BibTex RIS Kaynak Göster

Texture in Food

Yıl 2010, Cilt: 7 Sayı: 1, 35 - 42, 01.03.2010

Öz

-

Besinlerde Tekstür

Yıl 2010, Cilt: 7 Sayı: 1, 35 - 42, 01.03.2010

Öz

Tekstür, besinlerin yapısal, mekanik ve yüzey özelliklerinin, görme, işitme, dokunma ve kinestetik yol ile belirlendiği bir kalite kriteridir. Tekstürel özellikler mekanik ve geometrik özellikler olarak sınıflandırılır. Besinlerin tekstürü, objektif ve subjektif metotlar ile ölçülür. Besinlerin tekstürünün subjektif ve objektif değerlendirilmesi tekstür ve tat arasındaki ilişkiyi tanımlayan reolojik modele dayanmaktadır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

N. Ertaş Bu kişi benim

Y. Doğruer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2010
Gönderilme Tarihi 24 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ertaş, N., & Doğruer, Y. (2010). Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 7(1), 35-42.
AMA Ertaş N, Doğruer Y. Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. Mart 2010;7(1):35-42.
Chicago Ertaş, N., ve Y. Doğruer. “Besinlerde Tekstür”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7, sy. 1 (Mart 2010): 35-42.
EndNote Ertaş N, Doğruer Y (01 Mart 2010) Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7 1 35–42.
IEEE N. Ertaş ve Y. Doğruer, “Besinlerde Tekstür”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, c. 7, sy. 1, ss. 35–42, 2010.
ISNAD Ertaş, N. - Doğruer, Y. “Besinlerde Tekstür”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7/1 (Mart 2010), 35-42.
JAMA Ertaş N, Doğruer Y. Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7:35–42.
MLA Ertaş, N. ve Y. Doğruer. “Besinlerde Tekstür”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2010, ss. 35-42.
Vancouver Ertaş N, Doğruer Y. Besinlerde Tekstür. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7(1):35-42.