BibTex RIS Cite

Investigation of Hen and Quail Egg Yolks for Aerobic Microorganisms Retailed in Aydın City

Year 2006, Volume: 3 Issue: 2, 99 - 104, 01.06.2006

Abstract

-

Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi

Year 2006, Volume: 3 Issue: 2, 99 - 104, 01.06.2006

Abstract

Bu araştırmada, Aydın ilinde çeşitli satış noktalarından satın alınan 500 yumurtanın yumurta sarıları (400 tavuk,100 bıldırcın) aerobik mikroorganizmaların varlığı yönünden incelenmiştir. Tavuk yumurtalarından 159 (% 39,8) ’ukontamine bulunarak, bu yumurtalardan toplam 165 mikroorganizma izolasyonu yapılmıştır. Tavuk yumurta sarılarından 80 Staphylococcus spp., 21 Micrococcus spp., 13 Bacillus spp., 13 E. coli, 10 Pseudomonas spp., 10 Proteusspp., altı Klebsiella spp., üç Enterobacter spp., üç Acinetobacter spp., iki Streptecoccus spp., iki Citrobacter spp., ikiadet Shigella spp. izolasyonu yapılmıştır. İncelenen bıldırcın yumurtalarının ise 36 (% 36,0)’sı kontamine bulunmuş ve46 mikroorganizma izolasyonu yapılmıştır. Bıldırcın yumurta sarılarından 13 Pseudomonas spp., 10 E. coli, yediProteus spp., beş Micrococcus spp., dört Bacillus spp., üç Staphylococcus spp., iki Enterobacter spp., bir Shigella spp.,bir adet Klebsiella spp. izolasyonu gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak, bu yumurtaların yeterince pişirilmeden tüketildikleritakdirde halk sağlığı açısından tehlikeli olabilecekleri kanısına varılmıştır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

S. Türkyılmaz This is me

F. Kök This is me

O. Kaya This is me

Publication Date June 1, 2006
Submission Date June 24, 2014
Published in Issue Year 2006 Volume: 3 Issue: 2

Cite

APA Türkyılmaz, S., Kök, F., & Kaya, O. (2006). Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 3(2), 99-104.
AMA Türkyılmaz S, Kök F, Kaya O. Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. June 2006;3(2):99-104.
Chicago Türkyılmaz, S., F. Kök, and O. Kaya. “Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3, no. 2 (June 2006): 99-104.
EndNote Türkyılmaz S, Kök F, Kaya O (June 1, 2006) Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3 2 99–104.
IEEE S. Türkyılmaz, F. Kök, and O. Kaya, “Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, vol. 3, no. 2, pp. 99–104, 2006.
ISNAD Türkyılmaz, S. et al. “Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 3/2 (June 2006), 99-104.
JAMA Türkyılmaz S, Kök F, Kaya O. Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2006;3:99–104.
MLA Türkyılmaz, S. et al. “Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk Ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 2, 2006, pp. 99-104.
Vancouver Türkyılmaz S, Kök F, Kaya O. Aydın İlinde Tüketime Sunulan Tavuk ve Bıldırcın Yumurta Sarılarının Aerobik Mikroorganizmalar Yönünden İncelenmesi. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2006;3(2):99-104.