yapı ve İzlek” adlı çalışmasıyla Yüksek Lisans (2014); “Ayla Kutlu’nun Romanlarında Yapı ve İzlek” başlıklı çalışmasıyla da Doktora öğrenimini tamamladı (2018). Gürhan Çopur, 2015-16 yılları arasında Yunus Emre Enstitüsünün görevlendirmesiyle Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesinde Türkçe okutmanlığı yaptı. Lisans ve lisansüstü eğitimi süresince çeşitli dergilerde makaleleri yayımlanan Çopur, Yeni Türk Edebiyatı alanında çalışmalarına devam etmektedir. Tarihî Roman, Millî Romantik Türk Şiiri, Türk Öyküsü konularında yayımlanmış tebliğleri, makaleleri vardır. Gürhan Çopur, Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi
Özer Şenödeyici, 1981 yılında İzmit’te doğdu. Lise öğrenimini tamamlayıncaya kadar bu şehirde yaşadıktan sonra, 1999 yılında lisans öğrenimi için Ankara’ya geldi. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü 2003 yılında bitirdi. Aynı yıl, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eski Türk Edebiyatı bilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitimi devam ederken Gazi Üniversitesi Kırşehir Fen-Edebiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı (Aynı fakülte daha sonra Ahi Evran Üniversitesi’nin bir birimi oldu). 2006 yılında yüksek lisansını tamamladı ve doktora eğitimine başladı. 2007 yılında Sultan Hanım’la evlendi. 2011 yılında Eski Türk Edebiyatı sahasında doktorasını tamamladı. Aynı yıl içinde askerlik vazifesini ifa etti ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2013 yılında Doçent unvanını aldı. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne atandı. Halen bu görevini devam ettirmekte olan Şenödeyici, bir çocuk babasıdır.
Prof. Dr.
Bahar
GÜNEŞ
+90 312 596 47 91
bahar.demir@asbu.edu.tr
Prof. Dr. Bahar GÜNEŞ (Prof. Temsilcisi-Müt. ve Ter. Bölüm Başkanı)
Akademik Personel
İdari Görev
Bölüm Başkanı
Görevler
Fakülte Kurulu Üyesi
Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Birim Personelimi
Evet
Anabilim Dalı
Rus Dili ve Edebiyatı
Doktora, Ünv Adı, Yıl
Puşkin Rus Dili Enstitüsü, 2009
Görev Tanımı
Görev Tanımı (161.83 KB)
Bölüm
Rusça Mütercim ve Tercümanlık
Prof. Dr. Bahar Güneş, Hacettepe Üniversitesi'nde akademik faaliyet yürüten bir öğretim üyesidir. Eğitim geçmişi ve mesleki deneyimleri hakkında detaylı bilgi bulunmakta olup, çeşitli araştırma alanları ve projeleri bulunmaktadır.