BibTex RIS Cite

Texture in Food

Year 2010, Volume: 7 Issue: 1, 35 - 42, 01.03.2010

Abstract

-

Besinlerde Tekstür

Year 2010, Volume: 7 Issue: 1, 35 - 42, 01.03.2010

Abstract

Tekstür, besinlerin yapısal, mekanik ve yüzey özelliklerinin, görme, işitme, dokunma ve kinestetik yol ile belirlendiği bir kalite kriteridir. Tekstürel özellikler mekanik ve geometrik özellikler olarak sınıflandırılır. Besinlerin tekstürü, objektif ve subjektif metotlar ile ölçülür. Besinlerin tekstürünün subjektif ve objektif değerlendirilmesi tekstür ve tat arasındaki ilişkiyi tanımlayan reolojik modele dayanmaktadır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

N. Ertaş This is me

Y. Doğruer This is me

Publication Date March 1, 2010
Submission Date June 24, 2014
Published in Issue Year 2010 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Ertaş, N., & Doğruer, Y. (2010). Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 7(1), 35-42.
AMA Ertaş N, Doğruer Y. Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. March 2010;7(1):35-42.
Chicago Ertaş, N., and Y. Doğruer. “Besinlerde Tekstür”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7, no. 1 (March 2010): 35-42.
EndNote Ertaş N, Doğruer Y (March 1, 2010) Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7 1 35–42.
IEEE N. Ertaş and Y. Doğruer, “Besinlerde Tekstür”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, vol. 7, no. 1, pp. 35–42, 2010.
ISNAD Ertaş, N. - Doğruer, Y. “Besinlerde Tekstür”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7/1 (March 2010), 35-42.
JAMA Ertaş N, Doğruer Y. Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7:35–42.
MLA Ertaş, N. and Y. Doğruer. “Besinlerde Tekstür”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2010, pp. 35-42.
Vancouver Ertaş N, Doğruer Y. Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7(1):35-42.