Yemeklik ve Kahvaltılık Tereyağı ve Nebati Yağların Fiziki ve Kimyevi Yönden Sistematik Muayeneleri
Year 1970,
Volume: 3 Issue: 9-10, 74 - 89, 01.12.1970
Mehmet Hatipoğlu
İnci Türk
Güner Özalp
Güner Asutay
Metin Kerman
Nihat Yılmaz
Abstract
Ankara piyasasında satılan yemeklik kahvaltılık tereyağı, nebati
ve margarinlerin fiziki ve kimyevi yönden 26 tereyağı ve 15
sıvı yağ üzerinde analizler yapılmıştır.
FiRE:
Erimiş bir yağda fire % 0.1 , sivas yağında % 70 ve diğer 24
yağ nümunesinde % 9.3-29.2 ve ortalama fire % 16.5 tesbit edilmiştir.
References
- Adam, R : (1955) Türkiye süt ve mamüllerinin bileşimi Ankara Üni-"
versites i Z.F. No. 92 Ank. Üniv. Basımevi
- Adam, R . (1956) : Tereyağcılık. Ankara Üniversitesi Z.F. No. 34 Ank.
Üniv. Basımevi.
- Adrew, L.W. And Kate B. W. (1949) : Struoture and Composition of
fccd New- York
- Alp, F . (1962) : Tereyağ. Etlik Vet. Bakterioloji Enst. dergisi 1962 No. 70
- Alp, F. (1964) : Urfa yağlarının t erk ipleri üzerinde araş tıı·mal ar ve bu
yağların standardizasyonuna ait teklifler. Etlik Bakterioloji Enst Dergisi
- Altay, R. (1953) : Ankara piyasasında satılan yemeklik eritilmiş tereyağların
fiziki ve şimik özellikleri üzerinde incelemeler Askeri Veteriner Akademesi
- Aygün, s. (1940) : Hayvanlardan elde edilen gıdalar, gıda hıfsısıhhası ve
gıda tahlili veteriner Fak. 499 Ankara
- Aygün, S. ve Karasoy, M. (1949) : 1939 dan 1949 a k adar 10 yıl içinde
Enstitümüz laboratuvarlarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve
bunların analizlerinden çıkarılan sonuçlar. Türk Veteriner Hekimleri
Derneği Dergisi 2,3,4 Ankara.
- Edgar, R. Ling (1957) : The Texbook of Dairy Dairy Chemistry New -
York.
- Hunzuker, O.F. (1946) : The Butter industry. New- York
- İzmen B.R. (6949) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi Z.F. Ankara
- Jacohs, MB. (1951) : Chemical Analysis of, Food And food products
New- York
- Kağıtçı, M.A. (1949) : Besin Klavuzu. Kenan Matb. İstanbul
- Omurtag, C. (1966) : Süt ve Mamulleri ile Ma rgarin ve Sıvı y ağ ların Fizik
sel · ve kimyasal Mikrobiolojik, ve Biolojik anal'zleri
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Çalışmaları serisi. Ankara.
- Tolgay, Z. ve Tetik, İ. (1966) : Besin Kontrolu ve Analizi Klavuzu Ege
Matbaacılık Ankara.
- Woodman, A.G. (1941) : Food Analysis New- York
- Yöney, Z. (9157) : Yurdumuzun Belli Başlı yerlerinde istihlak edilen
Tereyağlarının yapılışları ve Genel vasıfları üzerinde Araştırmalar.
Year 1970,
Volume: 3 Issue: 9-10, 74 - 89, 01.12.1970
Mehmet Hatipoğlu
İnci Türk
Güner Özalp
Güner Asutay
Metin Kerman
Nihat Yılmaz
Abstract
In this stundy we made investigation for the physical and chemical analysıs
on the butter fat and edible oils sold in Ankara market the results are
following.
· Moistur .and curd : We examined 25 butter fat, one contain % 0.1 the other
% 70 and in the 24 butter fat contain minimum % 9,3 Maximum % 29,2
and optimum % 16,5
References
- Adam, R : (1955) Türkiye süt ve mamüllerinin bileşimi Ankara Üni-"
versites i Z.F. No. 92 Ank. Üniv. Basımevi
- Adam, R . (1956) : Tereyağcılık. Ankara Üniversitesi Z.F. No. 34 Ank.
Üniv. Basımevi.
- Adrew, L.W. And Kate B. W. (1949) : Struoture and Composition of
fccd New- York
- Alp, F . (1962) : Tereyağ. Etlik Vet. Bakterioloji Enst. dergisi 1962 No. 70
- Alp, F. (1964) : Urfa yağlarının t erk ipleri üzerinde araş tıı·mal ar ve bu
yağların standardizasyonuna ait teklifler. Etlik Bakterioloji Enst Dergisi
- Altay, R. (1953) : Ankara piyasasında satılan yemeklik eritilmiş tereyağların
fiziki ve şimik özellikleri üzerinde incelemeler Askeri Veteriner Akademesi
- Aygün, s. (1940) : Hayvanlardan elde edilen gıdalar, gıda hıfsısıhhası ve
gıda tahlili veteriner Fak. 499 Ankara
- Aygün, S. ve Karasoy, M. (1949) : 1939 dan 1949 a k adar 10 yıl içinde
Enstitümüz laboratuvarlarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve
bunların analizlerinden çıkarılan sonuçlar. Türk Veteriner Hekimleri
Derneği Dergisi 2,3,4 Ankara.
- Edgar, R. Ling (1957) : The Texbook of Dairy Dairy Chemistry New -
York.
- Hunzuker, O.F. (1946) : The Butter industry. New- York
- İzmen B.R. (6949) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi Z.F. Ankara
- Jacohs, MB. (1951) : Chemical Analysis of, Food And food products
New- York
- Kağıtçı, M.A. (1949) : Besin Klavuzu. Kenan Matb. İstanbul
- Omurtag, C. (1966) : Süt ve Mamulleri ile Ma rgarin ve Sıvı y ağ ların Fizik
sel · ve kimyasal Mikrobiolojik, ve Biolojik anal'zleri
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Çalışmaları serisi. Ankara.
- Tolgay, Z. ve Tetik, İ. (1966) : Besin Kontrolu ve Analizi Klavuzu Ege
Matbaacılık Ankara.
- Woodman, A.G. (1941) : Food Analysis New- York
- Yöney, Z. (9157) : Yurdumuzun Belli Başlı yerlerinde istihlak edilen
Tereyağlarının yapılışları ve Genel vasıfları üzerinde Araştırmalar.